دلیل اصلی گرفتاری ها از نگاه سرپرست حجاج ایرانی

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر، یکی از مهم ترین راههای مقابله با خشم و غضب و پیامد های آن را پرهیز از کبر و غرور دانست و تاکید کرد: انسان باید از کبر و غرور فاصله بگیرد. چون بخشی از گرفتاری هایی به علت وجود غرور بیجا در انسان است.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در ادامه سلسله مباحث آسيب هاي اخلاقي انسان، به موضوع خشم و پيامد هاي آن در زندگي فردي و اجتماعي انسان پرداخت و اظهار داشت: خشم و غضب يكي از آسيب هاي اخلاقي است كه متاسفانه جوامع به صورت هاي گوناگون به آن مبتلا هستند و اگر به آن توجه نشود زندگي دنيا و آخرت انسانها را با مشكل مواجه خواهد كرد.
وي افزود: در زمينه خشم تعابير تند و صريحي در روايات آمده است كه خشم كليد همه بديها است. بسياري از بدي ها و نابساماني هاي زندگي انسان ريشه در خشم و غضب داشته و آسيب پذيري وي دراين زمينه جدي است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر، خشم و غضب را سبب نزديك شدن زمان مرگ انسان دانست و در اين باره اظهار داشت: در بسياري از مواقع خشم و غضب باعث نزديك شدن مرگ انسان مي شود. درگيري ها و نزاع هايي كه در اثر بروز خشم در جامعه خود نمايي مي كند تاثيرات نامطلوبي بر سلامت روحي و جسمي انسان برجاي مي گذارد. استرس و فشار هاي رواني ناشي از خشمگين شدن فرد را از حالت تعادل و رفتارعقلاني خارج نموده و شخص دست به اعمال و رفتاري مي زند كه سبب پشيماني وي خواهدشد كه متاسفانه در بيشتر مواقع پشيماني سودي ندارد.
سرپرست حجاج ايراني يكي از مهم ترين راههاي مقابله با خشم و غضب و پيامد هاي آن را پرهيز از كبر و غرور دانست و تاكيد كرد: انسان بايد از كبر و غرور فاصله بگيرد. چون بخشي از گرفتاري هايي كه از ناحيه غضب گريبانگير انسان مي شود به علت وجود غرور بيجا در انسان است.
وي تصريح كرد: فرد مغرور در پي برآوردن خواست هاي نامعقول خود است و كوچكترين مانعي را در اين راه نمي پذيرد و به خشونت وپرخاشگري روي مي آورد . تا فرد از كبر و غرور خود دست بر ندارد مشكل خشم و غضبي كه به آن مبتلا است پابرجا خوهد ماند . اين چنين فردي منطقي رفتار نمي كند و در زندگي با مشكلات زيادي مواجه خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، يكي از راهكارهاي مناسب مقابله با خشم و آسيب هاي اجتماعي آن را فرهنگ سازي مناسب در اين زمينه دانست و افزود: رفتار هاي پرخاشگرانه برخي افراد در زندگي خانوادگي و اجتماعي، ناشي از غرور وخود خواهي فرد است و متاسفانه گاهي اين گونه رفتار ها در اخلاق سياسي ما هم خود را نشان مي دهد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت پرخاشگري را خطري بزرگ براي جامعه دانسته و افزود :بايد رفتار متقابل افراد جامعه با يكديگر مهربانانه باشد. هرچند افراد در جامعه داراي اختلاف سليقه باشند ولي نبايد اجازه دهيم اختلاف نظر ها تبديل به كينه بشود.
وي كنترل خشم و دوري جستن از محيط هاي تنش زا را در سلامت رواني فرد و جامعه بسيار موثر دانست و اظهار داشت: مراقب باشيم در محيطي كه احتمال درگيري و تنش وجود دارد حضور پيدا نكنيم حتي در روايت آمده مثلا كسي در جايي خشمگين شد اگر ايستاده است، بنشيند، اگر نشسته است راه برود و يا محيط را ترك كند .
سرپرست حجاج ايراني تصريح كرد: پيش بيني لازم را در اين زمينه بايد داشته باشيم و مسائل كوچك را به مشكل و معضلي بزرگ براي خود تبديل نكنيم.برخي اوقات مسائل پيش پا افتاده انقدر براي انسان بزرگ مي شود كه همين منشا خشم و غضب انسان نسبت به ديگران مي شود. نبايد به مسائل سختگيرانه نگريسته شود.
وي اصل اسلامي تغافل را كه در روايات اسلامي آمده، به عنوان يكي از راههاي پرهيز از پرخاشگري دانست و افزود: مثلا مي شنويد كه كسي در حال بد گويي به شماست در اين گونه مواقع به جاي اين كه نسبت به آن فرد واكنش پرخاشگرانه نشان دهيد بهتر است جوري رفتار كنيد كه چيزي نشنيده ايد و البته اين كار سختي است.
براي مشاهده متن كامل اين سخنراني مي توانيد اينجا كليك كنيد.