نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی:

وجود رهبری عزیز را غنیمت بدانیم و همه با تبعیت از ایشان در صدد خدمتگزاری به مردم باشیم

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از مردم تبریز اشاره کرده و اظهار داشت: فرمایشات مهم و سرنوشت سازی که مقام معظم رهبری در دیدار با مردم شریف تبریز ایراد فرمودند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و لازم است همگان به آن توجه کرده و به صورت کامل تبعیت کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در جمع كاركنان و كارمندان سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبري، وجود اختلاف ميان افراد و گروه هاي مختلف در يك جامعه را امري طبيعي دانست و افزود: نمي توان جامعه اي را يافت كه اختلافي در آن بوجود نيايد. به هر حال منشا اختلاف مي تواند مسائل مختلفي باشد و طبيعتا انسان ها هم گرفتار اين اختلاف ها خواهند شد و قرآن هم در اين باره مي فرمايد : "ولا يزالون مختلفين" . قرآن براي اين كه اختلافهاي فكري و نظري به درگيري فيزيكي كشيده نشود راه حل اختلاف را نيز مشخص كرده و در قرآن مي فرمايد : "فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ :اگر اختلافي پيش آمد راه حل اين نزاع اين است كه ان را به خدا و پيغمبر عرضه كنيد." و در باره نحوه مواجهه با اختلاف زمان غيبت نيز آمده است " وأما الحوادث الواقعة فارجعوا فيها إلى رواة احاديثنا ، فإنهم حجتي عليكم وأنا حجة الله "پس معلوم مي شود در دوره غيبت امام زمان (ع) ولي فقيه در باره اين اختلافات قضاوت مي كندو نتيجه قضاوت نيز هرچه با شد، همه بايد بپذيرند.
وي در ادامه افزود: قرآن در سوره احزاب مي فرمايد :"و ما كان لمومن و لا مومنه اذا قضى الله و رسوله امرا ان يكون لهم الخيره". وقتي كه حكم خدا و پيغمبر صادر شد همه بايد تبعيت كنند.اين يك وظيفه شرعي است . از نظر عقلي هم اين مطلب كاملا صحيح است چون اگر افراد و گروه هاي موجود در جامعه از پذيرش حكم صادر شده امتناع كنند، سبب فشل شدن و به هم ريختگي جامعه مي گردد .
سخنان مقام معظم رهبري فصل الخطاب همه مسائل كشور
سرپرست حجاج ايراني شرايط كنوني منطقه و جهان اسلام را بسيار حساس دانست و اظهار داشت: در روزهاي گذشته شاهد كشتار مسلمانان بخصوص شيعيان در كشور هاي مختلف بوده ايم . در پاكستان با انفجار بمبي در بازار شهر كويته بيش از 80 نفر از شيعيان شهيد شدند. در عراق در طي دو روز گذشته انفجار هاي پياپي در محله هاي شيعه نشين ، تعدادي از شهروندان اين كشور را شهيد و زخمي كرد . در سوريه هرروز مسلمانان و علوي ها با مشكلات و تهديدهاي بيشتري از سوي سلفيون مواجه مي شوند .پس نبايد اجازه داد اختلافات در جامعه گسترش پيدا كند زيرا دشمن در كمين نشسته و مترصد بهره گيري از فرصت ها است. قرآن مي فرمايد "واتقوا فتنة لا تصيبن الذين ظلموا منكم خاصة". بترسيد از فتنه هايي كه اگر پيش آيد فقط يك عده خاص را در بر نمي گيرد ،بلكه همه را با هم شامل مي شود.
وي سخنان مقام معظم رهبري را فصل الخطاب همه اختلاف ها عنوان كرده و اظهار داشت: وقتي رهبري عزيز نظرشان را در باره مسائل مطرح مي نمايند، بايد همه چيز فيصله پيدا كند و اين مساله بايد در كل كشور نهادينه شود وهمه افراد و گروه ها ملتزم به رعايت آن شوند. اين كه معظم له فرمودند تا ايام انتخابات هر نوع گفته و عملي كه به اختلافات دامن بزند، خيانت است.اين بيان ريشه قرآني و ديني دارد و بايد با خائن برخورد كرد زيرا در يك جامعه اسلامي دين و مردم مطرح اند نه اشخاص و افراد.
وي افزود: وقتي چهره رهبر عزيز را همگان ديدند كه با ان حالت پدرانه و دلسوزانه و غمگين مي فرمودند "من هم خودم متاثر شدم و هم به خاطر تاثر مردم متاثر شدم ،ديگر بايد اين اختلاف هاو بازي هاي سياسي را رها كرد.
مردم همواره پشتيبان انقلاب و رهبري
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت افزود: مردمي كه ايثار كرده اند ، شهداي بسياري تقديم انقلاب نموده اند و در شرايط كنوني نيز مصمم تر از گذشته آماده هر نوع فداكاري براي انقلاب اسلامي هستند؛ سزاوار توجه بيشتر از سوي مسئولين كشور هستند. همان گونه كه مقام معظم رهبري بارها تاكيد فرموده اند مشكلات زندگي مردم بايد مورد توجه قرار گيرد . مسئولين بايد از اختلاف بر سر مسائل غير ضروري اجتناب نموده و براي حل مشكلات اقتصادي مردم اجماع كنند .
وي تصريح كرد: قدر اين مردم را بدانيم زيرا طي 34 سال همواره در همه عرصه ها حامي و پشتيبان انقلاب خود بوده و هستند و در شرايط كنوني كه دشمن بيش از هر زمان ديگر در صدد ضربه زدن به اين انقلاب است بايد وحدت خود را حفظ كنيم.
وجود مقام معظم رهبري نعمتي بزرگ براي جامعه
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني وجود رهبري مقتدر در جامعه را لطف الهي براي همه عنوان كرد و اظهار داشت: در مصر، تونس و ديگر كشو رهايي كه انقلاب كرده اند، نبود يك رهبر مقتدر مشكلات فراواني را براي آنها بوجود اورده است و دشمنان در صدد بازگرداندن اوضاع به گذشته اند. ما كه بحمدالله از اين نعمت بهره منديم بايد وجود رهبري عزيز را غنيمت بدانيم و همه افراد و گروهها با هر گرايش فكري ، با تبعيت از ايشان در صدد خدمتگذاري به مردم باشند.
نگاه اسلام به مساله عيب جويي
وي اسلام را ديني كامل براي همه زمان ها و جوامع عنوان كرده و اظهار داشت: واقعيت اين است كه اسلام براي همه مسائل زندگي بشر، راه حل ارائه نموده است و اگر درست به اسلام عمل شود ، مسائل و مشكلاتي كه امروزه جهان اسلام با آن دست به گريبان است از بين خواهد رفت.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر،در بخش ديگري از سخنان خود به مساله "عيب جويي" از ديگران اشاره كرد و به روايتي از اميرالمومنين علي (ع) استناد كرد كه مي فرمايد :" خوشا به حال ان كسي كه عيوب خودش، مانع از ان شود كه به دنبال عيوب ديگران برود". در جايي ديگر از امير المومنين علي (ع) نقل شده" كسي كه به دنبال عيوب ديگران است بايد ابتدا از خودش آغاز كند." و باز از ان حضرت است كه مي فرمايد :" إذا رأيتم العبد متفقدا لذنوب الناس ناسيا لذنوبه فاعلموا انه قد مكر به: ‌‌‌‌‌‌‌اگر كسي پيوسته به دنبال عيب جويي از ديگران است گناهان خود را فراموش كند بايد بداند كه خداوند او را مورد مكر خود قرار داده است.".
وي افزود: روايت ديگري از علي (ع) نقل شده كه فرمود: : " اي بنده خدا، در يافتن عيوب و گناه ديگران عجله نكن ،چه بسا آن شخص گناهي مرتكب شده و توبه كرده باشد. ولي آن گناهان كوچكي كه خودت مرتكب مي شوي تو را ايمن نمي گذارد و خداوند به خاطر همان گناهان كوچك ، تو را عذاب كند".
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني، عيب جويي را يكي از صفات نكوهيده عنوان كرده و در اين باره به روايتي از پيامبر اسلام (ص) استناد كرد كه مي فرمايد :"يبصر أحدكم القذى في عين أخيه ، وينسى الجِذْل في عينه : برخي از مردم اين گونه اند كه يك خاشاك كوچك را در چشم برادرخود مي بينند اما درخت تنومند را در مقابل خود نمي بينند." يعني عيوب كوچك ديگران را مي بيند اما عيوب بزرگ خود را نمي بيند. و در جايي ديگر امده است " شَرُّ النَّاسِ مَن كَانَ مُتَتَبِّعًا لِعُيُوبِ النَّاسِ عَمِيًا لِمَعَايِبِهِ. بدترين مردم كسي است كه عيوب مردم را دنبال كند و عيوب خود را نبيند ".
پوشاندن عيوب ديگران
وي يكي از صفات باريتعالي را" ستار العيوب بودن" عنوان كرد و اظهار داشت: خداوند ستار العيوب است و بدهاي انسان ها را مي بيند ولي آنها را رسوا نمي كند. بناي خداوند اين است كه عيوب مردم را بپوشاند و افشا نكند مگر وقتي كه بخواهد عذاب بر انها نازل كند.نبايد عيوب ديگران را جار زد زيرا اين بلا گريبان افراد عيب جو را نيز مي گيرد.
سرپرست حجاج ايراني در ادامه به روايتي از پيامبر اسلام (ص) استناد كرد كه مي فرمايد :" مَن سَتَرَ عَلي مُؤمِنٍ فاحِشَهً فكانَّما اَحيا مَؤودَهً .اگر كسي از برادر مومنش كار زشتي را ديد و آن را مخفي كرد مثل اين است كه يك زنده به گور شده اي را زندگي بخشد ". در حقيقت پوشاندن عيوب برادر ديني وظيفه شرعي ما است . در جايي ديگر پيامبر اسلام (ص) مي فرمايد : " مَن عَلِمَ مِن أخِيهِ سَيِّئَةً فَسَتَرَها، سَتَرَ اللهُ عَلَيهِ يَومَ القِيامَةِ "اگر كسي گناهي از برادر ديني خود ديد و ان را پوشاند، خدا هم در روز قيامت گناهان او را مي پوشاند.
وي پوشاندن عيوب برادر ديني را بر اساس روايتي از امام باقر (ع) واجب شرعي دانسته و اظهار داشت: امام باقر (ع) تعبير "يَجِب" را براي پوشاندن عيب برادر ديني به كار برده اند و فرموده اند : " يَجِبُ لِلْمُؤْمِنِ عَلَى الْمُؤْمِنِ أَنْ يَسْتُرَ عَلَيْهِ سَبْعِينَ كَبِيرَةً : اگر انسان هفتاد گناه كبيره هم از برادر مومن خود مشاهده كرد واجب است كه ان را بپوشاند ."
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت در ادمه تصريح كرد: گاهي اوقات عيوب اشخاص ممكن است مسائل مهم اجتماعي را در بر گيرد و مسائل و مشكلاتي را متوجه جامعه نمايد كه اسلام براي ان نيز راهكار مناسب ارائه نموده است.
وي در ادامه به روايتي از پيامبر اسلام(ص) استناد كرد كه فرمود :" لا تتبعوا عورات المؤمنين فَاِنَّهُ مَن تَتَبَّعَ عَوراتِ المُؤمِنينَ تَتَبَّعَ اللهُ عَورَتَهُ، وَ مَن تَتَبَّعَ اللهُ عَورَتَهُ فَضَحَهُ وَ لَو في جَوفِ بيته" ، دنبال عيوب مومنين نرويد اگر كسي چنين كاري كرد خداوند هم عيوب او را دنبال خواهد كرد و كسي كه خداوند به دنبال عيوبش باشد رسوا مي شود ولو اين كه در منزلش باشد .
مسئولين بايد بيشترمراقب باشند
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج افزود: متاسفانه يكي از بد اخلاقي هايي كه در جهان امروز وجود دارد اين است كه تا پي برده مي شود در كسي عيبي بروز كرده است؛ به يكباره در رسانه ها پخش مي كنند و اين امر خطر ناكي است و مسئولين بايد بسيار مراقب باشند . پيامبر اسلام (ص) در مورد بروز عيوب در امرا و مسئولان مي فرمايد: ان الامير ذَا ابْتَغَى الأمِيرُ الرِيبةَ في النَّاسِ أَفْسَدَهُم : اگر زمامدار يك جامعه به دنبال تهمت و بد گماني در جامعه باشد جامعه را فاسد مي كند.امير المومنين علي (ع) هم به مالك اشتر به عنوان يك دستور حكومتي بيان مي دارند: " اي مالك ، ان كسي كه به دنبال عيوب مردم است، بايد بد ترين انسان در نزد تو باشد . مردم هركدام عيوبي دارند ان كسي كه زمامدار است و در جامعه اسلامي داراي مسئوليت است از همه شايسته تر است كه عيوب ديگران را بپوشاند هر چه مي تواني اين عيوب رابپوشان تا خدا عيوب تو را بپوشاند ."و در جايي ديگر از امام علي (ع) نقل شده : لو تكاشفتم ما تدافنتم: اگر عيوب انسان ها بر هم معلوم شود اصلا كسي جنازه انساني را دفن نمي كرد.
راه اصلاح جامعه
وي افزود: راه اصلاح جامعه ما اين است كه نصيحت هاي خيرخواهانه و دلسوزانه را با جان و دل بپذير يم و همه پشت سر رهبري حركت كنيم.دنبال عيب جويي و لغزش يكديگر نباشيم. عيوب يكديگر را پوشانده و از طريق قانوني براي حل آن اقدام كنيم و در جهت اصلاح جامعه باشيم .
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر ، پيروي از حق و عدالت و پرهيز از جنجال و تبليغات رسانه اي در جامعه را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت: اسلام مي فرمايد اول حق را بشناس بعد بنگر كه چه كسي طرفدار حق است . مطالبي كه اين روزها در برخي از مطبوعات درج مي شود ،تناسبي با روح اسلامي جامعه ما ندارد و متاسفانه مد شده است برخي حوادث دلخراش كه در گوشه و كنار جهان اتفاق افتاده در روزنامه هاي كشور چاپ مي شود و در مواردي حتي نحوه انجام بزه و عمل خلاف را به جامعه آموزش مي دهند كه اين كار خطرناكي است و ناهنجاري هاي اجتماعي را تشديد مي كند . قرآن مي فرمايد : "ان الذين يحبون أن تشيع الفاحشة في الذين آمنوا لهم عذاب أليم" كساني كه مي خواهند گناه و فحشا در ميان مومنان رواج پيدا كند گرفتار عذاب دردناك الهي مي شود .
وي رسانه اي كردن عيوب ديگران رايكي ديگر از بد اخلاقي هاي موجود در جامعه دانست و اظهار داشت: اگر كسي در دادگاه محكوم شده و حكمش صادر شده است ؛ آيا مي توان با رسانه اي كردن آن، آبروي فرد را ببريم؟ حال خود فرد مقصر باشد، زن و بچه او چه گناهي كرده اند كه در جامعه بايد انگشت نماي ديگران شوند؟زماني دستور حد زدن به"قنبر" داده شد و وي اشتباه كرد و چند شلاق اضافه زد. حضرت فرمودند: چند شلاقي كه اضافه زده است بايد قصاص شود . همه چيز در اسلام داراي حساب است.
سرپرست حجاج ايراني تصريح كرد: دامن زدن به اختلافات هنر نيست. متاسفانه برخي از روزنامه ها پس از سخنان مقام معظم رهبري به روال گذشته رفتار مي كنند و باز هم در صدد اتهام زني به افراد و گروه هاي رقيب خود هستند. اين كار بسيار زشت و خطرناكي است.
وي در پايان اظهار داشت: مخاطب آنچه بيان شد شخص و يا افراد خاصي نيستند بلكه مخاطب آموزه هاي ديني، عموم مردم بويژه مسئولان جامعه اسلامي هستند . "كلكم راع و كلكم مسئول عن رعيته" همه مسئولند و بايد در كاهش اختلاف ها و رفع مشكلات مردم تلاش كنند.