مهمترین پیام سیاسی تاکید بر زیارت قبور اهل بیت، زمینه سازی برای حکومت جهانی اسلام به رهبری مهدی آل محمد است

آیت الله ری شهری نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت:‌ یکی از مسائل مهم و قابل بررسی در رابطه با موضوع زیارت توجه به رازها و پیام نهفته در تاکیدات مکرر و توصیه های متعدد اهل بیت علیهم السلام به زیارت مزار خاندان عترت علیهم السلام است.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت گفت:‌ یکی از مسائل مهم و قابل بررسی در رابطه با موضوع زیارت توجه به رازها و پيام نهفته در تاكيدات مكرر و توصیه هاي متعدد اهل بیت عليهم السلام به زیارت مزار خاندان عترت عليهم السلام است، چنانچه وقتی به روایات اسلامی و سخنان اهل بیت علیهم السلام در رابطه با تشویق و ترغیب  به زیارت قبور خاندان رسالت مراجعه مي كنيم، با انبوهی از روایاتی برخورد می کنیم که در نگاه اول ممكن است قدری اغراق آمیز به نظربرسد، در حالي كه این روایات داراي منابع معتبر است و از نظر سند هم، صحيح و قابل اتكاست.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

آيت الله محمدي ري شهري در نشست هم انديشي زيارت در جمع تعدادي از فرهيختگان و چهره هاي علمي و فرهنگي كشور با اشاره به نمونه هایی از روایاتی که در آن " زیارت اهل بیت علیهم السلام"  با " حج " مقایسه شده  است، افزود: در بخش قابل توجهی از روایاتی که در آن توصیه به زیارت امام حسین علیه السلام شده،‌ آمده است که زیارت امام حسین عليه السلام، ثوابی معادل

"‌حج و عمره"‌ بعد از " حج واجب"‌ دارد و در برخی روایات هم آمده است که " زیارت حضرت سیدالشهداء عليه السلام"‌ ثوابی برابر "‌حج "‌ دارد برای فردی که در آن سال موفق نشده است به حج مشرف شود.

رئيس دانشكده علوم حديث اظهار داشت:‌ در روایات بسیارزیادی هم که از سند معتبری برخوردار است، زیارت حضرت سیدالشهداء علیه السلام بالاتر از حج و عمره و بلکه بالاتر از هزاران حج و عمره دانسته شده است.

آيت الله محمدي ري شهري با استناد به روايتي كه توسط  مرحوم شیخ صدوق (ره) از امام صادق نقل شده گفت:‌ اگر کسی یک نفر از ائمه معصومین علیهم السلام را زیارت کند، چنان است که امام حسین علیه السلام را زیارت کرده  و به عبارت دیگر همه ثواب هایی که برای زیارت امام حسین علیه السلام شمرده شده برای وی نيز مي باشد، از این روایت هم این مساله استنباط می شود که زیارت ساير اهل بیت علیهم السلام نيز برابر با حج و بلکه بالاتر از ثواب حج است.

توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني عليه السلام گفت:‌ مهمتر از اين در برخي روايات  آمده است که زیارت امام رضا علیه السلام، ثوابی برابر یک میلیون حج دارد و این مساله توسط امام جواد علیه السلام، در پاسخ یکی از یاران حضرت نيز مورد تائيد قرار گرفته است، با قيد اين عنوان كه  اين ثواب براي كسي است كه حضرت را با شناخت زیارت کرده باشد.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت، خاطرنشان كرد:‌ علت اختلاف در ذکر عدد در بیان پاداش زیارت ائمه عليهم السلام و مقایسه آن ها با عباداتی مثل حج و عمره، این است که عدد در اين روايات مفهوم ندارد و مقصود از آن ها مطلق كثرت است بدين معنا كه اين عمل با آگاهی و شناخت انجام شود، قابل مقایسه با هیچ عمل دیگری نیست، هرچند که عبادت کاملی مثل انجام حج  غیر واجب باشد.

وي بيان كرد:‌ از جمله نكات مهم در مورد فهم اينگونه روايات اين است كه موضوع سنجش  در این روایات سنجش حج واجب و مستحب نیست، یعنی امام،‌ از افرادی که واجب الحج هستند، رفع تکلیف کرده و زیارت را جایگزین آن کند، بلکه مساله اینجا مقایسه بین حج مستحب و زیارت مستحب است.

آيت الله محمدي ري شهري گفت: نكته دوم اين است كه اين روايات می خواهد، جامعه اسلامی را به امور مهم و سرنوشت ساز اجتماعی توجه دهد، یعنی مقصود این نیست که از اهمیت حج بکاهد و مردم را بجای حج به انجام زیارت دعوت کند، زیرا که اگر انجام حج فاقد ارزش بود، در اینگونه روایات شاخصي سنجش برای مقایسه ساير اعمال قرار نمی گرفت.

وي گفت: از آنجایی که اهمیت حج و اهمیت شهادت در راه خدا در میان مسلمانان محرز است، پیشوایان اسلام برای توجه دادن مسلمانان به ارزش شماری از مسائل مهم اجتماعی که نقش اساسی در سازندگی جامعه دارد، اینها را با حج مقایسه می کنند و به کسانی که در کنار واجبات خود به این مسائل می پردازند نوید می دهند که ثواب کار شما از حج بیشتر است.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت گفت:‌ علت مضاعف بودن پاداش در امور مذکور این است که ملاک وجوب در اینها نیست و از سوی دیگر برای سازندگی مطلوب جامعه اسلامی حتما باید این کارها انجام شود تا مردم تصور نکنند که همه ثواب ها و پاداش های مهم استحبابي صرفا در حج و عمره نهفته است.

آيت الله محمدي ري شهري خاطرنشان كرد:‌ اصلی ترین نکته در تبيين روايات ياد شده، نقش بسيار مهم سیاسی و اجتماعی زيارت اهل بيت است، وقتی، ثواب زیارت امام حسین علیه السلام بیش از ثواب حج و یا ثواب زیارت امام رضا علیه السلام، بیش از ثواب یک میلیون حج دانسته مي شود، در واقع همه جامعه به این نکته توجه داده مي شود که روح همه عبادات که حج جامع ترین آن هاست، حاکمیت نظام اسلامی و حاکمیت نظام مبتنی بر آرمان های توحیدی  و حاکمیت اهل بیت است، زيرا در سایه حاکمیت اهل بیت عليهم السلام است که همه ارزش ها می توانند در جامعه تحقق پیدا کنند.

سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران گفت:‌ حجی با حقیقت همراه است که در سایه رهبری امام عادل باشد و اما حجّی که در حاکمیت طاغوت انجام می شود، تنها ظاهر حج است. زيرا كه سراسر حج، لبیک گویی به خدای واحد و برائت از شرک و مصادیق شرک است از اين رو در جامعه ای که مبارزه با شرک و کفر و سردمداران شرک و کفر حاکم بر جامعه نباشد، حج واقعي تحقق نخواهد يافت.

رئیس دانشکده علوم حدیث با استناد به روایتی از امام باقر علیه السّلام گفت: حجّی که با نظام توحیدی و امامت پیوند نخورده باشد، حج جاهلیّت است و حج صحیح حجّی است که با عرضه ولایت و مودّت بر امام، کامل شود، به این دلیل که ولایت اهل بیت علیهم السّلام روح حج و حقیقت حج است.

وي خاطر نشان كرد :‌ آن همه فضیلتی که برای زیارت اهل بیت برشمرده شده است، بيانگر اين راز مهم است که عبادات و جامع ترین عبادات را با روح خودشان پیوند دهند، و مسلمانان را برای حکومت جهانی اسلام به رهبری مهدی آل محمد(عج) آماده كنند.

آيت الله محمدي ري شهري گفت: مهمترین پیام سیاسی تاکید بر زيارت قبور اهل بیت عليهم السلام، زمینه سازی برای آن حکومت جهانی اسلام به رهبري مهدي آل محمد است، به همین دلیل زیارت هر امامی که این محتوا را بیشتر برساند و مردم را بیشتر آماده آن حركت بزرگ كند، پاداش بيشتري براي آن نهفته است، مثل زیارت امام حسین علیه السّلام كه در روايات هم بدان بيشتر توصيه شده است.

نشست هم اندیشی زیارت با حضور آیت الله سبحانی، آیت الله محمدی ری شهری، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و حجت الاسلام والمسلمین مصلحی نماینده ولی فقیه درسازمان اوقاف و امور خیریه و جمع کثیری از فرهیختگان و چهره های علمی و فرهنگی کشور در تالار شيخ صدوق در جوار آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني عليه السلام برگزارشد.

 


| شناسه مطلب: 28183