رییس پژوهشگاه علوم اسلامی قم: حج نیازمند طراحی برنامه های نو است

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم گفت: حج به لحاظ برخورداری از ظرفیت های تمام نشدنی برای تغذیه فکری و دینی و روحی جامعه اسلامی، نیازمند طراحی برنامه های نو ، کارآمد و متناسب با شرایط معاصر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج درمدینه منوره، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در گفت و گوبا خبرنگار ما افزود: اگرشیوه بهره گیری و شیوه نگاه به حج نو نشود بسیاری از ظرفیت های آن دست نخورده و ناشناخته باقی می ماند.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
او، با بیان اینکه نوآوری در عرضه بهره گیری وتعامل با عمره مفرده در قالب های چندگانه ای قابل شناسایی وپیگیری است، گفت: حج به لحاظ اینکه درزمانی مشخص جمعیت متراکم از همه قومیت ها و ملیت ها را درخود جمع می کند ازتوان تبدیل شدن به یک همایش پرابعاد و بازتاب دهنده بادیدگاه های سیاسی واحد علیه دشمنان اسلام برخوردار است.
مبلغی اظهارداشت: باید کوشید مواضع مشترک میان ملت ها پیش از حج و در قالب همایش ها و یانشست هایی درسطح دولت ها ، نخبگان و یا دانشمندان ارایه شود.
وی با اشاره به مواضع فرهنگی مشترک کشورهای اسلامی گفت:اگرچه ملت های مختلف هرکدام دارای ارزش های ویژه هستند امابه دلیل اینکه همگی زیر چتر امت واحده اسلامی می گنجند و به اسلام اعتقاد دارند ارزش های اسلامی مشترکی رامی توانند شناسایی ومورد اتفاق قرار دهند.
این استاد دانشگاه افزود: طبیعتا شناسایی این ارزش ها و تولید ادبیات متناسب باهمه ملت ها پیرامون این ارزش ها کار بزرگی خواهد بود که تنها حج توانایی و قابلیت بازنمود و بازگویی آن را برعهده دارد.
مبلغی بااشاره به برنامه های ویژه حج در ایران گفت: ایجاد پیوند ناگسستنی تر و عاطفی تر میان جوانان وحج و عمره از جمله این برنامه هااست که این پیوند رامی توان باتوجه به خاستگاههای جوانانه ازقبیل زبان و ادبیات جوان، علایق و خواسته ها وتمایلات جوان و نگاه هاو دیدگاه ها و طرز تفکر نوین جوان برنامه ریزی کرد.
وی بابیان اینکه حج و عمره درون مایه های منعطف و بروز یابنده درقالب های گوناگون را دارد، افزود: بایدفضایی رافراهم کرد که جوان خود در چارچوب اصول دینی ومذهبی به بازتعریف حج عمره بپردازد وحتی خود به برنامه ریزی دراین زمینه برای خویش دست زند.
او تاکید کرد: مادامیکه نسل گذشته زمام تولید ادبیات وتعریف عناصر حج را برای نسل جوانتر و جدیدتر برعهده دارد بسیاری ازظرفیت های معاصر حج دست نخورده و ناشناخته باقی خواهد ماند.
مبلغی گفت: باید بستر رافراهم آورد تا زنان در فضای پرمعنویت و پرنشاط حج و عمره واقعیت ها و ظرفیت های خود راهرچه بیشتر بروز وظهور دهند و گرنه این مجموع عظیم صرفا حضوری در ایام ویژه درمکه و مدینه پیدا می کنند بدون آنکه نتیجه ای را به ثمررسانند .
او رابطه بین زن و حج عمره را ویژه دانست وگفت: زن توانایی های بالقوه ای را در ایجاد حرکت ، ایجاد بستر برای تربیت و اصلاح جامعه برعهده دارد و باید به بازتعریف رابطه زن و حج و عمره پرداخت والبته این جز با مطالعات پیگیر وبرنامه ریز قابل تحصیل نیست.