حکم فقهی جلوکشیدن محراب امام در مسجد نبوی
رسانه های سعودی از ارائه پیشنهادی در خصوص جلو کشیده شدن محراب امام مسجد پیامبر(ص) در مدینه منوره به آخرین نقطه صحن جنوبی این مکان مقدس خبر دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری به نقل از عکاظ، عبدالعزیز بن رشاد سروجی رئیس مرکز مطالعات حج و عمره و رئیس کمیته برگزاری چهارمین همایش علمی مطالعات مدینه منوره هدف از برگزاری این همایش را که در این شهر آغاز به کار کرده است، با هدف فراهم شدن زمینه ای برای محققان و پژوهشگران و متخصصان و دست اندرکاران زمینه های حج و عمره برای مبادله تجارب و ارائه پژوهشها، مطالعات و پیشنهادهای آنها در جلسات علمی دانست.
از سوی دیگر شماری از کارشناسان شرکت کننده در این همایش، جلو کشیده شدن محراب امام مسجد نبوی(ص) به آخرین نقطه جنوب مسجد به سبب رنج و مشکلات ناشی از ازدحام در زمانهایی که جمعیت به ویژه در ایام موسم حج وعمره به اوج خود می رسد، مجاز دانستند.
این پیشنهاد از سوی عبدالرحمن بن حسین الموجان از محققان مرکز مطالعات حج و عمره دانشگاه ام القری با عنوان "حکم فقهی جلوکشیدن محراب امام مسجد نبوی(ص) به آخرین نقطه جنوبی مسجد در اوقات شلوغی و ازدحام جمعیت" مطرح شد.
همچنین دو محقق دیگر از مرکز مطالعات حج و عمره خواستار ایجاد مرکزی برای ثبت واحدهای مسکونی و ثبت قراردادهای اسکان حجاج و عمره گزاران در مدینه منوره برای بررسی دشواریهای پیش روی گروههای اسکان شدند که این درخواست از طریق سندی توسط فاضل محمد یحیی عثمان ارائه شد که به ثبت واحدهای مسکونی و قراردادهای اسکان حجاج وعمره گزاران در مدینه منوره پرداخت.