برگزاری نشست تخصصی بررسی اندیشه های فلسفی امام (ره) در مسکو

نشست تخصصی بررسی اندیشه های فلسفی حضرت امام خمینی (ره) باپیام حجت الاسلام سید حسن خمینی در انستیتو فلسفه مسکو آغاز بکار کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، غلامرضا انصاری سفیر كشورمان در فدراسیون روسیه در این نشست یك روزه كه در آن جمعی از اندیشمندان ، فلاسفه و نویسندگان روس ازجمله دیمیتری ژوكوف نویسنده كتاب شرح حال و زندگانی امام خمینی (ره) حضور داشتند ، گفت : امام خمینی (ره) با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به اسلام حیاتی دوباره بخشید و امروز اسلام بعنوان یك ایدئولوژی پویا و مترقی فراتر از محدوده های اعتقادی و عبادی بعنوان یك روش زندگی مطرح است ، بطوری كه اكنون دین اسلام یكی از مهمترین موضوعات مورد بحث و تحقیق در دنیاست.
سفیر كشورمان بااشاره به ابعاد شخصیتی حضرت امام خمینی(ره) گفت : امام خمینی (ره) علاوه برآن كه در علوم دینی و فقه ، عالم بود ، در جامعه ایران بعنوان یك دین مدار نواندیش كه همواره برای آرائ مردم ارزش و احترام قائل بود ،شناخته می شود، موضوعی كه امروز غرب از آن بعنوان دموكراسی یاد می كنند.
انصاری گفت : ما به غربی ها می گوئیم بجای این كه همچون 30 سال گذشته بفكر جنگ با ایران باشند ، كمی هم برای شناختن ایران اندیشه كنند.
ابوذر ابراهیمی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسكو نیز گفت : امام (ره) همواره به مسلمانان تاكید می كردند ، اسلام بعنوان یك دین كامل ، توان پاسخگویی به تمام نیازهای بشری را دارد و لذا مسلمانان كه دارای دین ، شخصیت و فرهنگ مستقل هستند ، لازم است برای رهایی از اسارت شرق و غرب خودشان را بشناسند.
دیمیتری ژوكوف نویسنده كتاب امام خمینی (ره) هم با بیان این كه بطور اتفاقی در نیمه دوم دهه 1990 به ایران و سپس به جماران رفته است ، گفت : من تلاش كردم بعنوان یك نویسنده شخصیت و چهره واقعی امام را ارائه كنم .
امام شخصیتی بود كه هیچگاه در برابر ظلم عقب نشینی نمی كرد.
این نویسنده روس افزود : من در چهار مرتبه سفر به ایران به این نتیجه رسیدم كه امام انسانی كاملا شریف بود و زندگی زاهدانه داشت و من هرچه كوشش كردم نكته ای منفی در زندگی ایشان پیدا كنم چیزی نیافتم.
وی همچنین به پیام امام خمینی (ره) به میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی اشاره كرد و گفت : امام در این پیام از موضع بالا برخورد كردند و نیز پیش بینی هائی درباره آینده سیاسی روسیه داشتند ، ولی گورباچف در پاسخ گفت ملت شوروی راه خود را در سال 1917 انتخاب كرد و ما هم این راه را انتخاب كردیم، ولی دو سال بعد گورباچفی در كار نبود.
عبدالسلام حسین اف رئیس انستیتو فلسفه روسیه از فلسفه امام خمینی (ره) بعنوان راهنما و الهام بخش انجمن فلاسفه مسكو در پژوهش و تحقیق فلسفه اسلامی و كشورهای شرق یاد كرد و گفت : پیام تاریخی امام به گورباچف باعث علاقمندی انجمن فلاسفه مسكو به جهان بینی فلسفی و میراث معنوی و سیاسی امام شده است.
گراسیم یوگای رئیس بخش اورآسیای انجمن فلاسفه مسكو هم با بیان این كه اندیشه های فلسفی امام خمینی (ره) در اوراسیا مهمترین و سازنده ترین نقش را در آینده خواهد داشت ، گفت : اندیشه فلسفی امام خمینی (ره) اوراسیا را از تهاجم فرهنگی و فلسفه بیمار و ضدمعنوی غرب نجات می دهد.
ایگور لیسیف رئیس انجمن فلسفه مسكو به سابقه برگزاری نشست بررسی اندیشه های فلسفی امام در مسكو اشاره كرد و گفت : یكسال قبل همایش بررسی اندیشه های فلسفی امام خمینی (ره) با موضوع همكاری های فرهنگی در شرایط جهانی شدن در انستیتو فلسفه مسكو برگزار شد كه نتیجه آن انتشار آثار و مقاله های جامع علمی و فلسفی امام خمینی (ره) در جهان بینی شرق و غرب است .
گفتنی است نمایشگاهی از آثار فلسفی امام خمینی (ره ) به زبان فارسی و روسی در حاشیه این نشست برپا شد كه مورد توجه حاضران قرار گرفت.