بسیاری از ظرفیت های های حج در ابعاد فردی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مغفول مانده است
حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر در برنامه زنده تلویزینی گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 حج را دارای ظرفیت های فراوانی دانست و گفت: متاسفانه هم اکنون از بسیاری از این ظرفیت ها استفاده نمی شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت، با تاكيد براينكه بعثه مقام معظم رهبري بكارگيري بسياري از اين ظرفيت ها را در برنامه هاي حج و عمره و عتبات در دستور كار خود قرار داده است، گفت: يكي از اين ظرفيت ها آشنايي مردم با معارف ديني و ارتقاي سطح معلومات و باورها و اعتقادات زائران است كه چند ماه قبل از سفر آغاز مي شود و در طول سفر ادامه مي يابد.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر ادامه داد: البته براي رسيدن به اين هدف بايد پس از گزينش درست نيروي انساني خلاق، كارآمد و توانمند آموزش هاي مداوم را براي آنان در نظر گرفت تا با مخاطب شناسي وبرنامه ريزي دقيق براي آنان، حاجي را با معارف و باورهاي ديني آشنا و سطح معرفتي او را افزايش دهد.
سرپرست حجاج ايراني كعبه را مغناطيس جذب قلبها و قرار گرفتن كنار بقيع و مسجد نبوي را تحول آفرين خواند و گفت: اين بستر ها در مكه و مدينه فراهم است و اگر بتوانيم در طول اين سفر روح متلاطم انسان ها را به آرامش برسانيم تا با خدا پيوند بخورند، كاري بس بزرگ انجام شده است.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت، مشكلات فقر، كشتار مردم مسلمان در برخي كشورها مانند ميانمار، درگيريها و نزاعهاي سياسي را از جمله مشكلات پيش روي جهان اسلام خواند و خاطرنشان كرد: هرساله تعداد زيادي از نخبگان، انديشمندان و بزرگان كشور هاي اسلامي در موسم حج حضور دارند كه مي توانند با هم فكري و همدلي براي اعتلاي اسلام و مسلمين و با وحدت و هم افزايي، مشكلات مسلمانان جهان را بررسي و براي آنها چاره انديشي كنند ليكن متاسفانه هم اكنون از اين ظرفيت استفاده نمي شود.
قاضي عسكر يكي از خلاء هاي جدي در حج را عدم تسلط و توانايي افراد در برقراري ارتباط با مسلمانان ساير كشور ها به دليل تفاوت زباني دانست و گفت: عدم تسلط بر زبان خارجي سبب شده تا مسلمانان نتوانند مشكلات و مسائل خود را براي مسلمانان ساير كشور ها بازگو كنند.
سرپرست حجاج ايراني بعد اقتصادي را يكي ديگر از ابعاد و ظرفيت هاي مغفول مانده حج برشمرد و تصريح كرد: اگر بازار مشترك اسلامي در ايام حج شروع بكار كند نه تنها به اقتصاد كشور هاي اسلامي كمك مي كند و آنها مي توانند محصولات وكالاهاي مورد نياز ساير مسلمانان را فراهم كنند بلكه موجبات اشتغال را فراهم مي كند و از ورود اجناس از كشور هاي غير اسلامي جلوگيري مي كند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت، با اشاره به خرسندي مسلمانان از بيداري اسلامي در منطقه شمال آفريقا و خاورميانه گفت: سقوط اين ديكتاتور ها موجب خوشحالي آنان شده است اما دو نگراني هم در صحبت هايي كه با نمايندگان برخي از كشور ها شد، وجود داشت: اول اينكه دولت هاي بعد از سقوط ديكتاتور ها درست عمل كنند ودوم اينكه بيگانگان از راه هاي ديگر در انقلاب هاي آنان نفوذ نكنند و مسير را منحرف نكنند.
قاضي عسكر با بيان اينكه طبق نظر سنجي هاي انجام شده 85 تا 90 درصد اين كشور ها ايران را پشتيبان معنوي خود مي دانند و اگر به ايران آسييبي برسد به نوعي خود را يتيم مي دانند، گفت: البته دغدغه هايي هم براي آنها در مورد اختلافات داخلي وجود دارد كه دلشان را مي لرزاند توصيه من به مسئولان آنست كه عواقب كشيدن اختلاف به سطح عمومي در خارج از كشور به خوبي احساس مي شود و بسياري از ايرانيان خارج از كشور و مسلمانان ساير كشور ها را به سمت يأس و نا اميدي مي برد و همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند: «اين يك خيانت است»
سرپرست حجاج ايراني موسم حج را يكي از عالي ترين فرصت ها براي ايجاد وحدت عملي خواند و افزود: نمونه زندگي مسالمت آميز همراه با وحدت و تكيه بر مشتركات در ايران اسلامي است كه در همايش هاي وحدتي كه در مكه براي زائران اهل تسنن و شيعيان برگزار مي شد ، كاملا مشهود بود البته اين امر براي بسياري روساي بعثه هاي كشورهاي اسلامي و علماي آنان تعجب بر انگيز بود كه مي شنيدند به عنوان مثال داماد يك خانواده اهل تسنن از شيعيان است.
قاضي عسكر شيعه هراسي، سني هراسي و اسلام هراسي را از حربه هاي آمريكا و صهيونيست بين الملل دانست و تصريح كرد: متاسفانه برخي از كشور هاي اسلامي، بدون توجه به اين نكته كه دشمنان در پي ايجاد اختلاف براي ضعيف نگه داشتن امت اسلامي هستند، در مكه ومدينه ودر موسم حج كه همگي كانون وحدت و همبستگي است، به اختلافات دامن مي زنند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت، اظهار داشت: امسال و سال گذشته برخي از علماي اهل تسنن موضوعي را مطرح مي كردند كه در نوع خود قابل توجه است. آنها مطرح مي كردند كه مشكل جهان اسلام خلاء رهبري واحد است و با توجه به ويژگي هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي خواستار پذيرش اين جايگاه از سوي امت اسلامي و قبول زبان عربي به عنوان زبان مشترك بودند تا بدينوسيله به تفرقه امت اسلامي خاتمه داده شود كه اين نطر بسيار مهم و قابل تامل است.
قاضي عسكر با اشاره به گرايش مردم جهان به اسلام و معنويت خواستار ترويج اسلام اعتدالي شد و گفت: موضع گيري هاي افراطي، عمليات هاي انتحاري و برخي تندروي ها اثري جز دوري از اسلام ندارد.
سرپرست حجاج ايراني ديپلماسي حج را عدم قرار گرفتن حج تحت تاثير روابط سياسي كشور ها دانست و گفت: ما در حج فارغ از اختلافات سياسي كشورها با وزراي حج و رووساي بعثه هاي آنها ديدار هايي را براي انتقال تجربيات و موضع گيري هاي بين المللي در برابر تهاجمات دشمن داشتيم چراكه اقداماتي كه در چند سال اخير برعليه پيامبر با قرآن سوزي و كاريكاتورهاي موهن و غيره انجام شد نشان داد كه مخالفت آنها با اسلام است نه پيامبر البته اميدواريم اين بحث ها زمينه ارتباط و رفع اختلافات سياسي را هم فراهم كند.
قاضي عسكر در مورد امور اجرايي حج امسال هم گفت: امور اجرايي به طور مشترك توسط سازمان حج وزيارت و بعثه مقام معظم رهبري برنامه ريزي و انجام مي شود كه هرسال با دقت بيشتري به آن رسيدگي مي شود اما در مورد كليت موضوع هم نياز به يك فرهنگسازي وجود دارد و هم كشور ميزبان بايد تلاش بيشتري در ايجاد فضايي سالم و پاكيزه براي حجاج داشته باشد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت با اشاره به طرحي كه به اشتباه از آن به عنوان تفكيك جنسيتي حج نام برده شده بود، گفت: در كنار خانه خدا و هنگام طواف در سال هاي اخير بقدري جمعيت زياد است كه موجب سختي افراد براي طواف شده است اين طرح به بانوان كه هم اكنون معمولا در سنين بالا موفق به حضور در مراسم حج مي شوند، اجازه مي دهد كه با آرامش به طواف بپردازند و حرمت آنان حفظ شود والا در قسمتهاي ديگر مسجد الحرام زنان به راحتي حضور دارند و اين به معناي تفكيك جنسيتي نيست و فقط باز كردن راهي ويژه براي طواف بانوان است كه اين طرح به صورت مكتوب به مقامات عربستان ارائه خواهد شد.