راه‌های تقویت فرهنگ حجاب در حج و زیارت

کتاب‌ راه‌های تقویت فرهنگ حجاب در حج و زیارت به قلم عباس رجبی در یک مقدمه، یک دیباچه و چهار فصل؛ حجاب در اماکن مقدس، اهمیت حجاب و پوشش در قرآن و سیره امامان معصوم علیهم السلام، حجاب و تحول و راه‌کارهای گسترش حجاب منتشر شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، كتاب‌ راه‌هاي تقويت فرهنگ حجاب در حج و زيارت به قلم عباس رجبي در يك مقدمه، يك ديباچه و چهار فصل؛ حجاب در اماكن مقدس، اهميت حجاب و پوشش در قرآن و سيره امامان معصوم عليهم السلام، حجاب و تحول و راه‌كارهاي گسترش حجاب منتشر شده است.
در ديباچه اين اثر آمده است: «حجاب و پوشش اسلام، از احكام و موضوع‌هايي است كه در منابع اسلامي جايگاهي ويژه دارد. اين دستور قرآني، نه تنها حافظ اخلاق و عفاف زنان جامعه است، بلكه مردان را نيز از آلودگي‌ها حفظ مي‌كند. همچنين به زنان امنيت اجتماعي مي‌بخشد و آنان را از نگاه‌هاي هوس‌بازان حفظ مي‌كند».
ادامه اين نوشتار حفظ حريم عفاف براي زنان را حق و تكليف مي‌داند و تصريح مي‌كند: «زنان حق دارند با پوشش كامل، خود را از نگاه‌ها و هوس‌ها محفوظ دارند و تكليف است، به اين دليل كه سلامت جامعه، در گرو حفظ عفت و پاكدامني آنهاست. بنابراين وظيفه دارند در سالم نگه‌داشتن فضاي جامعه اسلامي بكوشند».
از فضاهايي كه حضور زنان در آن، ‌با پوشش كامل و حجاب اسلامي نشانه شخصيت والاي زنان ايراني و پيروان مكتب اهل بيت عليهم السلام است، صحنه حج، عمره و سفرهاي زيارتي است. از آنجا كه اين سفرها با اهدافي پاك و الهي صورت مي‌گيرد، بايد زن مسلمان ايراني با پوشش پسنديده و متناسب، در اين سفر حاضر شود.
حجاب در احرام، ماجراي چسبيدن دست زن و مرد نامحرم در حال طواف، شباهت حج و حجاب، نشانه قبولي زيارت، استفتائات از مراجع تقليد درباره حجاب و زينت در لباس احرام از عنوان‌هاي فصل نخست اين كتاب است.
در فصل دوم كتاب مي‌خوانيم: «اهميت حجاب در قرآن، حجاب و پوشش در سيره پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله، حجاب در سيره اميرمؤمنان امام علي عليه السلام، حجاب در سيره حضرت زهرا سلام الله عليها، حجاب در سيره امام صادق عليه السلام و حجاب در سيره امام رضا عليه السلام».
فصل سوم كتاب نيز با يك مقدمه شروع شده و به تبيين و بررسي موضوعاتي همچون حجاب يعني از خودگذشتگي، حجاب از ديدگاه روان‌شناسي، نمونه‌هايي از پيامدهاي مثبت حجاب و بي‌حجابي، پرداخت ماليات براي حفظ حجاب و توجه امام زمان عليه السلام به زن با حجاب، مي‌پردازد.
در فصل چهارم دو گفتار اصلي با عنوان «وظايف روحانيان و زائران براي مقابله با بي‌توجهي به حجاب» و «راه‌كارهاي پيشنهادي به مسؤولان حج و زيارت» به چشم مي‌خورد كه هر يك زير فصل هاي ديگري را در خود جاي داده است.
توجه به ريشه‌ها و زيرساخت‌هاي حجاب، شتاب‌زدگي و عصبانيت در تذكر دادن به حجاب ممنوع، ايجاد نگرش مثبت به حجاب، آگاه كردن زائران به پيامدهاي منفي بي‌توجهي به حجاب، مخالفت با بدحجابي نه با بدحجاب، تقدس‌بخشي به چادر، برگزاري كارگاه علمي براي حجاب، برگزاري جلسه‌هاي پرسش و پاسخ، برگزاري مسابقه‌هاي علمي حجاب، فرهنگ‌سازي براي حجاب كامل و تقويت روحيه افراد متحول شده به وسيله حجاب از مطالب اين فصل است.
گفتني است، كتاب راه‌هاي تقويت فرهنگ حجاب در حج و زيارت در قطع رقعي، ۱۸۸ صفحه، شمارگان ۵۰۰۰ نسخه و به قيمت دو هزار و هشتصد تومان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر منتشر و راهي بازار نشر شده است.


| شناسه مطلب: 34495




زيارت حجاب عمره حج