همایش "بررسی تخریب آثار اسلامی عربستان" در لندن

رژیم آل سعود در 60 سال گذشته به بهانه توسعه حرمین شریفین، بیش از 500 میراث تاریخی اسلامی را ویران کرده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، همايشي با موضوع بررسي چرايي تخريب ميراث اسلامي درعربستان سعودي در لندن برگزار شد.
شركت كنندگان در اين همايش كه با عنوان «تخريب ميراث اسلامي، چگونه و چرا؟» برگزار شده بود، تخريب هدفمند آثار تاريخي اسلامي در مكه مكرمه و مدينه منوره به بهانه توسعه حرمين شريفين را محكوم و تاكيد كردند كه گسترش افكار و پندارهاي وهابيت، يكي از دلايل بي احترامي به فرهنگ اسلامي در عربستان است.
"جروم تيلور" گزارشگر بخش مذهب در روزنامه اينديپندنت انگليس كه از شركت كنندگان در اين كنفرانس بود، گفت: يكي از دلايل بي احترامي به ميراث اسلامي در عربستان، تفكر وهابي به ويژه تفسير اين گروه از شرك و بدعت است.
وي معتقد است كه وجود گروه هاي قدرتمندي كه در برابر تخريب آثار اسلامي مقاومت كنند، موجب مي شود مقامات سعودي و حاميان وهابي آنان با تنگنا مواجه شوند.
در اين كنفرانس تاكيد شد كه تخريب مستمر ميراث اسلامي مكه و مدينه در حالي صورت مي گيرد كه محافل داخلي عربستان به علت ترس از مجازات؛ و كشورهاي اسلامي نيز به علت نگراني از به خطر افتادن روابط ديپلماتيك خود با عربستان و يا كاهش سهميه آنها در حج، در قبال اين اقدام هولناك سكوت اختيار كرده اند.
شركت كنندگان در اين همايش از خطرات سال ها تحريف تاريخ اسلام و همچنين ساخت و ساز بي رويه و جنون آميز بر روي ويرانه هاي ميراث تاريخي اسلام ابراز نگراني كردند.
حدود پانصد اثر تاريخي اسلامي در شصت سال اخير به بهانه توسعه حرمين شريفين تخريب شده و حتي منازل پيامبر اسلام (ص)، همسران، اهل بيت و صحابه ايشان نيز از اين تخريب ها در امان نمانده است.
"شاپير رضوي" مدير موسسه گفتگوي بين المللي در انگليس به خبرنگار العالم گفت: تخريب هر اثر تاريخي در رم يا لندن يا پاريس با اعتراض همراه مي شود، اما مقامات سعودي همه آثار مقدس و تاريخي را بدون هيچ بازخواستي تخريب مي كنند و هيچ كس هم اعتراض نمي كند.
شركت كنندگان در اين همايش، از محافل بين المللي و به ويژه كشورهاي اسلامي خواستند براي مقابله با عمليات تخريب بي وقفۀ تمدن اسلامي در مكه مكرمه و مدينه منوره تلاش كنند. حاضران همچنين پيشنهاد دادند كه براي حفظ ميراث تمدن اسلامي، در تقويم جهاني يك روز به اين امر اختصاص داده شود.