سرپرست حجاج ایرانی:
وحدت شرط ضروری و اساسی برای حفظ اسلام و ارزش های اسلامی است
سرپرست حجاج ایرانی با تاکید بر مشترکات میان مذاهب مختلف اسلامی اظهار داشت: مسلمانان از هر مذهبی که باشند باید این واقعیت را بپذیرند که در عین حال که اعتقاداتشان را حفظ می کنند باید برروی مشترکات با هم اتحاد داشته باشند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در جلسه هفتگي كاركنان و كارمندان بعثه و سازمان حج با تبريك سالروز ولادت با سعادت حضرت ختمي مرتبت محمد ابن عبدالله (ص) و ششمين اختر آسمان ولايت و امامت حضرت امام صادق (ع) اظهار داشت : حقيقتا چنين مناسبتي از بزرگترين اعياد اسلامي است كه وجود نوراني پيامبر اسلام(ص) و همچنين وجود نوراني امام صادق (ع) به نوعي جمع بين رسالت، نبوت و امامت است. پيامبراسلام (ص)و ائمه معصومين(ع) براي ما ذوات مقدسه اي هستند كه زندگي و حيات ما مرهون وجود آن بزرگواران است.
وي در ادامه به هفته وحدت و ابتكار جالب و مهم امام خميني (ره) در اين زمينه اشاره كرد و اظهار داشت: از زماني كه امام خميني(ره) هفته وحدت را اعلام فرمودند مسلمانان اعم از شيعه و سني گامهاي مهمي براي تحقق آن برداشته و با برگزاري همايشهاي مختلف به بررسي اهميت، ابعاد و راهكارهاي تحقق آن پرداختند.
اتحاد ميان مسلمانان يك واجب شرعي است
سرپرست حجاج ايراني، اصل ايده وحدت را يك ايده اسلامي دانست و تصريح كرد: اتحاد ميان مسلمانان يك واجب شرعي است؛ زيرا تنها راه رسيدن به اهداف بلندي كه اسلام ترسيم كرده است وحدت است. و قرآن مي فرمايد: واعتصموا بحبل الله جميعا و لا تفرقوا؛ به ريسمان الهي چنگ زنيد و متفرق نشويد. اسلام همواره مسلمانان را از نزاع و درگيري با يكديگر نيز بر حذر داشته است( وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ.)
تفرقه سبب فشل شدن جامعه ميشود
وي تصريح كرد: تفرقه آثاار بسيار منفي براي جوامع اسلامي در پي دارد، اختلاف و نزاع با يكديگر باعث مي شود رشته امور از دست خارج شده و جامعه فشل شود و آبرو و حرمت مسلمانان خدشه دار شود. متاسفانه نمونه هاي آن را مي توان در هرج و مرج ، آشوب و انفحار هايي كه اين روز ها گريبانگير برخي از كشور هاي اسلامي شده است، مشاهده كرد. اين درگيري ها باعث شده كه منافع كشورهاي اسلامي توسط دشمنان اسلام غارت شود و تا هنگامي كه اين اختلافات دروني وجود دارد، موفقيعي براي جوامع اسلامي حاصل نخواهد شد.
سرپرست حجاج ايراني با تاكيد بر مشتركات ميان مذاهب مختلف اسلامي اظهار داشت: مسلمانان از هر مذهبي كه باشند بايد اين واقعيت را بپذيرند كه در عين حال كه اعتقاداتشان را حفظ مي كنند بايد برروي مشتركات با هم اتحاد داشته باشند در برابر بيگانگان نفوذ ناپذير شوند و آرمان ها و اهداف اسلام را محقق سازند. معناي وحدت اين نيست كه در حوزه اعتقادي به شيعه يا سني تكليف كرد كه حتما بايد دست از اعتقادات خود بردارد تا وحدت رخ دهد. هيچ گاه نمي توان نام وحدت را بر اين فرايند نهاد. هر كدام از مذاهب داراي اعتقادات خاص مي باشند و بايد به آنها احترام گذاشت. البته در حوزه هاي علميه ودانشگاهها با منطق و استدالال و برهان مي توان به بحث علمي در اين مسائل اختلافي پرداخت.
وي اعتقاد به خداي واحد و وجود مبارك پيامبر اسلام (ص) و قرآن و حب به اهل بيت عليهم السلام را از مشتركات مهم ميان مسلمانان شيعه و سني عنوان كرد و اظهار داشت : اهل بيت عصمت و طهارت (ع)را همه قبول دارند و دوستدار انها هستند. در هر نقطه از جهان اسلام (به غير از يك قشر وهابي و تند رو متعصب) بقيه جهان اسلام نسبت به اهل بيت ارادت دارند . در مصر بسياري ار زيارت كنندگان "مقام راس الحسين" يا "سيده نفيسه" را اهل سنت تشكيل مي دهند .در عراق نيز اهل سنت ان كشور به زيارت ائمه ميروند و نذر مي كنند و در ايام محرم به عزاداري مي پردازند.
مشتركات ميان شيعه و سني از اختلافات آنها بسيار بيشتر است
نماينده ولي فقيه تاكيد كرد: مشتركات ميان شيعه و سني از اختلافات آنها بسيار بيشتر است پس بايد حول اين مشتركا ت با هم متحد شويم و از اسلام دفاع كنيم و با دشمنان اسلام مبارزه نماييم. امريكا و اسرائيل فقط دشمن شيعه نيستند. بسياري از فلسطينيان اهل سنت هستند؛ اما آمريكا با آنها دشمني ميكند، معلوم ميشود دشمنان مي خواهند به اسلام ضربه بزنند و شيعه و سني برايشان فرقي نمي كند.
وي يكي از مهم ترين اقتضائات اسلام را در تمام زمان ها، حفظ وحدت مسلمانان عنوان كرد و اظهار داشت: امير المومنين علي (ع) 25 سال ا ز خلافت كنار گذاشته شدند. اما در اين 25 سال به خلفا مشورت ميدادند. حتي رفتاري كه امير المومين با معاويه بن ابي سفيان داشت بسيار مهم بود. گاهي اوقات معاويه براي پاسخگويي كه افرادي را كه از روم مي آمدند و سئوال مطرح مي كردند و نمي توانست جواب بدهد، كسي را نزد امير المومنين علي (ع) مي فرستاد و حضرت مي دانست كه اين شخص را معاويه فرستاده است؛ اما در عين حال جواب سئوال او را مي دادند.
وحدت با شعار تحقق نمييابد
نماينده رهبر معظم انقلاب، وحدت را رمز عزت دانست و اظهار داشت: با شعار نمي توان به وحدت رسيد. اگر وحدت را پذيرفته ايم بايد لوازم آن را نيز در خلوت و جلوت رعايت كنيم. اسلام اجازه نمي دهد كه به مقدسات ديگران اهانت شود . مقام معظم رهبري و بسياري از علماي بزرگ شيعه در اين زمينه فتوا صادر كرده اند و اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام دانسته اند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت افزود: در شرايط كنوني دشمن براي جلوگيري از اتحاد ميان مسلمانان به هر ترفندي دست مي زند. در گذشته وقتي شخصي به منبر مي رفت و براي يك جمع محدودي سخن مي گفت، آثار سخن به همان افراد هم محدود مي شد. ولي اكنون با وجود شبكه هاي ماهواره اي به سرعت سخنان و اخبار به سراسر جهان مخابره مي شود. مثلا دشمنان يك شبكه ماهواره اي در اختيار برخي افراد نادان و مزدور قرار مي دهند تا عليه اهل سنت و مقدسان انان سخن گويد و اين چنين اهل سنت را از شيعيان متنفر مي كنند و از سوي ديگر هم شبكه هاي تلوزيوني در اختيار وهابي ها قرار مي دهند و انها هم شبانه روز عليه شيعه و مقدسات ان سخن مي گويند . نتيجه اين گونه كارها، كشتارهايي است كه در كشور هاي مختلف اسلامي انجام مي گيرد . به اين روش مسلمانان را درگير مسائل اختلافي مي كنند و به غارت منابع آنان مي پردازند.
بايد وحدت را باور كنيم و به مقدسات همديگر احترام بگذاريم
وي تاكيد: پس بايد وحدت را باور كنيم و به مقدسات همديگر احترام بگذاريم. متاسفانه در عراق برخي زائران ايراني را تحريك مي كنند كه در حرم هاي ائمه به طور رسمي به مقدسات اهل سنت توهين كنند. اين گونه رفتارها فتنه انگيزي و خيانت به اسلام است. اسلام اجازه چنين كارهايي را به كسي نمي دهد. اين گونه افراد اگر مقلد مراجع تقليد هستند بايد بدانند بر اساس فتواي علما اين گونه كار ها حرام است و مقام معظم رهبري نيز فتوا صادر كرده اند كه اهانت به مقدسات اهل سنت حرام شرعي است .دشمنان مي خواهند با اين كارها ميان مسلمانان اختلاف ايجاد كنند و ذهن مردم را از مسائل اصلي و حياتي دنياي اسلام منحرف كنند.
نماينده ولي فقيه اضافه كرد: اين مساله به حدي مهم است كه اسلام اهانت به مقدسات كفار را هم منع كرده است« وَلاَ تَسُبُّواْ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ اللّهِ فَيَسُبُّواْ اللّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ» به مقدسات كساني كه غير خدا را پرستش مي كنند توهين نكنيد زيرا انها هم بدون اگاهي به مقدسات شما توهين مي كنند.
وي احترام به مقدسات ديگران را يكي از سنت هاي پيامبر اسلام و ائمه اطهار عنوان كرد و اظهار داشت: در زمان پيغمبر مسلمانان با اهل كتاب زندگي مي كردند و در قرارداد هايي كه امير المومنين علي (ع) با اهل كتاب مي بست، مال و جان و ناموسشان در پناه حكومت اسلامي محفوظ بود . اگر مي فهميدند كه به يك نفر از اهل كتاب اهانت شده است، مسبب آن را مجازات مي كردند.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در ادامه به روايتي از امام سجاد (ع) استناد كرد و افزود: شخصي به امام سجاد (ع) اهانت كرد. ايشان با تني چند از اصحابشان به درب منزل ان شخص رفتند وقتي كه در را باز كرد وحشت كرد و فكر كرد كه حضرت براي انتقام امده اند .امام خطاب به آن شخص جملاتي به اين مضمون بيان فرمودند: تو سخناني را به من نسبت دادي كه اگر در من هست خدا مرا ببخشد و اگر در من نيست خدا تو را ببخشد.
وحدت شرط ضروري و اساسي براي حفظ اسلام و ارزش هاي اسلامي است
سرپرست حجاج ايراني، وحدت را شرط ضروري و اساسي براي حفظ اسلام و ارزش هاي اسلامي دانست و اظهار داشت: وحدت لوازمي دارد يكي از آنها بحث علمي ميان علما و انديشمندان مذاهب مختلف است. در اين زمينه نبايد به مطالب غير مستند اعتنا كرد. امير المومنين علي (ع) فرمود بين حق و باطل چهار انگشت فاصله است. از ايشان پرسيدند منظورتان چيست؟ حضرت چهار انگشت خود را بين گوش و چشمانشان قرار دادند و فرمودند حق ان چيزي است كه تو مي گويي من ديده ام و باطل ان است كه مي گويي من شنيده ام .بسياري از شنيده ها درست نيست.
وي در ادامه بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت را دو بال يك مجموعه دانست و اظهار داشت: پرنده با يك بال نميتواند پرواز كند، بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج وزيارت براي اينكه بتوانند اهداف ترسيم شده از سوي مقام معظم رهبري در حوزه حج و زيارت را محقق سازند، بايد با يكديگر همكاري صميمانه اي داشته باشند. براي خدا كار كنند و هدف خدمت به مردم باشد اگر در كارها اشكالي هم وجود داشت با گفتگو آن را حل كنند و همانگونه كه قرآن نيز مي فرمايد « فبشّر عبادالذين يستمعون القول فيتبعون احسنه» و بهترين روشها را برگزيد.