دومین همایش «زیارت» با رویکردی بینالمللی برگزار میشود

نخستین همایش داخلی «زیارت» امروز در حرم حضرت عبدالعظیم به همت دفتر بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد و تصمیم بر آن است تا دومین همایش «زیارت» به صورت بینالمللی برگزار شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، حجتالاسلام و المسلمين «سيدعلی قاضیعسكر»، معاون پژوهشی بعثه مقام معظم رهبری، در گفتوگو با ايكنا، با بيان مطلب فوق گفت: به دبيرخانه اين همايش كه تقريبا از يك سال پيش فراخوان آن را اعلام كرده بود، حدود 290 مقاله ارسال شد و نزديك 50 مقاله از آنها انتخاب و 5 مقاله در همايش ارائه شد.
معاون پژوهشی بعثه مقام معظم رهبری با بيان اين مطلب كه آيتالله سبحانی، آيتالله ریشهری و حجتالاسلام و المسلمين مصلحی (نماينده ولی فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه) سخنرانان اين همايش بودند، اذعان كرد: اين همايش به عنوان نخستين همايش زيارت امروز برگزار شد و انشاءالله دومين همايش در اين راستا، فراتر از اسلام و براساس زيارت در مذاهب مختلف و به صورت عملی است و مورد توجه است تا غير از مسيحت و يهوديت، ساير مكاتب دنيا را هم پوشش دهيم كه آيا چنين ديدگاهی را در مكاتب خود دارند يا نه؟
قاضیعسكر در پاسخ به اين سؤال كه رويكرد اصلی اين همايش چه بوده است؟، تصريح كرد: سعی كرديم در اين همايش مقالات را به شكلی جامع ببينيم، به اين معنا كه فقط در يك بعد نباشد؛ مثلا تنها معنا و مفهوم زيارت را مورد توجه قرار ندهيم، بلكه سلسله كلياتی در مورد زيارت و معنای آن، مفهوم زيارت در اسلام، آداب زيارت، محتوای زيارتنامهها، ابعاد روحی و روانی زيارت، آسيبشناسی زيارت و بخشی هم كه به طور مستقل چاپ شده است كتابشناسی زيارت بود كه در يك جلد در اختيار عموم قرار گرفته است. مجموعه مقالات فعلا در دو جلد چاپ شد و جلد ديگری هم بعدا چاپ خواهد شد كه بيشتر، سفرنامههای زيارتی است كه برای اين همايش ارسال شده بود.
وی در پاسخ به اين سؤال كه دومين همايش زيارت چه زمانی برگزار میشود، پاسخ داد: چون آن همايش از اهميت فوقالعادهای برخوردار است و به شكل بينالمللی برگزار میشود و چون بايد كار علمی زيادی روی آن انجام شود، گمان نمیكنم كه در سال آينده انجام شود، زيرا بايد مدتی در كشورهای مختلف فراخوان بدهيم و با محقيقن در تماس باشيم و آنها كار علمی كنند و زمانی كه نتيجه كار آنها آمد، آنگاه میتوانيم زمان را اعلام كنيم.
قاضیعسكر در پاسخ به اين سؤال كه آيا مقالاتی از خارج از كشور هم ارسال شده بود يا نه؟، گفت: از اول قرار نبود كه اين همايش بينالمللی باشد، لذا فقط مقالات از داخل كشور و شهرها و استانهای مختلف ارسال شده بود.
وی در پايان گفت: در اين همايش از 42 مقاله انتخاب شده، تجليل شد و به آنهايی كه مقالاتشان چاپ شد يك سفر عتبات اهدا میشود.