معاون سازمان حج خبر داد؛
فعالیت آزادانه شرکت فروش غیرقانونی فیش حج دستگاه قضاء رسیدگی نمیکند
معاون سازمان حج و زیارت از دریافت روزانه 6 مورد شکایت در خصوص کلاهبرداری خرید و فروش غیر قانونی فیش حج خبر داد و گفت: تمامی آگهی های تبلیغاتی در این خصوص فقط توسط یک شرکت انجام می شود که متاسفانه مراجع قضایی تاکنون به شکایت ما رسیدگی نکرده اند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، غلامرضا رضايي در مورد غير قانوني بودن خريد و فروش فيشهاي عمره افزود: اقدامي كه سازمان حج در اين خصوص انجام داده در راستاي درخواست مردم بوده است چرا كه بواسطه تبليغات خريد و فروش فيشهاي حج و عمره در سطح شهر كلاهبرداري هايي انجام شده و مراجعات زيادي به مراكز استانها داشته ايم.
وي به نحوه كار مراكز غير مجاز اشاره و تاكيد كرد: اين مراكز فيشهاي متقاضيان را گرفته و نگه داشته و به فرد ديگري كه خريدار است در قبال پرداخت مبلغ كمي واگذار مي كنند.
معاون سازمان حج و زيارت تاكيد كرد: با توجه به اينكه در پشت فيشهاي ثبت نام در بانك عنوان شده كه نقل و انتقال اين فيش بجز بستگان درجه يك و 36 مورد نسبتي كه در دستورالعمل ذكر شده ، امكانپذيرو قانوني نيست به همين دليل با صرف مراجعه به دفاتر اسناد رسمي ، اين نقل و انتقال انجام پذير نيست.
به گفته وي ، محضري شدن قرار داد نقل و انتقال فيش عمره فقط يك وكالت نامه ميان خريدار و فروشنده امضا مي شود كه اين نيز با توجه به مطلب قيد شده در فيش بانكي قابليت اجرايي نخواهد داشت.
رضايي گفت: در نهايت دعواي ميان خريدار و فروشنده به مراكز قضايي كشيده مي شود بطوريكه در ايام اعزامها هر ساله مراجعات زيادي به سازمان حج مي شود مبني بر اينكه مردم پس از اينكه گرفتار كلاهبرداري دلالان شده اند ، حق خود را از سازمان طلب مي كنند در حاليكه در اين موارد كاري از دست ما بر نمي ايد.
وي با اشاره به اينكه به منظور آگاهي مردم از كلاهبرداري دلالان نقل و انتقال فيشهاي عمره مدتي است اطلاع رسانيهايي از سوي سازمان حج انجام شده است، اظهار داشت: تا اطلاع ثانوي خريد و فروش اسناد بانك ملي و ملت ممنوع و غير قانوني است .
وي درمورد تعداد شكايتهاي مردم از كلاهبرداران گفت: براساس آمارهاي موجود روزانه 4 تا 6 مورد شكايت، از سوي مجتمع هاي قضايي براي رسيدگي و گرفتن حقشان به سازمان حج مراجعه مي كنند در صورتيكه كه سازمان واقعا در اين خصوص كاري ازدستش برنمي آيد.
معاون سازمان حج و زيارت در مورد آگهي هاي تبليغاتي براي نقل و انتقالهاي غير مجاز نيز، تاكيد كرد: بررسي هاي ما نشان مي دهد كه تمامي اين آگهي هاي تبليغاتي فقط توسط يك شركت انجام مي شود و ما اين مورد را به مجتمع هاي قضايي معرفي و همچنين شكايتهايي را كه به سازمان شده نيز به مجتمع هاي قضايي محلي معرفي مرده ايم و اين موضوع در حال پيگيري است اما هنوز به نتيجه نرسيده و در اين شركت بسته نشده است.
رضايي در پاسخ به اين سوال كه چرا شكايت از اين شركت تبليغاتي تاكنون به نتيجه نرسيده است ، گفت: اين موضوع را بايد از مراجع قضايي پيگيري كنيد اما گويا مقامات قضايي علي رغم معرفي نام شركت از سوي سازمان هنوز به اين نتيجه نرسيده اند كه از طريق اين بنگاه تمامي مراكز استانهاي ما ساپورت مي شوند و هنوز نتوانسته اند در اين بنگاه را ببندند.
منبع:مهر