تولیت آستان مقدّس حضرت عبدالعظیم علیه السلام: تبلیغ عملی مهمترین نوع دعوت مردم به ارزش های دینی است

متأسفانه عده ای بدون آنکه آنچه ضروری و لازم در امور دینی است را بدانند، جلسات مذهبی برگزار کرده و به راهنمایی دیگران می پردازند که این مسأله بسیار خطرناک است و وظیفه حوزه های علمیه را در روشنگری و هدایت آحاد جامعه سنگین می کند.
توليت آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم عليه السلام گفت: تبليغ عملي مهمترين نوع دعوت مردم به ارزش هاي ديني و معارف نوراني اهل بيت عليهم السلام است که از نتايج بسيار بهتري نسبت به تبليغ و دعوت بوسيله گفتار برخوردار است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی حج ، آيت الله محمّدي ري شهري در همايش فارع التحصيلان حوزه علميه حضرت عبدالعظيم الحسني (بخش خواهران) هدف اصلي برنامه هاي حوزه علميه حضرت عبدالعظيم الحسني عليه السلام را رساندن پيام قرآن و اهل بيت عليهم السلام به پيروان اسلام برشمرد و افزود: خوشبختانه در اين حوزه تلاش هاي خوبي صورت گرفته و برنامه ها نيز به نحو مناسب و منظّمي به اجرا رسيده که از نتايج آن برگزاري همايش فارغ التحصيلان اين حوزه علميه است.
وي در اين همايش اظهار داشت : انتظاري که از محصّلان و آموزش ديدگان در اين حوزه وجود دارد، بيش از محصلان ساير حوزه هاست زيرا کساني که در جوار مرقد نوراني حضرت عبدالعظيم عليه السلام، تحصيل مي کنند، از اين فرصت ها و ظرفيت هاي بالاي علمي و معنوي در اين حوزه براي کسب موفقيت هاي بيشتر از نظر علمي و خودسازي استفاده کرده و پس از فارغ التحصيل شدن، بيش از ديگران در خدمت دين و ارزش هاي ديني باشند.
آيت الله محمّدي ري شهري در سخنان خود، از ياري رساندن به دين خدا، به ياري خداي متعال تعبير کرد و گفت: خداوند وعده کرده است که هرکس او را ياري کند، خدا نيز او را ياري خواهد کرد.
رئيس دانشکده علوم حديث با استناد به روايتي از حضرت علي عليه السلام گفت: ياري کردن دين خدا به اين معناست که انسان با قلب، زبان و دست خود ارزشهاي ديني را ترويج نمايد و مبداء ياري دين خدا بوسيله قلب، اندوخته هاي علمي و معنوي انسان است از اين رو انسان مؤمن بايد آنچه را که خدا مي خواهد در خود جاي دهد تا توان ياري عملي دين را داشته باشد، زيرا تا فکر و ذهن و روح انسان آمادگي لازم را نداشته باشد، نمي تواند با زبان و دست خود در اين مسير توفيقات لازم را کسب کند.
توليت آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم عليه السلام، با اشاره به برگزاري برخي از جلسات مذهبي توسط افراد غير خبره خصوصا در ميان بانوان در سطح جامعه گفت: متأسفانه عده اي بدون آنکه آنچه ضروري و لازم در امور ديني است را بدانند، جلسات مذهبي برگزار کرده و به راهنمايي ديگران مي پردازند که اين مسأله بسيار خطرناک است و وظيفه حوزه هاي علميه را در روشنگري و هدايت آحاد جامعه سنگين مي کند.
آيت الله محمّدي ري شهري تفقه در دين را ياري کردن دين خدا برشمرد و با استناد به روايتي از رسول اکرم صلي الله عليه و آله وسلّم گفت: کسي که نسبت به دين همه سو نگر باشد و شناخت کاملي از دين داشته باشد مي تواند دين خدا را ياري کند.
توليت آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم عليه السلام، احاطه علمي روحانيان و اهل منبر و موعظه به معارف ديني را از مسائل بسيار مهم برشمرد و افزود: تبليغ و سخنراني بدون احاطه کامل به موضوع بحث نه تنها موجب هدايت مخاطبان نمي شود، بلکه ممکن است موجبات گمراهي آنان را فراهم آورد.
وي همه سو نگري در خصوص مسائل ديني را از شرايط ياري کردن دين خدا برشمرد و گفت: کساني که شرايط لازم را براي تبليغ ندارند، حق ندارند تبليغ کنند و آن هايي که معلوماتشان در حد معيني است، صرفا در همان حد به تبليغ و بيان مسائل ديني بپردازند و در موضوعات و مسايلي كه اشراف كامل ندارند، اظهار نظر نكنند.
آيت الله محمّدي ري شهري با اشاره به توصيه اخير خود به روحانيون و معينه هاي کاروان هاي حج، عمره و عتبات سراسر کشور گفت: فرصت تعطيلات تابستان بهترين فرصت است که با رهنمود گرفتن از آيه شريفه ( و انذر عشيرتک الاقربين) روحانيون و طلاب به جمع خانواده و اطرافيان خود توجه ويژه داشته باشند و به هدايت آن ها بپردازند. توليت آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم عليه السلام گفت: مهمتر از تبليغ بوسيله قلب و زبان و قلم، تبليغ بوسيله عمل است و بايد تلاش کنيم که اثر سازنده عمل، رفتار و کردار ما در جامعه موجب دعوت به اسلام و ارزش هاي ديني باشد.
رئيس دانشکده علوم حديث با استناد به روايتي از پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله وسلّم فرمود: ارزش هدايت يک انسان به سوي خداي متعال ارزشي بالاتر از مجموع همه ارزش ها و منافع مادي است که با هيچکدام از ارزش هاي دنيوي قابل مقايسه نيست.