زائرانی که با کاروان به ایران نمی آیند
اعزام زائران ایرانی به مقاصد زیارتی از جمله عراق و عربستان سال هاست که به صورت گروهی و کاروانی انجام می شود اما سفر شیعیان سایر کشورها که مشتاق زیارت بارگاه امام هشتم (ع) هستند، بیشتر به صورت انفرادی و خانوادگی به ایران می آیند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از ايرنا، سفرهاي كارواني و گروهي هموطنان به مقاصد زيارتي از جمله عتبات عاليات در عراق و حرمين شريفين در عربستان همواره مورد تاكيد سازمان حج و زيارت قرار دارد اما در مقابل برنامه منسجمي براي ورود زائران به صورت گروهي براي زيارت اماكن متبركه در ايران ارايه نشده است.
بارگاه حضرت امام علي ابن موسي الرضا(ع) در مشهد مقدس از ديرباز كانون توجه شيعيان مشتاق از سراسر جهان بوده و به همين خاطر دولت قصد دارد تا اين شهر را به همراه شهر هاي قم و مشهد به منطقه آزاد زيارتي تبديل كند تا ورود زائران خارجي به اين شهرها تسهيل شود.
نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خراسان رضوي از معدود نمايندگي هاي اين سازمان در داخل كشور است كه قصد دارد با مشاركت بخش خصوصي، ورود زائران ديگر كشورها به ايران را هدفمند كند و در سه سال گذشته فعاليت هايي را براي ورود زائران افغان آن هم به شكل گروهي آغاز كرده است.
ˈمحمدرضا اميني مشهديˈ رييس نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خراسان رضوي كه بيشتر در زمينه سفر زايران افغان فعاليت مي كند، در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت كه با اين برنامه ريزي، تا نيمه دي ماه جاري بيش از 14 هزار افغان به قصد زيارت در قالب كاروان به ايران سفر كردند.
اين زايران در مدت يك ماه اقامت و با پرداخت مبلغي بين 700 تا 800 هزار تومان به مشهد و قم سفر مي كنند بي آنكه از بازگشت به كشور خود اجتناب كنند و در ايران بمانند.
اميني تاكيد مي كند كه برگزاري اين كاروان ها به بخش خصوصي واگذار شده است و نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در مشهد مقدس، تنها نقش تسهيل كننده دارد و البته بر كار بخش خصوصي نيز نظارت مي كند.
در شرايطي كه ˈمنوچهر جهانيانˈ معاون گردشگري كشور تعداد گردشگران ورودي از افغانستان را در نيمه نخست امسال بيش از 197 هزار نفر برآورد مي كند و از افغانستان به عنوان بازار چهارم جذب گردشگر براي ايران خبر مي دهد، انتظار بر اين است كه ضابطه مند شدن سفر گروهي افغان ها به ايران نيز در دستور كار نهادهاي متولي قرار گيرد.
رييس نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اصرار دارد كه سفر گروهي زائران افغان را در حد پايين نگه داشته شود تا شيعيان و ارادتمندان امام هشتم(ع) امكان اين سفر معنوي را بيابند و از اين رو از تلاش و رايزني با نهادهاي استان خراسان رضوي براي راه اندازي خانه هاي ارزان قيمت خبر مي دهد تا زائران افغان به جاي اقامت در خانه بستگان و آشنايان خود، در مدت اقامت در ايران در اين خانه ها ساكن شوند.
اميني مي گويد: در شرايطي كه سفر زائران ايراني به عراق و عربستان به صورت گروهي و در قالب كاروان صورت مي پذيرد، چرا نبايد اين سيستم را براي زائران ورودي به كشور اعمال كرد.
رييس نمايندگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خراسان رضوي با تاكيد بر اينكه استان هاي مرزي كشور بايد براي جذب و ورود زائران ديگر كشورها آماده باشند، گفت: با توجه به موفقيت در ورود زائران افغان به شكل كارواني، در صدد هستيم در آينده نزديك اين الگو را براي ورود زائران تركيه و پاكستان نيز اعمال كنيم.