نماینده رهبر معظم انقلاب مطرح کرد؛

تامین معاش زندگی کارمندان راه‌حل مشکل مفاسد اخلاقی مسوولان درارائه تسهیلات به کارمندان دست‌شان نلرزد

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، خواستار رسیدگی بیشتر دولت به معاش کارمندان شد و حل این معضل را یکی از روش‌های حل مفاسد اخلاقی و اقتصادی دانست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر ، نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در جمع كاركنان و كارمندان بعثه و سازمان حج و زيارت، مسئوليت پذيري و پاسخگو بودن افراد در جامعه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت : يكي از مباحثي كه در روايات مورد تاكيد قرار گرفته مسئوليت پذيري است . هر كسي در برابر خداوند و مردم نسبت به وظايفي كه به او محول شده است مسئول است . در مسئوليت پديري مساله مهمي است كه همه انسانها در هر شان و جايگاهي را در بر مي گيرد و مقصود از مسئول بودن همان پاسخگو بودن در مقابل گفتار و كردار و وظايف است .
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر ، ادارات و نهادهاي اجتماعي و دولتي را نيز مشمول موضوع مسئوليت پذيري هم از جانب كارمندان و هم از جانب مسئولين دانست و اظهار داشت : در مسائل اجتماعي و اداري بحث مسئوليت پذيري و پاسخگو بودن اهميت بيشتري دارد و بي توجهي به آن، تبعات خطرناكي براي جامعه در پي خواهد داشت .
وي توجه به مسائل و مشكلات معيشتي كارمندان را داراي نقش تعيين كننده در حسن اجراي امور اداري كشور دانست و در اين زمينه اظهار داشت : نقش كارمندان در راه اندازي امور مردم نقش بسيار مهمي است و روايات توصيه مي كند آنان كه عهده دار امور مردم هستند به كار افرادي كه به عنوان ارباب رجوع مراجعه مي‌كنند رسيدگي كرده و مشكل آنان را حل كنند و در اين راه احساس خستگي نكنند و اين را بدانند كه هر مشكلي را كه از مردم حل مي كنند خداوند مشكلات فراواني از آنها را حل خواهد كرد.
سرپرست حجاج ايراني، ديدگاه اسلام به مقوله مسئوليت و مسئوليت پذيري را نگاهي جامع الاطراف دانست و افزود : اسلام در مورد همه امور به صورت دقيق، برنامه ريزي كرده است و تنها يك بعد قضيه را نمي نگرد چرا كه براي مديريت و اداره كامل امور بايد همه جوانب را مورد توجه قرار داد . از جمله اين امور اين است كه وقتي يك كارمند در جايي مشغول كار است بايد ذهنش را از مسائل دغدغه هاي زندگي خالي كند تا بتواند با فراغت بال و با عشق و علاقه به كارش برسد و امور مردم را سامان دهد.
وي سپس به فرازهايي از دستورالعمل هاي مديريتي امير مومنان علي (ع) به مالك اشتر استناد كرد و افزود : علي (ع) در نامه پنجاه و سوم نهج البلاغه خطاب به مالك اشتر چند راهكار براي نحوه برخورد با كارمندان و افراد تحت مسئوليت مديران ارائه مي دهد و مي فرمايد: امكانات را به اندازه كافي در اختيار كارمندانت قرار ده چرا كه اين مساله كمك مي كند كه آنان از نظر روحي و نفسي خود را به مرحله صلاح برسانند و مراقبت كنند و گرفتار گناه و كارهاي خطا نشوند .
امير الحاج جمهوري اسلامي ايران افزود: اگر دغدغه‌هاي معيشتي بر ذهن و فكر كارمند سايه بيندازد به گونه اي كه زندگي معمولي او را دچار اختلال كند، چگونه مي توان از او انتظار داشت كه به امور محوله در محيط كارش رسيدگي كند؟ كارمندي كه صبح مشغول كار مي شود نبايد در فكر اين باشد كه بعد از ظهر مي خواهد به منزل برود آيا از عهده شهريه فرزندان يا اجاره خانه و ... بر مي ايد يا خير؟ اين مشكلات، خود را در محل كار نيز نشان مي دهد ودر نتيجه نسبت به ارباب رجوع پرخاشگري مي كند.
وي بر رفع نيازهاي معيشتي كارمندان دولت تاكيد كرد افزود: از جمله راهكارهاي حسن انجام كار توسط كارمندان در مرحله اول توجه به نياز هاي آنان است. بايد حداقل امكانات زندگي مطلوب را براي كارمند فراهم كرد و سپس از او مسئوليت خواست و اين توصيه امير المومنين علي (ع) به مالك اشتر است.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در ادامه به بخش هايي ديگر از فراز هاي نامه اميرمومنان علي (ع) به مالك اشتر استناد كرده و اظهار داشت : كسي كه در جايي مسئوليتي بر عهده دارد و امكاناتي نيز در اختيار دارد و اگر قرار است اين فرد فريب نخورد و دستش به بيت المال دراز نشود بايد زندگي او را تامين كرد وقتي كه زندگي فرد تامين شد، مقام مسئول حجت دارد كه اگر روزي كارمندش در امانت كرد نمود وي را مجازات كند.
وي در ادامه افزود: ايمان همه افراد مانند ايمان سلمان و ابوذر نيست. گاهي ممكن است افراد در مواجهه با كمبودها دچار وسوسه هاي شيطان شده و دستشان به خيانت آلوده شود به هر حال اين نكته مهمي است و به نظر مي رسد در حال حاضر مقداري به اين مساله كم توجهي مي شود .
وي افزود: برخي افراد داراي مسئوليت وقتي مي خواهند براي كارمند مقداري تسهيلات قائل شوند ، دستشان مي لرزد كه بيت المال ممكن است حيف و ميل شود. در حالي كه اينجا اميرمومنان دستور داده تا امكانات را در حد لازم در اختيار كارمندان قرار دهند تا جلو سوء استفاده گرفته شود و كارهاي مردم به خوبي انجام شود و كسي به اموال عمومي دست اندازي نكند.
نماينده ولي فقيه در ادامه به روايتي از پيامبر اسلام (ص) استناد كرد و اظهار داشت: اين سخن حضرت ختمي مرتبت محمد ابن عبدالله (ص)را مكرر شنيده ايد كه فرموده اند : "كلكم راع و كلكم مسئول عن رعيته ":همه مسئوليت دارند هم در برابر خود و هم در برابر زير مجموعه هاي خود و صراحتا مي فرمايد فالامير الذي علي الناس راع و هو مسئول عن رعيته .آن كسي كه مسئوليت اداره كشور را دارد نسبت به زير مجموعه خود و كار مندانش مسئول است يعني فرداي قيامت خداوند از او سئوال خواهد كرد .
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اظهار داشت: اسلام اگر ايده پردازي مي كند و مسائلي را مطرح مي نمايد، راهكارهاي آن را هم ارائه مي كند. مثلا وقتي عنوان مي شود كه مفاسد اخلاقي و اقتصادي را بايد در جامعه از بين برد، اسلام بيان مي داردكه يك راه اين است كه زندگي كارمند تامين شود . اين مساله يك ضرورت اجتماعي است .لازم است براي رفع نياز هاي زندگي كارمندان برنامه ريزي كرد تا كارمندان با خاطري آسوده به كار هاي مردم رسيدگي كنند.


| شناسه مطلب: 33641