امامت مقامی الهی است و با اجماع، شورا، بیعت و قهر محقق نمی شود

چهار مقوله مربوط به رهبری داریم که اگر درست مورد توجه قرار گیرند تفهیم آن ها به دیگران آسان تر می شود که این مقولات عبارتند از : نبوت، رسالت، ولایت و امامت.
جلسه لزوم ولایت و امامت با استعانت از آیات قرآنی در جلسه پاسخگویی به شیهات با حضور دکتر حجه الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی ، حبیب الله قهرمانی، مسوول ارتباطات بین المللی بعثه مقام معظم رهبری و زایرین ایرانی خانه خدا در مدینه منوره برگزار شد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج در این جلسه دکتر حجه الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه امامت از شئون ولایت است تصریح کرد: چهار مقوله مربوط به رهبری داریم که اگر درست مورد توجه قرار گیرند تفهیم آن ها به دیگران آسان تر می شود که این مقولات عبارتند از : نبوت، رسالت، ولایت و امامت.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
وی ادامه داد: علما می گویند نبوت خبرگیری و خبرگزاری از غیب است و نبی کسی است که آمادگی پیدا می کند و برگزیده می شود تا بتواند آفاق جدیدی را از علم غیب بر روی خود و دیگران باز ببیندو حقایقی را به عنوان وحی دریافت کند و در هدایت مردم به کار گیرد از طرفی به هویت پیام گیری نبی یا به عبارت دیگر به هویت آیینه بودن نبی ولایت می گوییم و به وجهه پیام گذاریش رسالت می گوییم بنابراین دیدگاه هر نبی ای، ولی است اما هر ولی ای، الزاما نبی نیست.
دکتر شیخ الاسلامی افزود: ممکن الوجود لااقتضاء صرف است تا موجودیت پیدا نکرده قابل طرح نیست و هنگامی که موجودیت پیدا کرد وجودش ارتباطی است. ولایت و نبوت در انبیاء ظهورش در خاتم انبیاء به پایان می رسد ما در تاریخ نبوت، قبل از پیامبر اکرم(ص) اصلا بحث اولیا نداریم و همه آنها انبیاء بودند چون تجلی نبوت حتی در زمینه ولایت در نبوت بوده است و با بعثت پیامبر (ص) باب نبوت بسته می شود مثلا حضرت زهرا (س) جبرییل بر او نازل می شد اما وجهه خبرگیری از غیب به عنوان نبوت بسته شده بود و فاطمه( س) نبی نبود.
وی با بیان اینکه پس از پیامبر (ص) فقط مقوله ولایت مطرح است و نقطه اوج این ولایت در معصومین (ع) است گفت: ائمه (ع) به اطلاق ولایت اولیاء خدایند هستند و مهم ترین شان این ولایت امامت است پس نمی تواند منبعی غیرالهی باشد و با اجماع، شورا، بیعت و قهر محقق نمی شود.
دکتر شیخ الاسلامی در پاسخ به اینکه آیا حال که شان امامان الهی است تعداد آن ها به عهده خداوند است یا خیر؟ پاسخ داد: بله به عهده خداوند است اما خداوند اسم نمی برد بلکه نشانی و معیار معرفی می کند چراکه اگر غیر از این بود باید خداوند نام ائمه و مجتهدین را بیان می کرد، در مورد معیارهای امامت نیز آیات زیادی در قرآن وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در هر زمان یک امام حاضر وجود دارد؟ پاسخ داد: بر اساس آیات قرآن در هر روزگاری کسانی که پیشوایی خلق را دارند و دریافت غیبت را دارند باید باشند.
وی در پایان با اشاره به اینکه در سوره «هل آتی» آیه های زیادی در مورد امامت فرموده شده گفت: افعال اینم آیات به صورت مضارع به کار رفته و نشان می دهد که امامت یک امر مستمر است و به مقطع خاصی تعلق ندارد.