پیش نویس قطعنامه عربستان برضد اسرائیل

عربستان در اقدامی تاریخی و بین المللی در پیش نویس قطعنامه ای به شورای امنیت ،شهرکسازی رژیم صهیونیستی را محکوم و مشروع نبودن آن را تایید کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از واحد مرکزی خبر عربستان پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت ارائه میدهد که بر مشروعیت نداشتن شهرک سازی اسراییل در سرزمین های فلسطین از جمله قدس اشغالی و سرزمین های عربی اشغال شده از سال 1967تاکید و اقدامات اخیر اسراییل را در شهرکسازی محکوم میکند.
پیش نویس قطعنامه عربستان به شورای امنیت 24 ساعت مهلت میدهد که درباره آن تصمیم گیری کند که در این صورت این قطعنامه با آرای بیش از 9 کشور از 15 کشور عضو شورای امنیت تصویب میشود یا با حق وتوی اعضای دائم این شورا نقض میشود.
عبداللطیف بن حسین سلام رییس هیئت عربستان در سازمان ملل در این باره گفت: اگر اصلاحاتی که قرار است پیشنهاد شود در چارچوب قطعنامه باشد و شهرکسازی و نامشروع بودن آن را رد نکند، آنها را بررسی خواهیم کرد اما اگر خارج از چارچوب پیش نویس قطعنامه باشد آنها را نخواهیم پذیرفت.
وی افزود: در صورتی که از حق وتو علیه این پیش نویس استفاده شود برای بررسی آن به مجمع عمومی مراجعه خواهیم کرد.
مفاد پیش نویس قطعنامه عربستان با اشاره به برخی قطعنامه های شورای امنیت درباره اسراییل که بعد از جنگ 1967 صادر شد آمده ، به شرح زیر است:
- باردیگر تاکید شود که شهرک های اسراییلی ساخته شده در سرزمین های فلسطین از جمله قدس شرعی فاقد مشروعیت است و مانعی خطرناک در راه تحقق صلحی عادلانه، فراگیر و دائم ایجاد میکند.
- محکوم کردن فعالیت های اخیر اسراییل درباره تسریع شهرکسازی. - درخواست از اسراییل برای توقف فوری مصادره سرزمین های فلسطین و نابود کردن منازل فلسطینیان.
- از همه گروه ها خواسته شود که گفت و گوهای روند صلح در خاورمیانه بر اساس صلاحیت های مورد اتفاق و اجرای توافقنامه ادامه یابد.
- از جامعه جهانی و دستگاه های سازمان ملل و موسسات متخصص خواسته شود کمک های خود را به مردم فلسطین در زمینه های بشردوستانه و اقتصادی ادامه دهند.
- از دبیر کل سازمان ملل درخواست میشود اجرای این قطعنامه را پیگیری کند و درباره تحولات در این زمینه هر چه سریعتر گزارشی ارائه دهد.
الریاض همچنین نوشت ، بیش از 160 کشور عضو گروه ها و تشکل های بین المللی از این پیش نویس حمایت و 9 کشور در شورای امنیت نیز آن را تایید کرده اند و این تعداد برای تصویب هر پیش نویسی در شورای امنیت درصورت استفاده نکردن از حق وتو، عدد مطلوبی است.