رفسنجانی درمصاحبه با الجزیره: جهان اسلام نیازمند همکاری ایران وعربستان

مسئولان ایرانی پیش از سفر از من خواستند درباره مسائل منطقه و موضوعات موجود بین دو کشور از جمله مسائل حج نیز گفتگو کنم که من نیز آنها را مطرح کردم و گمان می کنم همه اهداف سفر تحقق یافته است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه مصاحبه شبکه الجزيره را وي در خصوص انتقادات اعراب از سياست هاي ايران و سفر اخير خود به عربستان و دستاوردهاي اين سفر گفت.. هدف اصلي از اين سفر شرکت در کنفرانسي بود که ملک عبدالله پادشاه عربستان به شرکت در آن در مکه مکرمه دعوت کرده بود و بسياري از علما از کشورهاي مختلف اسلامي در آن حضور داشتند. پيش از آن نيز از من دعوت شده بود در ماه مبارک رمضان براي عمره به عربستان بروم که نتوانستم اين دعوت را اجابت کنم به همين سبب در سفر اخير دوست داشتم به زيارت بيت الله الحرام نيز بروم.
وي ادامه داد.. مسئولان ايراني پيش از سفر از من خواستند درباره مسائل منطقه و موضوعات موجود بين دو کشور از جمله مسائل حج نيز گفتگو کنم که من نيز آنها را مطرح کردم و گمان مي کنم همه اهداف سفر تحقق يافته است.
رفسنجاني در ادامه با اشاره به اين که ايران و عربستان با يکديگر مشکل اساسي ندارند افزود جهان اسلام به همکاري ما و عربستان نياز دارد زيرا ما و آنها امکانات ويژه اي داريم و ترکيب اين امکانات براي کشورهاي اسلامي مفيد واقع مي شود.
وي به مسائل اخير در لبنان، فلسطين، عراق، سوريه و افغانستان و همچنين برنامه هسته اي ايران اشاره کرد و آنها را مسائل بغرنج خواند و افزود اين امور رايزني با سعودي ها را براي رسيدن به يک ديدگاه مشترک ايجاب مي کرد.
رفسنجاني در خصوص ديدگاه اعراب در خصوص دخالت ايران در عراق گفت.. در گفتگوهاي خود با ملک عبدالله اين مسائل را به تفصيل بررسي نکرديم. تصوراتي که شما از آن صحبت مي کنيد اشتباه است. ما واقعا نمي خواهيم در امور عراق دخالت کنيم. براي ما هيچ چيز بهتر از اين نيست که عراق به عنوان همسايه ما حق حاکميت کامل داشته باشد و تحت اشغال نباشد. آنچه درباره دخالت هاي ما گفته مي شود چيزي جز اتهام نيست که شياطين آنها را مطرح مي کنند. با اين حال اگر مسئولان عراق يا هر يک از کشورهاي عربي از ما کمکي بخواهند به آنها کمک خواهيم کرد.
رئيس جمهور اسبق ايران در پاسخ به اظهارات بن جدو مبني بر اين که ايران موسسه خيريه نيست که هر کس کمک مي خواهد به آن کمک کند و به هر حال ايران منافعي در عراق دارد گفت.. در پاسخ به اين سخن به بخشي از اظهارات طالباني رئيس جمهور عراق اشاره مي کنم که گفت وقتي در آمريکا بودم بوش از من پرسيد آيا ايران حضور مزاحم در عراق دارد و من در پاسخ وي گفتم چرا ايران در عراق دخالت کند، همه دخالت مي کنند تا دوستان خود را به قدرت برسانند ولي وقتي دوستان ايران که در زمان آوارگي و مبارزه با رژيم صدام، در ايران بودند و ايران از آنها حمايت مي کرد اکنون در راس قدرت هستند ديگر دليلي ندارد که ايران در عراق دخالت کند.
وي در خصوص کشف سلاح هاي ايراني در عراق گفت.. اين حرف ها را خيلي وقت است که مي زنند. ممکن است سلاح ها ايراني باشند اما اين امکان وجود دارد که اين سلاح ها به دوران جنگ عراق و ايران تعلق داشته باشد و از جمله سلاح هايي باشد که به غنيمت گرفته شده است.
نکته ديگر اينکه ما به برخي از کشورها سلاح مي فروشيم بنابراين شايد اين سلاح ها از آنجا تهيه شده باشد.
رئيس جمهور اسبق ايران در خصوص توافقنامه امنيتي که آمريکا و عراق قصد امضاي آنرا دارند گفت.. توافقنامه اي که ما متن آنرا ديديم بسيار منفي بود و به سيطره آمريکا بر عراق منجر مي شود و در واقع به منزله اشغال پنهان عراق است. ما اصولا با اشغال هر کشوري مخالفيم حتي اگر کشور همسايه ما نباشد.
نکته ديگر اينکه ما اصولا با حضور آمريکا در منطقه مخالفيم چه اين حضور به صورت نظامي يا سياسي باشد. حضور آمريکا در عراق امنيت اين کشور و منطقه را از بين مي برد.
ما با وجود پايگاه هاي نظامي آمريکا در کويت ، بحرين ، قطر و ديگر کشورها مخالفيم.