گردشگری دومین منبع درآمد عربستان؛

جذب 85 میلیارد درآمد از صنعت گردشگری در عربستان

عربستان در سال‌های اخیر عملکرد خوبی در جذب گردشگر داشته و درآمد این کشور از محل صنعت گردشگری در سال 2011 با رشد 5 / 13 درصدی در مقایسه با زمان مشابه در سال 2010، به 85 میلیارد ریال رسید.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه رهبر معظم انقلاب، كميسيون گردشگري و آثار تاريخي عربستان در گزارشي اعلام كرد: اين كشور در راستاي توسعه گردشگري غيرمذهبي نياز به جذب 2500 راهنماي تور حرفه‌اي آموزش ديده در آينده نزديك دارد.
تعداد راهنمايان تور در محوطه‌هاي تاريخي عربستان در حال حاضر بسيار كم است و دولت عربستان قصد دارد با جذب 2500 راهنماي تور در آينده نزديك با حداقل 21 سال سن كه به آثار تاريخي عربستان، فرهنگ محلي مناطق مختلف اين كشور و زبان انگليسي آشنايي دارند، گردشگران بيشتري را جذب عربستان كنند.
عربستان در هزاران سال پيش از ميلاد در محل تلاقي راه‌هاي تجاري مردم تمدن‌هاي كهن بوده كه حاصل آن، وجود شهرهاي تاريخي متعدد در اين كشور است. يكي از اين مناطق، شهري خشتي است كه حتي در انجيل به آن اشاره شده است.
ديگر جاذبه‌ي گردشگري عربستان كه كارشناسان آن را هم‌ رده با شهر تاريخي پترا در اردن مي‌دانند، شهر سنگي «نباتين» است كه بين سال‌هاي ‌65 پيش از ميلاد تا ‌106 ميلادي ساخته شده است.
در اين راستا در آينده نزديك به آژانس‌هاي مسافرتي و موسسات فعال در زمينه صنعت گردشگري مجوزهاي ويژه‌اي در جهت تربيت راهنمايان تور اعطا خواهد شد تا راهنمايان تور حرفه‌اي آموزش ديده اين كشور از رقم فعلي 140 نفر افزايش يافته و رشد چشمگيري يابد.
عربستان در سال‌هاي اخير عملكرد خوبي در جذب گردشگر داشته و درآمد اين كشور از محل صنعت گردشگري در سال 2011 با رشد 5 / 13 درصدي در مقايسه با زمان مشابه در سال 2010، به 85 ميليارد ريال رسيد، البته بيشتر گردشگران عربستان در قالب حضور در مراسم سالانه حج و سفر عمره راهي اين كشور شده‌اند.
درحال حاضر حدود ‌51 درصد گردشگران عربستان، گردشگران داخلي، ‌23 درصد گردشگران مذهبي و مابقي گردشگران خارجي هستند.
صنعت گردشگري به ويژه گردشگري مذهبي در كنار صادرات نفت و گاز از منابع اصلي درآمد دولت عربستان محسوب شده و در حدود ‌20 تا ‌25 درصد نيروي كار اين كشور در صنعت گردشگري و صنايع مرتبط به كار اشتغال دارند.


| شناسه مطلب: 33740