قیام علیه حاکمیت رسانه‌ای غرب؛بعدی از ابعاد بیداری اسلامی

ما در زمینه بازی‌های رایانه‌ای در ابتدای این مسیر قرار داریم. چهار پنج سال است که راه افتاده‌ایم. باید در این باره تجربه بیشتری کسب کنیم و البته به محتوا نیز توجه داشته باشیم و کسانی که دستی در محتوای معارف و عرفان اسلامی دارند، باید بیایند کمک کنند. تا تیم‌های بین رشته‌ای در این باره تشکیل نشوند، موفقیت چندانی حاصل نخواهد شد.

حجت الاسلام و المسلين بهروز مينايي، عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت و هيات علمي بعثه مقام معظم رهبري در ايام حج، يكي از زمينه‌هاي تحقق موج بيداري اسلامي را كه در خاورميانه به ثمر مي‌نشيند و بعد از 30 سال بنيان هاي انقلاب اسلامي در كشورهاي اسلامي تجلي پيدا مي‌كند، حج است كه در جريان آن مسلمانان از كشورهاي مختلف اسلامي گرد هم مي‌آيند و از مسائل روز جوامع اسلامي مطلع مي‌شوند و به تعبير قرآن «لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ» يكي از بركات حج؛ يعني ديدن و مشاهده منفعت‌هايي است كه حج براي حاجيان دارد، ايجاد مي‌شود.
نفس پاك رهبر فقيد انقلاب و مقام معظم رهبري باعث شد كه بسياري از اين كشورها به خود آيند و بتوانند به همان شكل و شيوه انقلاب اسلامي، يعني استفاده از نيروي توده‌هاي مردم و پابرهنگان كه از قدرت ظاهري اجتماعي بهره‌اي ندارند و با اتفاق عليه طاغوت‌ها، كه دائما آب به آسياب اسرائيل مي‌ريختند، توانستند آنها را كنار زنند.
از زماني كه سلمان رشدي آيات شيطاني را نوشت و امام راحل بدون هيچ ملاحظه سياسي فتواي قتل وي را داد، كه منجر شد به خنثي شدن اين حركت‌ اسلام‌هراسي كه توسط انگليس در حال هدايت بود.
حركت‌هاي شيعه‌هراسي (توسط اسرائيل)، اسلام هراسي (توسط انگليس) و ايران‌هراسي (توسط آمريكا) همواره در دستور كار غرب بوده و اين مثلث سه گانه، در اين فيلم موهن اخير عليه پيامبر(ص) به اوج خود رسيد. اين حاكي از اين است كه رسانه‌هاي حاكم بر جهان توسط صهيونيست‌ها كنترل و اداره مي‌شوند؛ رسانه هايي چون فيلم، انيميشن و ...
هرچند در اين فيلم به بزرگترين شخصيت عالم اسلام و كسي كه ما حتي توان تصور مقامات عرفاني او را نداريم، توهين و سعي مي‌شود اسلام را زاييده يك تفكر بشري و همراه با خشونت جلوه دهد و به همه همسران پيامبر و صحابه ايشان توهين مي‌كند، باعث شد هم شيعيان با هم و هم كل جهان اسلام، با يكديگر متحد شوند.
الحمدلله آنقدر رسول خدا(ص) بزرگ است و شخصيت ايشان آنقدر والا مقام است كه اين فيلم چون توهين به خورشيد است و اين توهين كنندگان كوري خود را از ديدن خورشيد به اثبات رساندند و باعث بيداري و اتحاد مسلمانان شدند و بر مسلمانان ثابت شد كه اين سلطه رسانه‌ها بايد اصلاح شود.
مسلمانان كه اكنون تقريبا يك چهارم جمعيت جهان از آن آنهاست، بهره اي از اين حاكميت رسانه‌اي ندارند. تا سال 2025 اكثريت مردم جهان مسلمانان خواهند بود و الان مسلمانان به معناي دارالاسلام و امت اسلامي تمام دنيا را فراگرفته اند و هيچ مرز قومي، كشوري و نژادي بين اين مسلمانان مطرح نيست و مهمترين جلوه آن همين مقوله حج است كه هيچ علقه اي براي اين اجتماع مسلمانان غير از اسلام مطرح نيست.
اما متاسفانه ما مديا و رسانه‌هاي حاكم بر جهان را در اختيار نداريم. بايد در اين عرصه وارد شويم و سرمايه گذاري و رسانه‌هاي پر قدرتي را ايجاد كنيم؛ هم در زمينه خبرگزاري‌ها، هم در شبكه‌هاي اجتماعي، هم در زمينه انيميشن، هم در زمينه فيلم و هم در زمينه بازي هاي كامپيوتري كه خود رسانه‌اي عظيم است و جمعيت عظيمي از نسل جوان از آن استفاده مي‌كنند. همه ما بايد اين رسانه ها را به مثابه ابزار انتقال پيام اسلام، قرآن و اهل بيت به كار ببريم.
در حال حاضر رسانه‌هاي غربي اوقات فراقت ما را پر مي‌كنند و ما را به سمتي مي‌برند كه غربي‌ها براي آن طرح و برنامه دارند. ايده‌هاي قرآني‌اي كه در قرآن است، نوع سبك زندگي اي كه در قرآن معرفي شده و همينطور كساني كه همراه آنها بوده اند و مفاهيم قرآني‌اي كه در زندگي شان دروني شده، مي‌توانند يك سبك زندگي ديني را نمايان كنند و بر اساس آن‌ها مي‌توان بازي‌هاي كامپيوتري، فيلم‌ها و انيميشن‌هاي تاثيرگذاري را تهيه كرد.
اين كار مزاياي ديگري نيز دارد، مثل اشتغال زايي؛ به ويژه در سال حمايت از سرمايه ملي.
مي‌توان از فرصت حج بهره‌برداري كرد و در كنار خانه خدا از او بخواهيم به ما توان دهد تا در اين مسير گام مناسبي را برداريم.
واقعيت اين است كه اين رسانه‌ها بايد مورد توجه قرار گيرند. از رسول خدا دستور داريم كسي كه بچه دارد، بايد خود بچگي كند و وقتش را براي بچه‌هاي خود اختصاص دهد و خود رسول خدا (ص) نيز چنين مي‌كردند. ما نيز اگر مامور به حفظ بچه‌هاي خوديم بايد خود وارد زندگي بچه‌هايمان شويم و اينها (فيلم و انيميشن و بازي) سرگرمي‌هاي جديدند و اگر ما از آنان غفلت كنيم، دشمن از آنها استفاده مي‌كند. اينها ابزارند و ابزار به خودي خود خنثي است و بايد مديريتش كرد.
البته در اين مسير، محدوديت‌هايي نيز وجود دارند و بايد با مراجع در مورد آنها صحبت و تعامل كرد و تا جايي كه مي‌شود به شكلي كه با اصل مسائل اسلامي درگيري نداشته باشد، اين محدوديت ها را تعديل كرد. اگر ارتباط بين هنرمندان و دانشمندان ديني بيشتر شود، به ويژه ارتباط هنرمندان و دانشمندان ديني با كساني كه توليد بازي هاي رايانه اي مي‌كنند، مي‌توانيم گام‌هاي موثري برداريم. موضوع اين است كه حتي هنرمندان ما از ضرورت و اهميت طراحي بازي غافلند.
ما در زمينه بازي‌هاي رايانه‌اي در ابتداي اين مسير قرار داريم. چهار پنج سال است كه راه افتاده‌ايم. بايد در اين باره تجربه بيشتري كسب كنيم و البته به محتوا نيز توجه داشته باشيم و كساني كه دستي در محتواي معارف و عرفان اسلامي دارند، بايد بيايند كمك كنند. تا تيم‌هاي بين رشته‌اي در اين باره تشكيل نشوند، موفقيت چنداني حاصل نخواهد شد.
البته ما در حال حاضر هم حركت‌هاي مثبتي در اين زمينه انجام داده ايم مثلا بازي‌هايي داريم كه قابل قبولند و حتي خارج از كشور هم خريداري مي‌شوند. ما در حال حاضر در كشورهاي اسلامي و در منطقه نسبت به كيفيت توليد، مقام اول را دارا هستيم. ولي چون اين رسانه از قبل مورد توجه ما نبوده، ذائقه فرزندان ما به رسانه‌ها و بازي‌هاي خارجي عادت كرده است و ما از الان مي‌بايد براي كودكان نسل جديد برنامه‌ريزي كنيم.


| شناسه مطلب: 32800