برگ هایی از تاریخ، ولادت پدر امام عصر(عج)؛

ازمنشور الهی_سیاسی امام حسن عسگری (ع) چه می‌دانید؟

امام حسن بن على (ع)که شیعیان وى را "امام حسن عسکرى(ع)" مى‏نامند، در روز جمعه، مصادف با هشتم ربیع الثانى سال 232 قمرى، در مدینه منوّره دیده به جهان گشود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، در تاريخ اسلام هشتم ماه ربيع‏الثّانى سالروز ولادت امام يازدهم شيعيان حضرت امام حسن عسكري(ع) پدر بزرگوار امام عصر(عج) است.
نگاهي به زندگاني امام و پيشواي يازدهم
نام ايشان حسن بن علي، كنيه اش ابومحمد و القابشان:عسكرى، زكى، خالص، صامت، سراج، تقى و خاص (به امام حسن عسكرى(ع)، امام على النقى(ع) و امام محمد تقى(ع)، ابن الرضا نيز گفته مى‏شد.) پدر ارجمندش امام على النقى(ع) ونام مادرش، "حُديث" است و براى اين بانوى پرهيزكار و شايسته، نام‏هاى ديگرى چون "سليل"، "سوسن" و "جدّه" نيز گفته شده است. با تولد امام حسن عسكرى(ع)در مدينه منوّره شور و شعف ويژه اى در خاندان پيامبر(ص) و دوستداران اهل بيت(ع) به وجود آمد و حرم اهل بيت(ع) را غرق در شادى و شادمانى كرد.
درباره تاريخ روز تولد ايشان، روزهاى ديگرى چون چهارم و دهم ربيع‏الثّانى نيز ذكر شده است. اما قول مشهور علما و مورخان شيعه، همان هشتم ربيع الثاني است. تولد امام حسن عسكرى(ع) در مدينه منوّره، مقارن با خلافت "متوكل عباسى دهمين خليفه سلسله عباسيان بود. متوكل، كه از خلفا و حاكمان ستمگر تاريخ و از دشمنان سرسخت خاندان پيامبر(ص) بود، نسبت به عموم علويان، به ويژه "امام على النقّى(ع) " و فرزندش "امام حسن عسكرى(ع)"، تضييقات و فشارهاى زيادى اعمال كرد و در سال 236 قمرى، آنان را از مدينه به سامرا فراخواند و از نزديك آن بزرگواران را، تحت نظر و مراقبت خويش قرار داد.
دوران امامت حضرت عسكري(ع)
امام يازدهم در سال 254 ق، به دنبال شهادت امام هادي عليه السلام و در حالي كه بيش از 22 سال از عمر مبارك آن حضرت سپري نشده بود، منصب امامت را عهده دار شدند و حدود شش سال يعني تا 26 سالگي به ارشاد و هدايت مردم مشغول بودند. آن حضرت سرانجام در هشتم ربيع الاوّل سال 260 ق به دسيسه معتمد عباسي و در شهر سامرّا به شهادت رسيدند و جنازه مطهرشان در كنار مرقد منوّر پدر بزرگوارشان امام هادي عليه السلام به خاك سپرده شد كه ميعادگاه شيعيان جهان است و عاشقان ولايت چون پروانه به دور شمع وجودش مي چرخد.
فضايل اخلاقي امام عسكري(ع)
امام حسن عسگري عليه السلام در همه صفات پسنديده انساني و اخلاق و فضايل درحد كمال بوده است. آن امام والا مقام در عصر خويش بزرگوارترين، عابدترين، بردبارترين و محترم ترين افراد به شمار مي رفته و داراي انديشه بلند، زباني گويا و پرجاذبه و برخوردار از اخلاق نيك بوده اند. امام يازدهم شيعيان با مردم بسيار مهربان، و نسبت به ضعيفان و افراد تهي دست بسيار بخشنده بودند. او سالار قبيله ايثار، پيشواي مستضعفانِ خاك و مسجود فرشتگان افلاك بود. سلام سوخته دلانِ عطشان بر آن امام همام باد!
فرازهايي ازمنشور الهي - سياسي امام حسن عسگري (ع)
دعاهاي مأثور از خاندان وحي عليه السلام، همواره به عنوان استراتژي مبارزه بر ضد تمام انواع فسادهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و... بوده است. دعا در نزد اهل بيت دايرة المعارفي است الهي و گنجي پرمايه و غنيمتي قيمتي كه در آن آيات حكمت و شيوه هاي تربيت و آگاهيهاي سياسي و ديدگاههاي فرهنگي را مي توان پيدا كرد.
دعايي كه امام حسن عسكري عليه السلام به اهل قم آموخت و همچون يك منشور سياسي و سندي جهادي و استراتژيكي براي حركت و شيوه اي مكتبي در آن بُرهه حساس منتشر شد، امروز از گنجينه هاي اهل بيت قلمداد مي شود. امام عليه السلام در اين دعا پس از ستايش خداوند و اظهار تواضع و خضوع در برابر حضرت حق، اجابت خواسته اش را مي طلبد و آن گاه از فراگيري فتنه ها و حاكميت باطل به درگاه احديت شكايت مي برد و براي نابودي آن و سپس براي آشكار شدن حق و استواري آن دعا مي كند. و اينك ترجمه فرازهايي از متن دعا:
... خدايا! كژي فتنه ها، ما را در برگرفت و سرپوش حيرت بر ما چيره گشت و فرومايگان و حقيران، ما را درهم كوفتند و آنان كه در دين تو به ايشان، اطمينان نبود، بر ما حاكم شدند و آنكه حكم تو را معطل گذارد، كارهاي ما را به ستم ربود و در نابودي بندگانت و تباه ساختن ديارت كوشيد.
خدايا! او را به ياري خودت پشت گرم فرما و توانايي او را در آنچه از انجام آن بازمانده، مثل طرد آنان كه در حريم تو خيمه زده اند، بيفزاي، و از تأييد خويش در نيرو و قدرت او توانايي قرار ده، و ما را از انس به او رميده مكن، و او را پيش از رسيدن به آرمانش كه همان فراگير كردن صلاح و راستي در هم كيشان خويش و ظاهر كردن عدل و داد در امتش مي باشد، نميران
معبودا! كِشت باطل درو شد و نهايت آن در رسيد و ستون هاي آن استواري يافت و پاره هايش فراهم آمد و جوانه اش زود سر بزد و شاخه اش باليدن گرفت.
خداندا! دروگري از حق براي او بيار تا تنه اش را در هم كوبد و ساقه اش را در هم شكند و كوهانش را از هم بدرد و بيني اش را برخاك مالد تا باطل با آن سيماي پليدش نهان گردد و حق با آن زيور زيبايش پديدار شود.
خدايا! آنكه به تو مي خواند، و بنده تو كه به قسط قيام مي كند (مهدي عليه السلام) محتاج رحمت توست و نيازمند ياري تو بر طاعت؛ چون آغاز نعمت خويش بودي بر او، و جامه هاي كرامت خويش را تو خود بر قامت او پوشاندي، و محبت طاعت خويش را بر او افكندي، و از محبت خود گام هايش را در دل ها استواري دادي، و او را بر كارهايي كه اهل زمانش از آنها چشم پوشيده، توفيق عمل ارزاني كردي، و او را فريادرس بندگان ستمديده قرار دادي، و ياور كساني كه جز تو ياري نيافتند و زنده كننده احكام وانهاده از كتابت و برافرازنده پرچم هاي دينت و سنّت هاي پيامبرت - كه سلام و صلوات و رحمت و بركات تو بر او و خاندانش باد - قرارش دادي...