گردهمایی روحانیان کاروان‌های عتبات عالیات

گردهمایی روحانیان کاروان‌های عتبات عالیات و سوریه از سوی دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری منطقه قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، در مراسم گردهمایی روحانیان کاروان‌های عتبات عالیات و سوریه که صبح جمعه هشتم اردیبهشت‌ماه در مجتمع فرهنگی امام خمینی‌(ره) قم برگزار شد، سیاست‌های فرهنگی اعزام روحانیان عتبات و سوریه تشریح شد.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین نقدی مسؤول منطقه قم بعثه مقام معظم رهبری در سخنانی خواستار تعامل صحیح و هرچه بیشتر روحانیان کاروان‌های زیارتی با دفتر بعثه شد و از تشکیل پرونده عتبات برای دو هزار و 665 تن از روحانیان در منطقه قم خبر داد.

روحانیون زندگی یاران ائمه را بیان کنند

همچنن حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی ، مدیر جذب و سازماندهی معاونت امور فرهنگی بعثه، با اشاره به ضرورت بالا بردن آگاهی های زائران گفت: روحانیون محترم کاروان ها باید اطلاعات تاریخ و اماکن مقدس کربلا و سوریه خویش را افزایش دهند و زمینه استفاده معرفتی بیشتر زائران را فراهم سازند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی با اشاره به زیارت شش معصوم در عراق تاکید کرد: روحانیون همان گونه که درباره شخصیت ائمه اطهار(ع) در این سفر سخن می گویند باید شخصیت یاران بزرگوار ائمه به ویژه اصحاب ابا عبدالله الحسین (ع) را مورد مطالعه و واکاوی قرار دهند. زیرا که زندگی این بزرگان درس های فراوانی برای امروز و فردای جامعه ما به ارمغان دارد.

فراهم آوردن زمینه زیارت عالمانه و با معرفت برای زائران

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد مظلومی در مراسم گردهمایی روحانیان کاروان‌های عتبات عالیات و سوریه که صبح جمعه هشتم اردیبهشت‌ماه در مجتمع فرهنگی امام خمینی‌(ره) قم برگزار شد، به تشریح سیاست‌های فرهنگی اعزام روحانیان عتبات پرداخت.

وی در ادامه با بیان روایتی از امام صادق‌(ع) درباره فضیلت زیارت امام حسین‌(ع) شرایط به دست آمده در سفر زیارتی عتبات عالیات و سوریه را بی‌نظیر توصيف كرد و رسیدن به سطحی از معنویت را لازمه آمادگی و بهره‌مندی از فضايل آن دانست.

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به مشکلات سفر زیارتی عتبات عالیات، وظیفه روحانیان کاروان‌های زیارتی را سنگین توصیف و اظهار کرد:‌
مهم‌ترین سختی که برای یک روحانی در این سفر اتفاق می‌افتد روبه‌رو بودن با جمعی از زائران است که انتظارات مختلفی دارند و سطح دانش آنان متفاوت است.

وی با بیان این‌که روحانیان کاروان‌های عتبات سختي‌هاي سفر را به امید برکات معنوي آن به جان خریده‌اند و از اين برکات بیش از زائران بهره‌مند می‌شوند، خواستار برنامه‌ریزی مناسب و استفاده از فرصت به دست آمده و فراهم آوردن زمینه زیارت عالمانه، عامدانه و با معرفت برای زائران شد.

حجت‌الاسلام والمسلمين مظلومي، یکی از راه‌های سامان یافتن وضعیت حجاب در کشور را استفاده از برکات وجودی اهل بیت‌(ع) و تحول در کسانی دانست که به سفر عتبات عالیات مشرف می‌شوند و از روحانیان خواست تا از این فرصت بی‌بدیل براي رفع اين معضل استفاده کنند.

وي با بيان اين‌كه روحانیان عتبات با ذهن و قلب زائران مرتبط هستند و این شرایط زمینه هرگونه تغییر را در آنان فراهم می‌کند، استفاده از این فرصت را به عنوان یک هدف‌گذاری در برنامه‌ها مهم ارزیابی کرد و گفت: سفر زیارتی عتبات منشأ تغییرات در زندگی زائر شود و گام‌های وی را در حرکت به سمت دین بیشتر کند.

معاون فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري با تأكيد بر ضرورت وحدت بين مسلمانان، پرهيز از انجام رفتارهایی که سبب ایجاد خدشه در وحدت می‌شود و اجتناب از رفتاري كه مخالف وحدت است را خواستار شد و افزود: رفتار زائران بايد گذشته از آثار اخلاقی و تعبد اعتقادی، با مواضع دین همراه باشد.

وي همچنين پيرايه‌زدايي از دين را وظيفه روحانيان كاروان‌هاي زيارتي عتبات دانست و توصيه كرد: برای به دست آوردن دل زائران از دین مایع نگذارید و عملی که هیچ امضای دینی به عنوان تأیید پشت سر آن نیست، ‌ترویج نکنید.

حجت‌الاسلام مظلومي با اشاره به برخی ناهنجاری‌هاي كه بعضا در سفر زیارتی عتبات عالیات مشاهده مي‌شود، از روحانیان خواست تا به ترویج آداب صحیح زیارت پرداخته و شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند تا زمینه کمترین خرافات فراهم نشود.

زائر بی‌حضور قلب وارد حرم مطهر امام حسین‌(ع) نشود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت‌الاسلام ظهیری از استادان و پژوهشگرن حوزوی به بیان مسائل فقهی در سفر زیارتی عتبات پرداخت و در محورهای واژه‌شناسی، احکام فقهی نماز مسافر سرزمین عتبات عالیات و احکام مربوط به مسجد کوفه و حائل الحسینی‌(ع) سخن گفت.

وی با بیان این‌که استخراج واژه عتبات عالیات حاوی نکاتی ظریف است و حکایت از یک تواضع و پرکشیدگی به پیشگاه این بزرگواران دارد، اظهار داشت: واژه عتبات جمع عتبه به معنای سختی، دشواری،‌ مصیبت، پله‌های نردبان و آستانه در است.

این پژوهشگر حوزوی افزود:‌ استخدام واژه عتبه حاکی از آن است که زائر بی‌حضور قلب وارد حرم مطهر امام حسین‌(ع) نشود و با پالایش نفس و جان از افکار، ‌خیالات و وابستگی‌های به دنیا وارد صحن شده و با قلبی پرکشیده به محضر آن نور مقدس شرفیاب ‌شود.

وی همچنین واژه حائل را به سرگردانی معنا کرد و اظهار داشت:‌ وقتی متوکل ملعون عباسی درصدد از بین بردن آثار اهل بیت‌(ع) برآمد، از این‌رو دستور داد با روان کردن آب بر روی قبر مطهر حضرت امام حسین‌(ع)، اثر آن را محو کنند که آب در قبر مطهر فرو نرفت.

 

image_20124281246261401.jpg


image_20124281246261562.jpg


image_20124281246261713.jpg


image_20124281246261714.jpg


image_20124281246261875.jpg


image_20124281246261876.jpg


image_20124281246261877.jpg


image_20124281246261878.jpg


image_20124281246262039.jpg


image_201242812462620310.jpg



| شناسه مطلب: 3455