گزارشی درباره ایمن نبودن برخی مراکز اسکان عمره گزاران و حجاج

یک رسانه عربستانی در گزارشی از ایمن نبودن مراکز اسکان عمره گزاران و حجاج دور از حرم مطهر نبوی(ص) درمدینه منوره پرده برداشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، عکاظ از گزارشی پرده برداشته است که به صراحت اسکان حجاج در ساختمانهای دور از حرم نبوی(ص) در مدینه منوره را به سبب نداشتن استانداردهای ایمنی خطرناک توصیف کرده است.
عکاظ از انجام مطالعه و بررسی میدانی در خصوص وضعیت اسکان حجاج خبر داد و اعلام کرد: این بررسی کمبود آگاهی های پیشگیرانه در محلهای اسکان حجاج را نشان داد.
این روزنامه نوشت: یک مطالعه و بررسی میدانی از کم بودن سطح آگاهی پیشگیرانه حجاج ساکن در ساختمانهایی خارج از منطقه مرکزی اطراف حرم نبوی(ص) پرده برمی دارد.
این روزنامه نوشت: براساس این گزارش و مطالعه میدانی، محلهای اسکان حجاج که دور از منطقه اطراف حرم مطهر پیامبر اسلام(ص) قرار دارد، مدت زمان زیادی از ساخت آنها می گذرد و قدیمی است و فاقد تجهیزات و استانداردهای ایمنی و رعایت نشدن اصول ایمنی در آنهاست.
این مطالعه میدانی را دکتر خالد بن مریشید العتیبی رئیس بخش ایمنی اداره دفاع شهری در مدینه منوره انجام داده است به انباشته شدن وسایل و دارایی های حجاج در مکانهای نادرست، طبخ مواد غذایی به شیوه ناسالم و خطرناک به عنوان مهمترین تخلفاتی که حجاج در ساختمانهای آماده شده برای اسکانشان در مدینه منوره مرتکب می شوند، اشاره کرده است.
طبقه بندی ساختمانهای اسکان حجاج
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، این مطالعه نشان داد ساختمانهای مخصوص اسکان حجاج در مدینه منوره به دو بخش و گروه تقسیم می شود گروه اول ساختمانهای جدید و تازه ساختی هستند که تمام فاکتورهای ایمنی در آن رعایت شده است که این ساختمانهای جدید در منطقه مرکزی اطراف حرم نبوی(ص) قرار دارد و بخش دوم، ساختمانهایی هستند که خارج از منطقه اطراف حرم قرار دارند و فاقد فاکتورها و استانداردهای ایمنی هستند.
این بررسی میدانی خواستار افزایش مطالعه و تحقیق درباره ساختمانهای آماده شده برای اسکان حجاج شده و بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در مراکز ویژه آموزش اقدامات دفاع مدنی و کنار گذاشتن ساختمانهای قدیمی در صورت فراهم شدن ساختمانهای جدیدی که قابلیت اسکان حجاج را داشته و دارای استانداردها و لوازم ایمنی باشد.
این بررسی میدانی از تاسیس کرسی اسکان حجاج موسوم به کرسی امیر نایف(رئیس کمیته عالی حج عربستان) برای اسکان حجاج در سایه نیاز ممبرم به انجام مطالعات و تحقیقات بیشتر در این زمینه تمجید کرده است.
گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است که تا بهترین مکان ها را برای اسکان زائران تهیه کند که خوشبختانه رضایت زائران را نیز به همراه داشته است و هم اینک در بیش از 120هتل در مدینه منوره و مکه مکرمه زائران ایرانی اسکان داده شده اند.