ملاک ازدواج پیامبر و حضرت خدیجه(س)


مسئول دارالقرآن اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: آنچه در ازدواج پیامبر (ص) و حضرت خدیجه (س) اهمیت دارد تقوا بود و حضرت خدیجه (س) با پذیرفتن همسری پیامبر (ص) در واقع با خدا معامله کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از فارس، حجت‌الاسلام جواد عظيمي، ضمن عرض تهنيت به مناسبت فرا رسيدن سالروز ازدواج رسول اكرم (ص) و حضرت خديجه (س) اظهار كرد: حضرت خديجه (س) از سرمايه‌دارترين مردم زمان خود بود اما شناختي كه از پيامبر اسلام (ص) پيدا كرد موجب شد با اشتياق همسري ايشان را بپذيرد.
وي ادامه داد: حضرت خديجه (س) در هنگام ازدواج با پيامبر (ص) متعهد شد دارايي خود را در راه اسلام در اختيار پيامبر (ص) قرار دهد و به اين منظور تمام مسائل مادي را ناديده گرفته و براي ازدواج با پيامبر (ص) دشواري‌هاي اين مسير را پذيرفت.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي قم افزود: حضرت خديجه (س) با ديدن تقوا، پاكدامني، امانت داري، مردم داري و تدين حضرت محمد (ص) شيفته منش و شخصيت ايشان شد.
عظيمي ابراز كرد: با توجه به مسيحي بودن حضرت خديجه (ص) وي در انجيل بشارت ظهور پيامبري از آخرالزمان را خوانده‌ بود و با توجه به خصلت و رفتار پيامبر (ص) احتمال مي‌داد حضرت محمد (ص) همان پيامبر خاتم است كه ظهورش در انجيل بشارت داده شده است.
ثروت حضرت خديجه (ع) بازويي پرتوان براي پيشرفت دين بود وي ادامه داد: در روايتي از رسول اكرم (ص) و همچنين از ساير ائمه آمده است آنچه موجب پيشرفت دين شد شجاعت و دلاوري‌هاي حضرت علي‌(ع) و ثروت حضرت خديجه (س) و از خود گذشتگي ايشان بود.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي قم با اشاره به اينكه توجه به ملاك‌هاي معنوي در ازدواج بايد در ميان نسل جديد امروز فرهنگ سازي شود گفت: آنچه در ازدواج از ديدگاه اسلام اهميت دارد تقوا، صداقت و تعهد طرفين در مقابل يكديگر است.
وي خاطرنشان كرد: مسئولان بايد به عنوان پشتوانه‌هاي مادي و معنوي براي دستگيري از افراد پايين دست جامعه و همچنين به منظور تبليغ برنامه‌هاي اسلامي در جامعه تلاش كنند تا دستورات نوراني اسلام به نحو شايسته‌اي در جامعه پياده شود.
ايثار حضرت خديجه (س) الگويي براي تمام مسلمانان است مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي قم با اشاره به اينكه ثمرات معنوي ازدواج حضرت خديجه (س) و پيامبر مي‌تواند الگوي جوانان مسلمان باشد ادامه داد: ايثار حضرت خديجه (س) و اينكه زندگي خود را در راه اسلام و ياري پيامبر وقف كرده بود براي مسلمانان در تمام دوره‌هاي تاريخ سرلوحه و الگوي بي‌نظيري است.
عظيمي افزود: همان گونه كه حضرت خديجه به پيامبر (ص) ايمان داشت و با وجود اختلاف سن و سطح اقتصادي حاضر به ازدواج با رسول خدا شد پيامبر نيز براي ازدواج با حضرت خديجه (س) چشمداشتي به ثروت و مكنت او نداشت.
وي بيان كرد: آنچه براي پيامبر در درجه نخست اهميت داشت تقوا و ايمان حضرت خديجه (س) بود و اينكه قرار است او همسر پيامبر خدا و مادر فرزندي باشد كه نسل ائمه از او به وجود خواهد آمد.
مسئول دارالقرآن اداره كل تبليغات اسلامي قم گفت: حضرت خديجه (س) با همراهي پيامبر (ص) و گذشتن از ثروت خود، با خداوند معامله كرد و پاداش اين اعتماد متقابل ولادت حضرت فاطمه (س) و قرار گرفتن نسل اهل بيت (ع) از ذريه ايشان بود.