همدلی زایران ایرانی، تبلور دستیابی اتحاد در جهان اسلام

کارشناس مسوول امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره گفت: حضور و استقبال چشمگیر زایران اهل سنت ایرانی در برنامه های بعثه، ضمن آن که همدلی زایران شیعه و سنی ایرانی را به نمایش گذاشت، بار دیگر امکان دستیابی به اتحاد در جهان اسلام را متبلور کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج در مدينه منوره،‌حجت الاسلام "موسي الرضا تيموري" با اشاره به اين كه بخشي از زايران عمره گزار را اهل سنت كشورمان تشكيل مي دهند، افزود: اين زايران تابعين مذاهب شافعي و حنفي هستند و از اين رو، واحد اهل سنت در مجموعه بعثه مقام معظم رهبري، پيگيري امور اين زايران را بر عهده دارد.
وي برگزاري همايش براي كاروان هاي اهل سنت در بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره را از اقدامات اين واحد ياد كرد و ادامه داد: تشكيل جلسات مستمر با روحانيان اين كاروان ها كه خود از اهل سنت هستند و ارايه آموزش احكام و مناسك حج به زايران بر اساس فقه خودشان از ديگر فعاليت هاي اين واحد است.
كارشناس مسوول امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره، بخش ديگر اقدامات اين واحد را برگزاري جلسات انس معرفت، مديحه سرايي و مولودي خواني دانست و اضافه كرد: برگزاري حلقه هاي معرفت قرآن و انس با آن در مسجد النبي(ص) در صورت وجود شرايط آن از ديگر اقدامات مهم اين واحد محسوب مي شود.
وي، بخش ديگر فعاليت هاي اين واحد را پاسخگويي به شبهات و سووالات زايران درباره مذاهب اسلامي و آشنايي آن ها با مذاهب معرفي كرد و گفت: اهدا و توزيع بسته هاي فرهنگي از قبيل كتاب مصور مناسك عمره مفرده اهل سنت مطابق مذهب شافعي و حنفي نيز در همين راستا انجام مي شود.
تيموري، نشست صميمي شاخصين، خانواده معظم شهدا و مسوولان اهل سنت كه به سرزمين وحي مشرف شده اند با مسوول بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره را از ديگر برنامه هايي دانست كه با استقبال خوب زايران اهل سنت مواجه شده است.
حجت الاسلام تيموري با تصريح بر اين كه بيشتر اين برنامه ها توسط خود اهل سنت اجرا مي شود، اضافه كرد: مدينه و مكه شناسي با هدف شناخت اماكن مذهبي در مدينه منوره و آشنايي با تاريخچه آن از ديگر برنامه هايي است كه در بعثه و يا هتل ها براي اين زايران اجرا مي شود.
وي، برگزاري سه همايش بزرگ كه با حضور حداكثري زايران اهل سنت روبرو شد را دستاورد ديگر بعثه دانست و افزود: "جامعه نبوي الگوي انقلاب اسلامي"، "22 بهمن تبلور بصيرت و بيداري" و " زيارت پيامبر اسلام(ص) در نگاه مذاهب اسلامي" سه همايش بزرگي است كه در دهه فجر امسال برگزار شد.
اين مسوول بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره، شركت در اين همايش ها را يكي از خاطرات خوش زايران اهل سنت ايران دانست و عنوان كرد: در اين همايش ها قريب به اتفاق زايران اهل سنت حضور مي يابند و مديران، معاونان و روحانيان اين كاروان ها نيز به اين برنامه ها مشتاقند.
وي با تاكيد بر اين كه در هر كاروان اهل سنت، روحاني همان مذهب حضور دارد، خاطر نشان كرد: روحانيان اين كاروان ها ارتباط خوبي با بعثه مقام معظم رهبري دارند و از برنامه ها و جلساتي كه براي روحانيان برگزار مي شود نيز استقبال مي كنند.
مسوول امور اهل سنت بعثه مقام معظم رهبري در مدينه ، برگزاري همايش مخصوص روحانيان كاروان هاي اهل سنت و جلسات معرفتي قرآني را از ديگر اقدامات بعثه براي اين كارگزاران حج توصيف كرد و گفت: بازديد از برخي موزه ها و زيارت دوره ويژه برنامه هاي خاصي است كه براي اين گروه در نظر گرفته شده است.
وي، تصريح كرد: اگر در كاروان هاي اهل سنت، افراد شاخص، تحصيل كرده و يا نخبه باشند نيز همچون نخبگان ساير كاروان ها براي زيارت دوره ويژه اعزام خواهند شد.
حجت الاسلام تيموري با بيان اين كه برخي از كاروان ها به صورت تركيبي (شيعه و سني) به سرزمين وحي سفر مي كنند، ادامه داد: براي آموزش مناسك عمره و احكام حج اين زايران نيز هماهنگي لازم بعمل مي آيد تا خللي در انجام مناسك هيچ يك از زايران ايجاد نشود.
وي، عمده كاروان هاي اهل سنت براي عمره مفرده را مربوط به استان هاي كرمانشاه، گلستان، كردستان و خراسان رضوي دانست و اظهار كرد: كاروان هاي تركيبي بر اساس درخواست خود زايران ايجاد مي شود چرا كه طبق برنامه ريزي هايي كه براي خود كرده اند، زمان مناسب سفرشان با اين كاروان ها محقق مي شود.