اشتباهات جبران ناپذیر ارتش آمریکا درعراق فاش شد

ارتش معتقداست که نیرو و توانائیاش برای سرنگون کردن حکومت صدام به میزان کافی بوده است اما برنامه لازم برای جایگزین ساختن رژیم صدام با نمونهای از دولتی که آمریکا خواهان آن بود را نداشت .
به گزارش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از نيويورك تايمز ، طبق سند تاريخي ۷۰۰صفحهاي تهيه شده ازسوي ارتش آمريكا كه قرار است فردا دوشنبه منتشر شود، به اشتباهات بزرگ و جبران ناپذير اين ارتش درجنگ عراق كه سرنوشت جنگ را به كلي دگرگون كرد، اشاره شده است .
اين سند تاريخي توسط تاريخ نگاران ارتش آمريكا با مصاحبه و اعلام نظر از ۲۰۰تن از كارشناسان ارتش آمريكا از افسران فعال و يا بازنشسته تنظيم شده است .
ژنرال جورج كيسي رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا هم ازجمله مصاحبهشوندگان است كه امراي اين ارتش اين سند تاريخي را بازبيني و تائيد كرده اند.
اين سند تاريخي يك سري مشكلات و ناتواني بزرگ درارتش آمريكا جهت استقرار ثبات در عراق براي دوران بعد از جنگ در اين كشور را بازگو ميكند.
بعد از تهاجم نظامي آمريكا به عراق و سرنگوني رژيم صدام حسين در سال ۲۰۰۳ ، ژنرال تامي آر.فرانكز فرمانده وقت ارتش آمريكا در عراق ، به عنوان اينكه جنگ در عراق به پايان رسيده ، مقر اين فرماندهي را در بغداد ترميم و بازسازي كرد، اقدامي كه به موازات اشتباهات بزرگ ديگر، سرنوشت جنگ عراق را به كلي دگرگون كرد.
طبق اين سند، بعد از اين اقدام ، ارتش آمريكا وظايف خود را در عراق صرفا محدود به چند شعبه با تعدادي انگشت شمار از كاركنان كه اداره آن نيز بر عهده يك ژنرال سه ستاره گذارده شد، محدود كرد. اين نيروهاي جديد هيچگونه آگاهي از مسووليتهاي خود نداشتند.
نيويورك تايمز ميافزايد: تاكنون تاريخچههاي مطالعاتي بسياري راجع به اشغال خاك عراق توسط آمريكا نوشته شده اما اين بار ارتش خود مستقلا يك تاريخچه ۷۰۰صفحهاي را از اين رويداد مهم تحت عنوان (نكته دوم : دوره انتقال به نبردي جديد) منتشر كرده است .
در اين سند تصريح شده است : ارتش معتقداست كه نيرو و توانائياش براي سرنگون كردن حكومت صدام به ميزان كافي بوده است اما برنامه لازم براي جايگزين ساختن رژيم صدام با نمونهاي از دولتي كه آمريكا خواهان آن بود را نداشت .
در اين گزارش به سخن جورج بوش رئيس جمهور آمريكا اشاره ميشود كه در ماه مه ۲۰۰۳بعد از سرنگوني رژيم صدام اعلام كرد: نبرد اصلي در عراق به پايان رسيده است .
اما هيجده ماه بعد از اين اعلام ، ارتش مشغول انجام وظايف محولهاي شد كه اصلا پيش بيني آن را نكرده بود. با وضعيت جديد پيش آمده ارتش ناگزير شد تكنيكهاي جديد براي جمع آوري اطلاعات پياده كند، خود را مسلح به سلاحهاي تازه سازد، در تاكتيكهايش تجديدنظر كرده و از همه مهمتر بعداز رسوايي ماجراي زندان ابوغريب در روشهاي بازجويي خود تجديد نظر كند.
اين سند تاريخي ، عمده مشكل آمريكا را در جنگ عراق ، عدم برنامه ريزي براي دوران بعد از جنگ در اين كشور عنوان ميكند و علت آن را هم خوش بيني غيرواقع بينانه كاخ سفيد و پنتاگون نسبت به آينده عراق و كارآيي سازمانهاي مدني و غيرنظامي اين كشور در كنترل اوضاع ميداند.
اين تاريخچه محرمانه نيست .
پيش از اين نيز سرهنگ دوم پل يينگلينگ با يادداشت ستوني در يكي از مجلات آمريكا از ژنرالهاي آمريكايي به دليل عدم برنامه ريزي براي دوران بعد از جنگ عراق به شدت انتقاد كرده بود.