تحصیلکرده بیکار عربستانی مدرک خود را آتش زد
یک شهروند عربستانی در اعتراض به بیکاری در این کشور مدرک دانشگاهی خود را در آتش سوزاند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، اين فارغ التحصيل عربستاني پس از آن كه نتوانست با مدرك دانشگاهي خود شغلي بيابد، هنگام خرج از يك مركز بهداشتي در "الدوادمي" در مقابل دوربين، مدرك فارغ التحصيلي خود را به آتش كشيد و گفت: اين مدرك دانشگاهي من است. سال ها تلاش كردم و مبالغ هنگفتي هزينه كردم و صبوري بسيار پيشه كردم تا توانستم به اين مدرك دست يابم. سپس از هر راهي كه ممكن بود براي اشتغال اقدام كردم اما به در بسته خوردم. اكنون ديگر به مرحله اي رسيده ام كه نمي توانم صبر كنم بنابراين اين مدرك را آتش مي زنم و خاكستر آن را به كسي كه ارزشي براي آن قائل است اهدا مي كنم زيرا به كار من نمي آيد!
وي افزود: اگر قرار باشد تحصيلات دانشگاهي سودي نداشته باشد، چرا بايد براي به دست آوردن آن اين همه تلاش كنيم؟
اين نخستين بار نيست كه فارغ التحصيلان آموزشكده هاي عربستان سعودي از شدت نياز به كار و ناتواني در يافتن شغل به ياس و نوميدي دچار مي شوند. در ماه مارس 2012 نيز ده ها تن از زنان فارغ التحصيل دانشگاه هاي ملك فيصل و ملك سعود كه تخصص پرستاري داشتند، در مقابل ساختمان خدمات مدني در " الدمام " تجمع كردند و از دكتر عبدالله الربيعه وزير بهداشت و دكتر عبدالرحمن البراك وزير خدمات شهروندي به سبب عدم استخدام رسمي آن ها در بيمارستان هاي وزارت بهداشت شكايت كردند.
عليرغم همه اين اعتراضات فارغ التحصيلان بيكار، روزنامه عربستاني " الوطن " به نقل از روزنامه فيليپيني "مالايا بيزنس " از تصميم دولت عربستان براي به كارگيري 300 پرستار فيليپيني در سال 2013 خبر داد. امانوئل جلساني رايزن كاريابي فيليپين خاطر نشان كرد كه اين پرستاران در بيمارستان هاي بزرگ رياض و جده به كارگيري خواهند شد.
در همين راستا، روزنامه عربستاني الوطن فاش كرد كه دانشگاه ملك سعود، تدابير لازم براي استخدام اساتيد زن و مرد از كشورهاي عربي را در دستور كار قرار داده است و در توجيه اين اقدام تاكيد كرده است كه عربستاني ها فاقد تخصص كافي براي تصدي اين مشاغل هستند و با اين توجيه، عربستاني هاي داراي مدارك تحصيلي بالا را ناديده گرفت.
فراخوان اين دانشگاه براي به كارگيري اعضاي هيئت علمي در زمينه هاي خاص رسانه اي نظير رسانه هاي ديجيتال، روابط عمومي، مطبوعات و راديو و تلويزيون است.
حقوقدانان عربستاني اين اقدام دانشگاه ملك سعود را مخالفت آشكار با توصيه هاي وزارت آموزش عالي مبني بر به كارگيري از دانشجويان سعودي تحصيل كرده در خارج از كشور دانستند.
آمار رسمي منتشر شده در عربستان حاكي از آن است كه 12 درصد از موارد خودكشي در عربستان سعودي به سبب بيكاري است و 12 درصد افرادي كه دست به خودكشي مي زنند نيز از دانشجويان هستند.
منبع:العالم