ناگفته های بازدید هاشمی از منطقه فدک عربستان

آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفر 10 روزه خود به عربستان سعودی در حالی که به مدینه سفر کرده بود از وادی فاطمه یا همان منطقه تاریخی فدک دیدن کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، آیت الله هاشمي رفسنجاني براي بازديد از منطقه جغرافيايي فدك، با اتومبيل براي رسيدن به مقصود بيش از 260 كيلومتر را از شهر مدينه منوره به سوي استان «حائل» درنورديد و به شهر «حائط» و «حويطه» كه به گفته آيت الله شيخ محمدعلي عمري رهبر شيعيان مدينه، همان «فدك» است، رسيد. در شهر حائط، فرماندار و مسوولان اين شهر از رئيس مجلس خبرگان استقبال كردند.
اين گزارش حاكي است، مردم منطقه نيز با شور و شوق از خانه ها بيرون زده و بر بام ها و بلندي هاي اطراف مشغول تماشاي صحنه هاي بازديد بودند. آقاي نايف فرماندار شهر گفت: «اينجا فدك است و الان قديمي ها هنوز به آن فدك مي گويند. شهر حدود 35 هزار نفر جمعيت دارد ولي جمعيت كل منطقه به اضافه روستانشينان و عشاير كوچ نشين به صدهزار نفر مي رسد».
سپس،محمد عبدالرحمن جابر، پيرمردي از اهالي فدك كه قبلا رئيس دايره امر به معروف و نهي از منكر منطقه بوده و هم اكنون نيز طبق گفته خودش به دعوت مسوولان منطقه مشغول همكاري با آنهاست توضيحاتي در مورد اين منطقه به هيات ايراني ارائه كرد و به سوالات رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام پاسخ داد.
آيت الله هاشمي از او پرسيد چرا به اين منطقه فدك مي گويند؟
عبدالرحمن جابر: «چون پيامبر اكرم آن را به حضرت فاطمه بخشيد».
هاشمي رفسنجاني پرسيد: «چرا پيامبر آن را به حضرت فاطمه بخشيد»؟
عبدالرحمن جابر پاسخ داد: «نظر ما اين است چون اهالي اين منطقه بدون درگيري آن را به پيامبر اكرم هديه كردند و پيامبر نيز آن را به حضرت فاطمه هديه كردند».
هاشمي رفسنجاني باز سوال كرد: «در اين منطقه چه چيزهايي به نام فاطمه وجود دارد»؟
عبدالرحمن جابر در جواب گفت: «چشمه هاي هفت گانه فاطمه، مسجد فاطمه، وادي فاطمه و بساتين (باغستان هاي) فاطمه».
هاشمي رفسنجاني پرسيد: «چرا اسم فدك را عوض كرديد و حائط يعني ديوار مي گوييد»؟
جابر نيز ادامه داد: «در اين منطقه سه ديوار بلند است كه به صورت حلقه منطقه را احاطه كرده است. درون ديوارها باغ (بستان) فاطمه نام دارد كه در «معجم البلدان» ياقوت حموي هم ذكر شده است. مسجدي كه الان ترميم شده مربوط به زمان پيامبر اسلام بوده كه به مسجد فاطمه معروف است. ما آل جابر هستيم كه قدمتي چند صدساله در منطقه داريم و پيش از دولت سعودي حكمران اينجا بوده ايم».
هاشمي رفسنجاني باز پرسيد: «مساحت كل فدك چقدر است»؟
و جابر پاسخ داد: «مساحت منطقه فدك 50 در 50 كيلومتر است».
سپس هاشمي رفسنجاني سوال كرد: «آب منطقه چگونه است»؟
جابر در جواب اضافه كرد: «فدك داراي هفت چشمه آب بوده كه به «عيون فاطمه» معروف است كه به دليل اهمال و بي توجهي به كشاورزي آب آن كم شده و شايد علت كمي آب حفر چاه هاي عميق (آرتزين) در منطقه باشد».
هاشمي رفسنجاني پرسيد: «مي خواهم از آب چشمه فاطمه بخورم».
جابر و ديگر همراهان، وي را منع كردند و گفتند: «آقاي هاشمي اين كار را نكنيد چون نمي دانيم وضع آب چگونه است».
هاشمي در حالي كه قطرات اشك چشمانش با چشمه فاطمه مخلوط شده بود، گفت: «آيا بي سعادتي و حيف نيست كه انسان تا اينجا بيايد و از چشمه فاطمه سيراب نشود»؟
اين جمله باعث شد كه قطرات اشك چشمان همراهان نيز در چشمه بريزد.
سفر، رييس مجلس خبرگان رهبري و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام به «فدك» كه در 20 خردادماه جاري انجام شد، براي مسوولان عربستاني كه وي را همراهي مي كردند نيز بسيار جالب بود و تازگي داشت به طوري كه در بازگشت به مدينه ضمن تشكر از وي كه با اين اقدام موجب شد آنها نيز براي اولين بار قدم به فدك بگذارند، گفتند ما تاكنون از چنين مسائلي مطلع نبوديم و آنچه در فدك ديديم و شنيديم براي خود ما نيز تازگي داشت.
سفر هاشمي رفسنجاني به فدك در حالي صورت گرفت كه قبل از آن نيز با ورود وي به قبرستان بقيع در ايام شهادت حضرت فاطمه زهرا(ع)، بانوان ايراني براي نخستين بار توانستند وارد آن مزار نوراني شوند و در كنار ديگر زائران مشتاق به مرثيه سرايي و سوگواري يگانه دخت پيامبر اسلام بپردازند.
هاشمي رفسنجاني در اين مراسم، پس از يك سخنراني كه مستقيم و براي اولين بار از همه كانا ل هاي تلويزيون عربستان سعودي در حضور بيش از 800 نفر از دانشمندان علما، فقها و صاحبان فكر وفتوا پخش مي شد مباني نظري عملي و علمي اسلام را در محورهاي چهارده گانه تبيين كرد. گفتني است كه فدك، منطقه اي در شمال شرق مدينه است كه ملك شخصي پيامبر گرامي اسلام بود و ايشان آن را به حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بخشيده بودند. سفر هاشمي رفسنجاني به عربستان سعودي 10 روز از 13 تا 22 خردادماه سال 1387 به طول انجاميد.
اخبار مرتبط:
گزارش تصویری/ بازدید آیت الله هاشمی رفسنجانی از فدک