خدمتکاران خارجی دغدغه اصلی سعودی‌ها

رئیس سابق شبکه سعودی العربیه تأکید کرد، عربستان دارای جامعه‌ای است که دغدغه اصلی آن خدمتکاران است، و مسئولان این کشور به مسائل مهمی مانند توسعه منابع و درآمدها و ساختن آینده این کشور که فاقد هرگونه تکیه گاهی است، توجهی ندارند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، "عبد الرحمن الراشد" در مطلبي در روزنامه فرامنطقه اي "الشرق الاوسط" نوشت: در آينده وقتي مورخان درباره عربستاني‌هاي اين دوران مي نويسند، با بررسي مطبوعات عربي اين برداشت را خواهند داشت كه عربستاني‌ها جامعه‌اي مرفه و فاقد انگيزه بودند كه هيچ مساله اساسي نداشته؛ و مسائل حاشيه‌اي آن ها را از اين شاخه به آن شاخه منتقل مي كرد.
الراشد با ذكر چند مورد از مهم ترين عناوين مطبوعات عربي تاكيد كرد: تاريخ نگاران عربستان با نقل مهم ترين مطالب مطبوعات عربي؛ از زن خدمتكاري خواهند نوشت كه كودك كارفرماي خود را در ديگ پخته است، يا كارفرمايي كه كارگر خود را به مدت 20 سال در طويله اي زنداني كرد، يا تماس‌هاي پي در پي شهروندان براي جلوگيري اعزام خدمتكار از فيليپين و اندونزي به عربستان و سرانجام تاكيد سريلانكا بر اين كه عليرغم شايع شدن قتل يك خدمتكار سريلانكايي به اتهام كشتن نوزداي خردسال، اين كشور جلوي سفر زنان خدمتكار سريلانكايي به عربستان را نگرفته است.
الراشد تاكيد مي كند كه در اين بين، وزير كار به عنوان شاخص ترين وزير عربستاني مطرح خواهد شد زيرا مطبوعات بيش از هر كسي به او توجه دارند؛ اين وزير عربستاني دشمنان و دوستاني بين جوانان پيدا كرده، و علت اين مساله جذب خدمتكاران خارجي براي كار در عربستان است.
نويسنده اين مقاله با زباني مرثيه آلود درباره اقتصاد عربستان مي نويسند: موضوع جذب "خدمتكار" اكنون موفق ترين بخش در اقتصاد عربستان است؛ زيرا شركت هاي سعودي در پي سقوط بازار بورس، چاره اي جز روي آوردن به بازار جذب خدمتكار براي كار در عربستان نيافتند، و اين در حالي است كه در اين بخش نيز ناچارند با مشكل كفالت و همچنين مشكل رشوه خواري در اين بازار دست و پنجه نرم كنند. به اين ترتيب در حالي كه اقتصاد خانواده هاي سعودي از ضعف درآمد رنج مي برد، آمار اقتصاد سعودي حاكي از آن است كه بيش از 100 ميليارد ريال عربستان در بازار جذب خدمتكاران مبادله مي شود.
به عقيده اين نويسنده عرب، پژوهشگران اجتماعي در بررسي زندگي مردم عربستان، پيوندي مستقيم ميان ناكامي زن عربستاني در دستيابي به حق رانندگي با جذب خدمتكاران خارجي خواهند يافت. زيرا عربستان براي حل ممنوعيت رانندگي زن به جاي اين كه با اين مساله كنار بيايد، اقدام به جذب حدود يك ميليون راننده مرد از كشورهاي مختلف كرد، تا به خدمت خانواده هاي عربستاني در آيند و پدر خانوار ناچار خواهد بود ماهانه 300 دلار به راننده خانواده بپردازد.
نكته جالب اين كه برخلاف تساهل در خصوص زنان عربستاني، تسامح عجيبي با زنان بيگانه اي صورت مي‌گيرد، زناي كه در قالب خدمتكار وارد خانه هاي مردم عربستان مي شوند. اين زنان آداب و سنني با خود مي آورند كه بسياري از ممنوعيت‌ها و محدوديت هاي قديمي را بدون هيچ مقاومتي حتي در خانواده هاي محافظه كار مي شكنند.
الراشد اظهار داشت: جامعه عربستان را بايد جامعه اي دانست كه دغدغه اصلي آن خدمتكاران است، و مسئولان توجهي به مسائل مهمي مانند توسعه منابع و درآمدها و ساختن آينده اين كشور كه فاقد هرگونه تكيه گاهي است، ندارند. در حال حاضر خدمتكاران وارداتي حقوق ارزاني دريافت مي كنند و طبيعي است كه خانواده ها به استخدام آن ها تمايل نشان دهند، اما وقتي منابع عربستان به پايان برسد، خدمتكاران نيز بهايي گران تر تقاضا خواهند كرد و در آن زمان است كه خانواده هاي تنبل بار آمدۀ عربستان آرزو خواهند كرد كه كاش به جاي خرج كردن منابع خود براي استخدام خدمتكار، اين هزينه را صرف آموزش فرزندان خود مي كردند و تاريخ كشور خود را تغيير مي دادند. "عبد الرحمن الراشد" سال 2010 پس از پخش برنامه اي از شبكه العربيه تحت عنوان "اسلام و غرب" در خصوص ارتباط تاريخي مؤسس آل سعود و جريان وهابيت در عربستان، بدون هيچ توضيحي از رياست اين شبكه استعفا داد. منبع:العالم


| شناسه مطلب: 34672




خدمتكار عربستان