اعزام دانش آموزان پسر به مکه و دختر به مشهد

امسال هم به رغم تمام پیگیری‌های انجام شده توسط سازمان دانش‌آموزی، دانش‌آموزان پسر به مکه مشرف می‌شوند و امکان سفر زیارتی خارج از کشور برای دانش‌آموزان دختر وجود ندارد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، سفرهاي زيارتي از جمله‌ برنامه پرورشي و تربيتي وزارت آموزش و پرورش است كه در بين دانش‌آموزان، مشتريان زيادي دارد.
اما سفر عمره از نظر دانش‌آموزان با تمام سفرهاي دانش‌آموزي متفاوت است؛ سفري معنوي كه بهترين كلاس درس دانش‌آموزي نام گرفته است.
علاقه‌مندي و سيل دانش‌آموزان مشتاق به سفر عمره، سازمان دانش‌آموزي را در ۱۳۸۲ بر آن داشت تا طرح اعزام دانش‌آموزان به عمره مفرده را اجرا كند.
در نخستين سال اجراي طرح اعزام دانش‌آموزان به سفر معنوي حج، ۵ هزار دانش‌آموز دختر و پسر به عمره مشرف شدند.
اشتياق دانش‌آموزان و درخواست‌هاي مكرر آنان موجب شد كه سهميه آموزش و پرورش در سال ۱۳۸۳ دو برابر شود و در نتيجه ۱۰ هزار دانش‌آموز به عمره اعزام شدند البته در سال‌هاي بعد از آن، تعداد دانش‌آموزان عمره‌گزار در حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار نفر بود.
* دختران دانش‌آموز از سفر معنوي حج محروم شدند
در حالي كه برنامه‌ها در جهت حضور بيشتر دانش‌آموزان در سفر معنوي حج طراحي مي‌شد، در سال ۱۳۸۷ شرايط اعزام به حج توسط كشور عربستان تغيير كرد و نسبت به ورود دختران مجرد به اين كشور سخت‌گيري‌هاي شديدي شد.
رايزني‌هاي آموزش و پرورش با مسئولان سازمان حج و زيارت نيز به سرانجامي نرسيد و در نهايت دختران دانش‌آموز از سفر معنوي حج محروم شدند.
* سفرهاي زيارتي خارج از كشور براي دانش‌آموزان دختر منتفي شد
در همان زمان، بحث جايگزيني سفرهاي ديگري براي دانش‌آموزان دختر مطرح شد اما هيچ‌كدام از آن موارد مانند عتبات عاليات و سوريه به نتيجه نرسيد و در نهايت سازمان دانش‌آموزي اعلام كرد كه دانش‌آموزان دختر به سفر زيارتي مشهد مقدس مي‌روند.
در سال تحصيلي جاري نيز سهميه عمره دانش‌آموزي ۲ هزار نفر است كه به دانش‌آموزان پسر اختصاص مي‌يابد و از فروردين سال آينده اين دانش‌آموزان به مكه مكرمه مشرف مي‌شوند.
* دانش‌آموزان دختر فقط در يك برنامه سازمان دانش‌آموزي حضور ندارند
داود روستايي، قائم‌مقام معاون وزير در سازمان دانش‌آموزي در خصوص حضور دانش‌آموزان دختر در برنامه‌هاي اين سازمان به خبرنگار فارس مي‌گويد: بيش از ۶۵ درصد برنامه‌هاي پرورشي و آموزشي ما را دختران پوشش مي‌دهند و در تمام برنامه‌‌ها حضور دارند.
وي ادامه مي‌دهد: تنها برنامه‌اي كه دانش‌آموزان دختر نمي‌توانند حضور پيدا كنند، عمره دانش‌آموزي است كه آن هم دست ما نيست زيرا كشور عربستان قبول نمي‌كند تا دانش‌آموزان دختر به اين سفر معنوي اعزام شوند.
* دانش‌آموزان دختر بيشتر از پسرها به سفر زيارتي مشهد مقدس مي‌روند
قائم‌مقام معاون وزير در سازمان دانش‌آموزي در مورد سفر دانش‌آموزان دختر به عتبات عاليات هم بيان مي‌كند: سازمان حج و زيارت اجازه سفر دانش‌آموزان دختر به عتبات عاليات را مي‌دهد اما ما صلاح نمي‌دانيم كه اين سفر انجام شود زيرا شرايط براي سفر دسته‌جمعي دانش‌آموزان دختر از نظر امنيتي فراهم نيست.
وي در نهايت با بيان اينكه سفر مشهد مقدس در طول سال تحصيلي انجام مي‌شود، مي‌گويد: دانش‌آموزان دختر در حال حاضر امكان سفر زيارتي امام رضا (ع) را دارند البته بر اساس آمار، دانش‌آموزان دختر بيشتر به سفر زيارتي مشهد مقدس اعزام مي‌شوند