عظمت کلام فاطمی در خطبه مسجد نبوی

حضرت فاطمه زهرا (س) در دوران کوتاه رحلت رسول خدا (ص) با شهادت خویش، یکبار در مسجد نبوى حضور یافت و خطبه ای خواند چنان که عظمت و هیبت کلام فاطمى ستونهاى مسجد و بلکه عرش الهى را به لرزه انداخت.

به موجب کلام امام صادق عليه السلام، بانوي بزرگوار اسلام حضرت فاطمه (س ) پس از درگذشت پدر بزرگوارشان ، دائم اشکبار بود و پي در پي از شدت غصه از حال مي رفت و جسم مبارکش روز به روز نحيف و نحيف تر مي شد. اما آن ولي و حجت الهي به همه اين اندوهها جهت الهي داد و همه را براي تقويت دين خدا و تحکيم موقعيت وصي و جانشين رسول خدا (ص) هزينه کرد و در کمال ماتم زدگي، مصائب خود را زمينه نهيب زدن بر مردماني قرارداد که غفلت و مصلحت انديشي دنيايي در خطر برگشت به جاهليت قرارشان داده بود.
اين چنين بود که زهراي اطهر (س) در چهره بزرگترين حامي و پيشواي مظلوم خويش ظاهر شد و سند حقانيت اميرالمؤمنين علي (ع ) و مظلوميت آن حضرت را با خون خود، ابديت بخشيد.
در شرايطي که جو سنگين حاکم بر مدينه نفس ها را در سينه ها خفه مي کرد، دختر پيامبر (ص) حقايق را در چهره مسلمانان نهيب زد : "اي بندگان خدا شما پرچمداران امر و نهي و حاملان دين و وحي او هستيد، شما امانتداران خدا بر خويشتن بوده و مأمور رسانيدن احکام دين او به ملل ديگر مي باشيد...
به سوي شما از ميان خودتان پيامبري آمد که رنج و ناراحتي شما بر او دشوار بود و بر ايمان آوردن شما حرص مي ورزيد و به مؤمنين دلسوز و مهربان بود...
و هنگامي که خداي تعالي خانه جاوداني انبيا و جايگاه برگزيدگان را براي پيغمبرش اختيارنمود، کينه هاي دروني و نفاق شما ظاهر گشت و جامه دين مندرس و فرسوده شد، گمراهان خاموش به سخن درآمدند و گمنامان فرومايه دعوي نبوغ کردند. شتر باطل گرايان به صدا درآمد و در صحن خانه هايتان جولان نمود. شيطان از کمينگاه خود درحالي که شما را به سوي خود مي خواند سرکشيد و ديد که چه زود دعوتش را پذيرفتيد...
کجا مي رويد در حالي که کتاب خدا پيش روي شما است. کتابي که مطالب و امورش هويدا و احکامش درخشان و نشانه هايش روشن و نواهيش آشکار و اوامرش واضح است و شما آن را پشت سر خود انداخته ايد؟ آيا قصد اعراض از قرآن را داريد و يا به غير قرآن مي خواهيد داوري کنيد و حکم غير قرآن براي ستمکاران چه بد جزايي است! و هر که جز اسلام دين ديگري اختيار کند از او پذيرفته نشود و در قيامت جزو زيانکاران خواهد بود."
همه هستي و لحظه لحظه عمر حضرت فاطمه مرضيه (س) يک بانگ را تکرار مي کرد. فرياد اعتنا و توجه به دين خدا، آنچنان که خداوند خود خواسته و بدان امر فرموده: فرياد بيدار باش به مسلمانان که خط اصيل دين را گم نکنند و اين نهيب ها در دوران پررنج پس از پيامبر (ص) تا لحظه شهادت بانوي اسلام، به شکل فريادهاي اعلام مظلوميت اميرالمؤمنين علي عليه السلام و يادآوري حق پايمال شده او که نشانه زير پا نهادن دين خدا بود، درآمد.


| شناسه مطلب: 29240