رئیس بعثه عراق با سرپرست حجاج ایرانی و رییس سازمان حج دیدار کرد

رئیس بعثه کشور عراق و هیئت همراه با نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان در محل بعثه مقام معظم رهبری دیدار و در خصوص مسائل مختلف به بحث و گفتگو پرداختند.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، رئيس بعثه كشور عراق و هيئت همراه با نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني و رئيس سازمان حج و زيارت كشورمان در محل بعثه مقام معظم رهبري ديدار و در خصوص مسائل مختلف به بحث و گفتگو پرداختند.
در اين ديدار حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر ضمن خوشامدگويي به هيئت عراقي ابراز اميدواري كرد كه طرفين در اينده به شكل گسترده تري در حوزه تبادل اطلاعات و تجربيات بايكديگر همكاري داشته باشند.
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_201251611162229610.jpg)
وی افزود: اقدامات عربستان در موسم حج و عمره هر سال از نظر اجرايي و فرهنگي شكل تازه اي به خود مي گيرد و اين امر مي طلبد كه حجاج ديگر كشور ها از جمله حجاج ايران و عراق اين گونه رويدادها و فعاليت ها اشنايي كامل پيدا كنند.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: تجربيات گذشته نيز هرچند مفيد است ليكن با توجه به شرايط موجود همه ساله با تجربيات جديدي مواجه مي شويم . مثلا در حوزه نقل مشاعر تا چند سال پيش اتوبوس اجاره مي كرديم ولي با ايجاد نقل ترددي شرايط تغيير كرد.يا اين كه هم اكنون بحث قطار شهري مطرح شده است كه قرار است از عرفات به مزدلفه وبعد به منا وو سرانجام به مكه اتصال يابد.
وی تاکید کرد: معني اين اقدام اين است كه تجارب گذشته در اين حوزه ديگر كارآيي نداشته و بايد بر اساس شرايط جديد اقدام كرد. به هر حال بايد بر رو ي تجارب جديد بحث کرد و سعي كنيم جلو تر از آنها حركت كنيم.
سرپرست حجاج ايراني تصريح كرد: البته اين امر منحصر به مسائل اجرايي نيست چند سال پيش اعلام كردند كه قصد دارند جمرات را به چند طبقه تبديل كنند و اين اقدام صورت گرفت. مسعي را نيز سه طبقه كردند در اين حوزه نيز لازم است و بايد قبل از اين كه زائرانمان در آنجا با مشكلي در اين زمينه مواجه شوند وظيفه شرعي آنها را مشخص كنيم.
وی در ادامه افزود: در خصوص توسعه مسعي چند مقاله تهيه و براي سعودي ها هم ارسال شد و خوشبختانه بسياري از ققهاي ما اشكالي در اين مورد نديدند. الان هم در مورد مقام ابراهيم و چگونگي طواف از پشت مقام بحث هاي علمي مطرح و مقالاتي تهيه شده و محققان ما در اين حوزه در حال كار هستند.
نباید آثار اسلامی در مکه و مدینه از بین برود
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت بر لزوم گسترش كار و فعاليت در حوزه مسائل پژوهشي تاكيد كرد و اظهار داشت: اخیرا در روزنامه هاي سعودي اين بحث مطرح شده كه قرار است مكتبه مكه مكرمه كه محل ولادت پيغمبر است تخريب شود. اين كار به مصلحت نيست و نبايد آثار گرانبهاي اسلامي به اين راحتي از بين برود.
وی در ادامه بر لزوم رعايت رفتار اسلامي از سوي حجاج به خصوص حجاج شيعه تاكيد كرد و افزود: يك سلسله مسائل رفتاري نيز وجود دارد كه بايد حجاج نسبت به آنها آموزش ديده و توصيه شوند مثل اين كه حجاج در طواف همديگر را فشار ندهند. فريادشان را به ذكر بلند نكنند ، طواف مستحبي را هنگامي كه مطاف شلوغ است انجام ندهند و اجازه دهند كساني كه طواف واجبشان را انجام نداده اند طواف كنند. براي خانم ها گشايش ايجاد كنند تا آنها راحت تر طوافشان را انجام دهند. روحيه اخوت ديني و برادري را بين خود حفظ كنند. در حرم ها به ديگران هم جا بدهند كه در صف نماز جماعت قرار گيرند و نظافت را در همه جا رعايت كنند .اينها مسائل مهمي است كه در حوزه آموزش هاي رفتاري بايد مورد توجه قرار گيرد.
نباید به اختلافات دامن زد / حج وسیله وحدت امت اسلام است
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، حج را وسيله وحدت امت اسلام عنوان كرد و اظهار داشت: نبايد اجازه داد تا عليه تشيع شبهه پراكني شود مكه و مدينه و حج پايگاهي براي وحدت امت اسلامي است در آنجا بايد دلها به هم نزديك شود نه اين كه به تفرقه دامن زده شود.
وی در ادامه بر رعايت قوانين كشور ميزبان از سوي حجاج تاكيد كرد و افزود: حجاج بايد به قوانين كشور عربستان احترام بگذارند ولي سعودي ها هم بايد اين حق رابه مسلمانهاي ديگر بدهند كه هر كسي طبق مذهب خود حجش را به انجام رساند . خطباي جمعه حق ندارند به مذاهب ديگر توهين كنند.
سرپرست حجاج ايراني ابراز اميدواري كرد با گسترش همكاري ها ي ايران و عراق ، دو كشور بتوانند در آينده حج نقش مهمي را ايفا كنند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت ، آمادگي بعثه مقام معظم رهبري را براي گسترش هرچه بيشتر همكاري هاي فرهنگي با بعثه عراق اعلام نموده و افزود: همكاري هاي دو كشور در اين زمينه مي تواند در دو حوزه اجرايي و فرهنگي انجام شود.
وی از كهولت سن بسياري از زائران در حج سال جاري به عنوان مساله مهم ياد كرد و افزود: بايد پيش بيني هاي لازم در اين مورد صورت گيرد و از آنجا كه موسم امسال در روزهاي گرم سال صورت مي گيرد بايد از اكنون با سعودي ها وارد مذاكره شويم كه امكانات تبريد(سرمايشي) را در مخيمات و محل حضور زائران فراهم كنند.
وی در پايان با آرزوي توفيق روز افزون براي ملت و دولت عراق ، اظهار داشت : عراق همواره در جبهه فرهنگي در جهان اسلام پيشتاز بوده و با پشت سرگذاردن مسائل و مشكلات خود ، آينده روشني براي اين كشور وجود دارد.
رئيس بعثه عراق نيز در اين ديدار ضمن تشكرو قدر داني از طرف ايراني ابراز داشت: همه ما انسان ها همواره نيازمند به كسب تجربيات جديد هستيم و بايد روحانيون داراي قدرت بيان قوي و مسلط را براي كاروان هاي حجاج در نظر بگيريم.
وي بر لزوم وحدت امت اسلامي تاكيد كردو افزود: بايد از اختلاف در ميان امت اسلام پرهيز كرد و برادري تا وحدت و همدلي ميان مسلمانان گسترش يابد و بر مشتركات ميان مسلمانان تكيه شود و در عين حال به زدودن هر نوع شك و شبهه اي در ميان مذاهب مختلف اسلامي نيز اقدام كرد.
حجت الاسلام والمسلمين مولا بر لزوم شركت گسترده حجاج ايراني و عراقي در نمازهاي جمعه و جماعت در موسم حج تاكيد كرده و افزود :زائران ايراني و عراقي سفيران كشور هاي خود بوده و در عين حال معرف وجهه شيعه به تمام مسلمانان جهان هستند.
وي همچنين خواستار استفاده هر چه بيشتر از تجربيات جمهوري اسلامي ايران در حوزه حج شد.