حجت الاسلام شهیدی:
اعتلای امر زیارت و معرفت افزایی زائرین دو ماموریت روحانیون است
مسوول امور فرهنگی و روحانیون نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق از حضور روزانه سه هزاروپانصد زائر ایرانی از طریق سازمان حج و زیارت در کربلا در حال حاضر خبرداد.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاعرساني حج به كربلاي معلي، حجت الاسلام والمسلمين علي شهيدي در گردهمايي هفتگي روحانيون و مداحان كاروان هاي زيارتي عتبات عاليات با بيان اين كه روحانيون و مداحان براي دو ماموريت مهم به همراه زائران در سرزمين كربلا هستند،گفت:آن دو ماموريت مهم،اعتلاي امر زيارت و معرفت افزايي زائرين نسبت به ائمه معصومين(ع) به ويژه ائمه اي كه در اين سرزمين به شهادت رسيده اند است.
وي ادامه داد: براي انجام بهتر و اثرگذارتر اين دو ماموريت ابتدا نياز است خودمان يكسري اندوخته ها برگرفته از آيات قرآن كريم و روايات ائمه معصومين(عليهمالسلام)داشته باشيم و آن را در اين فرصت ارزشمند به زائران منتقل كنيم.
مسوول امور فرهنگي و روحانيون نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري در عراق با اشاره به اين كه دو نقطه از لحاظ زماني سه روز در نجف اشرف و سه روز در كربلاي معلي،داريم،افزود:اين دو نقطه فرصتي است كه روحانيون و مداحان ميتوانند داشتهها و اندوخته هاي خود را به زائران ارائه دهند و در راستاي معرفت افزايي زائر نسبت به سيره اهل بيت(ع)گام بردارند.
حجت الاسلام شهيدي خاطرنشان كرد: امام حسين(ع) نماد جاويدان تعدادي از آيات قرآن كريم از جمله آيات شريفه تطهير،مباهله و مودت هستند كه اگز زائر اباعبدالله(ع) اينها را بداند با معرفت بيشتر به زيارت امام نائل ميشود.
وي بيان سيره اخلاقي و رفتاري آنحضرت در زمينه ترويج فرهنگ و علم را براي زائران از وظايف روحانيون برشمردوگفت: نمونههاي بسيار زيادي در تاريخ اسلام از اين سيره امام حسين(ع) وارد شده كه بايدآنها را براي زائران يادآور شويم كه از جمله ويژگي هاي ايشان توجه و فريادرسي به نيازمندان و تكريم آنان بود اين موارد بايد در طول سفر براي زائران بازگو شود.
شهيدي همچنين افزود:تواضع وفروتني،زهد،عبادت،تقوا،جود و بخشش و بي رغبتي به دنيا از صفات برجسته سيدالشهدا(ع) بود كه باتوجه به تاثير پذيري زائران در اين سفر معنوي ميتوان آنها را با بيان رسا و شيوه اي جذاب به زائران منتقل كرد.
وي با بيان اين كه ارائه روزانه يك حديث از اميرمومنان(ع) و تفسير و تبيين آن در دستور كار روحانيون كاروان هاي زيارتي باشد،تصريح كرد:تلاش كنيم با استفاده از فرصت حضور زائران در نجف اشرف حداقل نهج البلاغه را براي آنها بشناسانيم و زائران را با اين كتاب ارزشمند كه حاوي سخنان گهربار و انسان ساز ايشان است مانوس كرده و روزي يك حديث از امام علي(عليهالسلام) براي آنان بيان كنيم.
مسوول امور فرهنگي و روحانيون نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري در عراق،ياد آورشد: ارتباط با زائران و انتقال مطالب و معارف اهل بيت(ع) به آنان بايد در سه مرحله قبل از سفر،حين سفر و در مقصد انجام شود و اين ارزيابي صورت گيرد كه زائر چه تغييري در اعمال و رفتار خود نسبت به قبل از سفر داشته است.
شهيدي با تاكيد بر اين كه ظرفيت تاثيرگذاري زيارت در زائران ظرفيت بسيار بالايي است،گفت: هم اكنون حدود سه هزار زائر ايراني در كربلا حضور دارند كه اگر بتوانيم كار خوب براي ارائه دهيم ميتوانيم در اخلاق،رفتار و كردار آنها اثرگذاري بيشتري داشته باشيم.
در پايان اين نشست توضيحاتي در ارتباط با روايتگري واقعه كربلا در خيمه گاه براي زائران توسط حجت الاسلام اسدي به روحانيون و مداحان ارائه شد.
شايان ذكر است كه همايش روحانيون در كربلا 4 روز در طول هفته در سالن اجتماعات دفتر نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري در عراق برگزار ميگردد.