راهاندازی یک مرکز درمانی ویژه زائران در مدینه

تا قبل از آغاز مراسم حج امسال، یک مرکز درمانی ویژه خدمات رسانی به زائران، در شهر مقدس مدینه راهاندازی میشود.
تا قبل از آغاز مراسم حج امسال، يك مركز درماني ويژه خدمات رساني به زائران، در شهر مقدس مدينه راهاندازي ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در شرايطي كه چند ماه تا آغاز مراسم سالانه حج باقي مانده، روز گذشته، وزارت حج عربستان، از راهاندازي يك مركز درماني ويژه خدمات رساني به زائران در شهر مقدس مدينه تا قبل از آغاز مراسم حج امسال خبر داد.
به گزارش عرب نيوز، در اين مركز، خدمات پزشكي مورد نياز زائران بطور رايگان و بصورت شبانهروزي در اختيار آنها قرار ميگيرد، اين در حاليست كه سال گذشته زائران بيمار با استفاده از هليكوپتر به مراكز درماني منتقل ميشدند و وزارت كشور عربستان نيز تدابير ويژهاي در مسيرهاي منتهي به مكانهاي مقدس در دو شهر مكه و مدينه به مرحله اجرا در ميآورد.
وزارت حج عربستان سعودي هر ساله اقدام به استخدام بيش از ٢٠٠٠ مترجم براي راهنمايي و رفاه بيشتر زائران در اطراف مكان هاي مقدس زائران در دو شهر مكه و مدينه ميكند، همچنين نيرويهاي ويژه براي مقابله با سرقت و جيب بري از زائران تشكيل داده و در حدود ٣٢ ميليون جلد قرآن نيز در اندازههاي مختلف به همراه ترجمه به چندين زبان زنده كه با بهترين كيفيت چاپ شدهاند را به زائران هديه ميدهد.
سال گذشته همچنين براي نخستين بار از چادرهاي ضدحريق كه به تمامي امكانات رفاهي مجهز بودند، براي اسكان زائران استفاده شد و با بهرهبرداري از فاز اول پروژهي مترو مكه كه اين شهر را به مناطق ويژه برگزاري مراسم حج متصل ميكند، بخشي از زائران با مترو با توانايي جابجايي ٣٠٠٠ زائر در هر ساعت به منا و عرفات منتقل ميشوند.
در روزهاي پاياني آگوست 2011 نيز پروژه توسعه مسجدالحرام در شهر مقدس مكه در كشور عربستان سعودي با زيربناي ٤٠٠ هزار مترمربع و اختصاص بودجهاي نزديك به ١١ ميليارد دلار با حضور ملک عبدالله، پادشاه اين كشور، آغاز شد.
شهرهاي مقدس مدينه و مكه در طول برگزاري مراسم سالانه حج بطور متوسط ميزبان سه ميليون زائر از سرتاسر جهان هستند كه در حدود 30 درصد آنهااز عربستان و مابقي از ديگر كشورهاي جهان هستند.