غرور بیجا سبب می شود انسان از خود و خدای خود غفلت ورزد

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، مساله غفلت را یکی از مسائل مبتلا به جامعه امروز عنوان کرد و اظهار داشت: غفلت انسان از این که کیست و سرانجامش چه خواهد شد، تبعات نامناسبی برای او در پی دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، سرپرست حجاج ايراني در جمع کارمندان و کارکنان بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت در ادامه سلسله مباحث" آسيب هايي كه انسان در زندگي با آنها مواجه است " به موضوع" غفلت " و تاثيرات مخرب آن بر زندگي فردي و اجتماعي انسان پرداخت و اظهار داشت : يكي از آسيب هايي كه در قرآن و روايات به آن اشاره شده مقوله "غفلت " است .اين كه انسان نسبت به خداوند و خويشتن غافل شود.

وی در ادامه مساله غفلت را يكي از مسائل مبتلا به جامعه امروز عنوان کرد و افزود: غفلت انسان از اين كه كيست و سرانجامش چه خواهد شد، تبعات نامناسبي براي او در پي دارد. قرآن دراين زمينه مي فرمايد" لا تكن من الغافلين: از كساني كه گرفتار غفلت هستند مباش" و در روايات نيز امده است: "مراقب باشيد گرفتار غفلت نشويد".

حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر بخشي از مساله غفلت را متوجه خود فرد دانست و تصريح كرد: گاهي نمي دانيم كيستيم و جايگاهمان كجاست وبلندپروازي هايمان ما را گرفتار غفلت مي كند.

وي افزود:  غفلت در سطوح مختلف اعم ازسياسي،نظامي ، فردي و اجتماعي  دامنگير انسان ها مي شود. يكي از غفلت هاي فردي اين است كه ما متوجه آينده مان نيستم و اين چيزي كه خداوند تبارك تعالي از ما مخفي نگه داشته و نمي دانيم چه زماني مرگمان فرا مي رسد و به چه وضعيتي مي ميريم. حتي از يك ثانيه ديگرمان نيز خبر نداريم. با اين كه اين مساله را مي دانيم شتابان دنبال مسائلي هستيم كه ما را از خدا دور مي كند. علاقه فراوان به دنيا پيدا كرده ايم و از بسياري مسائل بخصوص ياد خداغافليم.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در بخش ديگري از سخنان خويش امتحانات الهي را وسيله اي براي بيداري از خواب غفلت و متنبه شدن انسان عنوان كرد و افزود: گاهي خداوند با مسائلي همچون بيماري و يا گرفتاري زنگ خطر را براي ما به صدا در مي اورد؛ اما باز همان قضيه اي كه قرآن مي گويد رخ مي دهد كه مردم سوار بر كشتي گرفتار طوفان مي شوند، تا وقتي كه اسير طوفانند دست دعا و نياز به سوي خداوند دراز مي كنند ولي وقتي كه به خشكي مي رسند و مطمئن مي شوند كه نجات يافته اند؛ دوباره خدا را فرموش مي كند.

 وی در ادامه تصريح كرد: خطر غفلت همواره در كمين انسان است. مراقبت كنيم تا دچار غفلت نشويم چون ما از آينده خود بي خبريم پس بايد ازلحظات عمر خود به درستي استفاده كنيم.لحظه اي غفلت؛ انسان را از دين و ايمان و فضيلت جدا مي كند. در دعا اين گونه مي خوانيم : "الهي لا تكلني الي نفسي طرفه عين ابدا : خدايا در يك چشم به هم زدن ما را به حال خودمان وامگذر."

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در مسائل سياسي نيز دچار غفلت هايي مي شويم كه گاهي اصلا متوجه نيستيم كه در جهان چه مي گذرد و دشمنان چگونه در حال توطئه براي ما هستند و برنامه ريزي مي كنند.گاهي اختلافات بي مورد در ميان افراد و گروه هاي سياسي سبب  مي شود كه به تخريت يكديگر بپردازند و اين امر سبب سوء استفاده دشمنان از اين موقعيت ها مي شود. 

وی تصريح كرد: غرور بيجا سبب مي شود انسان از خود و خداي خود غفلت ورزد؛ لذا اين خطاب قرآني را بايد هميشه مد نظر داشته باشيم كه "يا ايهَا الِانسان ما غَرَّك بِرَبِكَ الكَريم: اي انسان چه چيز تو را نسبت به پروردگارت چنين گستاخ و مغرور كرده است؟". بزرگ ترين خطر غفلت اين است كه راه بازگشتي براي انسان باقي نمي گذارد. شما ملاحظه بفرماييد تا مدتي قبل اقاي ساركوزي در فرانسه  در راس قدرت قرار داشت. هر كاري مي خواست انجام مي داد . در سوريه و عراق و كشورهاي ديگر دخالت مي كرد ولي به يكباره از قدرت كنار گذاشته شد و همه چيز تمام شد. ديگر كسي حتي نامي هم از او نمي برد و فقط جناياتي سنگين در پرونده اعمال خود  باقي گذاشت.  همه انسان ها رفتني هستند . غفلت بزرگترين آسيب براي ما انسان ها است.

حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر افزود: انسان بايد قدر و شان و جايگاه خود را بشناسد و وقتي مي خواهد در باره چيزي سخن بگويد در حدي كه شايسته ان است اظهار نظر كند.

 وی يكي ديگر از مسائل مبتلابه جامعه امروز را غفلت ورزيدن از وضعيت خانواده و بخصوص فرزندان عنوان كرد و اظهار داشت: از خانواده و زندگي خويش غفلت نورزيم. بخصوص غفلت در تربيت فرزندان عواقب ناگواري براي خانواده و به تبع ان براي جامعه در پي دارد. برخي رفتارهاي نامناسب و اختلاف هاي بي مورد زن و شوهر آنها را تا مرز طلاق و جدايي پيش مي برد.

سرپرست حجاج ايراني در پايان يادآور شد:ياد خدا مهم ترين راه مقابله با غفلت است.


| شناسه مطلب: 3179