روزنویس عمره (4) ، بقیع محل فرود فرشتگان

روزنویس عمره (4) ، بقیع محل فرود فرشتگان
غربت آباد ديار آشنايي ها بقيع همدم ديرينه غم هاي پيدا بقيع
در تو حتي لحظه ها هم بيقراري مي كنند اي تمام واژه هاي اشك را معني بقيع
همصدا با قرنها مظلومي آل رسول حنجري كو ؟ تا در اين غربت كند آوا بقيع
درب هاي بقيع را هر روز بعد از نماز صبح و پس از نماز عصر ( ساعت 4 بعد از ظهر ) حدود يك ساعت براي مردان باز مي كنند.

بانوان نيز فقط عصرها از پشت نرده هاي پنجره اي مشغول زيارت هستند ؛ خدا را سپاس كه با تلاش مسئولين جمهوري اسلامي و آیت الله هاشمی رفسنجانی امسال اين امكان به شکل مناسب تری براي بانوان فراهم شد.
امروز توفيق زيارت آن بزرگواران نصيب گروه ما شد.
قبرستان بقيع ، در شرق مسجد النبي به فاصله 200 متري ، واقع شده است و يکي از خاطره انگيزترين مکان هاي مدينه محسوب مي شود .

در ابتداي ورودي قبرستان بقيع ، سمت راست ، مرقد پاک چهار ستاره درخشان از امامان معصوم ، امام حسن مجتبي عليه السلام ، امام زين العابدين عليه السلام ، امام محمد باقر عليه السلام و امام جعفر صادق عليه السلام قرار دارد . تا پيش از سلطه آل سعود ، بر قبور ائمه اطهار و برخي بزرگان قبه هايي قرار داشت .
در جلوي قبور چهار گانه ائمه اطهار ، مدفن عباس عموي پيامبر مشخص است و در کنار آن قبر فاطمه بنت اسد ، مادر حضرت علي ( ع ) جاي گرفته است .

قبر هاي سه دختر پيامبر ؛ زينب ؛ ام کلثوم و رقيه و کمي جلوتر ، همسران رسول اکرم در کنار يکديگر قرار دارند .
در ادامه ، در سمت راست ، ابراهيم ، فرزند پيامبر و جلوتر ، برخي شهيدان احد و اسماعيل فرزند امام جعفر صادق و حليمه سعديه ، مادر رضاعي پيامبر به خاک سپرده شده اند .
درسمت چپ درب ورودي بقيع دو قبر وجود دارد که متعلق به عمه هاي پبامبر مي باشد و در کنار آن قبر ام البنين ، مادر علمدار کربلا قرار دارد .

تعدادی از سلفيون افراطي در قبرستان بقيع و حرم مطهر نبوي مستقر هستند و گروهی از آنان نیز تسلط بر فارسي افغاني دارند. اين افراد كه در جاي جاي مدينه منوره و تحت پوشش مأموران ارشاد و امر به معروف مستقر شدهاند، فشار گستردهاي را بر شيعياني كه در مكانهاي مقدس شهر پيامبر(ص)، مشغول عبادت و زيارت هستند، وارد ميآورند.
زائران، خصوصا جوانان بايد از هر گونه تنش و برخورد لفظي با اين عده بپرهيزند، زيرا دقيقا هر گونه عكس العملي به نفع آنان خواهد بود.
اميد است دولت عربستان كه با حضور ملك عبدالله با رفتارهاي افراطي وهابيون مخالف است، هر چه سريعتر تدابيري براي پايان دادن به اين رويكردهاي خودسرانه بينديشد.

چند نکته درباره نماز در مکه و مدينه
1- در مسجد النبي سجده کردن روي فرشهاي مسجد مانع ندارد و مهر گذاشتن جايز نيست . (1)
2 _ خارج شدن از مسجد الحرام يا مسجد النبي ، هنگام شروع نماز جماعت ، جايز نيست و مومنين خصوصا جوانان بايد در نمازهاي جماعت شركت كنند.

3 _ ميان نماز اهل سنت و شيعه ، تفاوت هايي است که به مواردي اشاره مي شود :
الف) در عربستان اذان و اقامه با فاصله نسبتا طولاني و در دو نوبت از بلند گو پخش مي گردد و نمازها در پنج نوبت اقامه مي شود .
ب) اهل سنت ، بعد از حمد در نمازهاي صبح ، مغرب و عشاء با صداي کشيده " آمين " مي گويند ؛ قابل توجه است در فقه شيعه ، آمين گفتن پس از قرائت حمد ، موجب باطل شدن نماز مي شود و مستحب است آهسته ، " الحمد اله رب العالمين " گفته شود .

ج) اهل سنت ، پس از ذکر رکوع ، مکث زيادي دارند و ذکر " سمع الله " را طولاني قرائت مي کنند؛ بنابراين نبايد پس از بر خاستن از رکوع ، سريع به سجده رفت ، بلکه صبر کرده و با جماعت به سجده رفت .
د) در نمازهاي اهل سنت ، قنوت معمول نيست ؛ در فقه شيعه نيز قنوت مستحب است ، بنابراين لازم نيست در نمازهاي جماعت با اهل سنت قنوت خوانده شود .
ذ) در مسجد الحرام و مسجد النبي ، رسم بر اين است که بعد از اغلب نمازهاي واجب ، نماز ميت ، برگزار مي شود ، اين عمل مستحب است و شرکت در آن پسنديده است .
_____________________
(1) در مسجد الحرام ، زمين سنگ فرش مرمر است و بنابر اين ، نماز خواندن بر سنگ اشکالي ندارد .