خطیب بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره:
بیان صحیح معارف اسلامی، زایران را به معرفت می رساند
خطیب بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره با بیان این که اگر موقعیت های روحی- روانی زایر در بیان معارف در نظر گرفته شود، شاهد اثرات سازنده خواهیم بود، گفت: سخنرانان مدینه می توانند برنامه های انس و معرفت را به ثمر برسانند.
حجت الاسلام و المسلمين "اكبر حميدزاده" در گفت و گو با خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج در مدينه منوره، افزود: براي استفاده صحيح از برنامه هاي انس و معرفت لازم است در انتخاب و گزينش خطيب دقت كافي به عمل آيد.
وي با بيان اين كه بارور كردن مجالس انس و معرفت از كارهاي مهم بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره است، ادامه داد: خطبا بايد بدانند كه بيش از 70 درصد عمره گزاران در فضاي جديد وارد شده اند كه تا كنون با آن برخورد نداشته و از معارف آن آگاه نيستند.
اين كارشناس مذهبي با يادآوري اين كه در جلسات مذهبي زايران ايراني در مدينه منوره مطالبي مطرح مي شود كه هيچ گاه در جلسات عمومي داخل ايران بيان نمي شود، اضافه كرد: توجه به حريم نبوي و وارد شدن در محضر طبيب دل ها و اين كه همه بايد احساس كنند چون بيماراني هستند كه به مطب طبيب جان ها مراجعه كرده اند، از جمله مطالبي است كه در اين منابر گفته مي شود.
وي با بيان اين كه روزانه در سه نوبت صبح، عصر و شب در برنامه هتل هاي مختلف سخنراني داشته است، اظهار كرد: در مدت 30 روز با استعانت از خداي متعال و استمداد از محضر نبي بزرگوار اسلام(ص)، صديقه طاهره فاطمه زهرا(س) و ائمه معصومين(ع) توانسته ام حدود 70 سخنراني با موضوع مستقل انجام داده ام.
حجت الاسلام حميدزاده براي جلوگيري از تكرارگويي خطبا پيشنهاد داد: خطباي بعثه مقام معظم رهبري بعد از هر منبر، خلاصه اي از مطالب را در اختيار بعثه بگذارند تا ضمن نقد و بررسي مورد ارزيابي قرار گيرد.
وي درباره موضوعات سخنراني ها نيز توضيح داد كه يك خطيب بر اساس وانشناختي و جامعه شناختي كه از مستعمين خود به دست مي آورد مي تواند متناسب با آن ها موضوع را انتخاب كند.
حميدزاده با بيان اين كه مرحوم "محمد تقي فلسفي" معتقد بود كه منبري بايد مجتهد باشد نه اين كه چند منبر حفظ كرده و آن را تكرار كند، ادامه داد: توانايي هاي علمي و برخورداري از فضل حوزوي دو ويژگي مهم يك خطيب براي شكل دهي مناسب مجلس سخنراني است.
وي، برخورداري از اطلاعات كافي به تناسب اين سفر و زايران و درك صحيح اخبار و احاديث حسن را از ديگر ويژگي هاي يك خطيب توانا برشمرد و اظهار كرد: صرف خواندن حديث و ترجمه آن كافي نيست و مهم فهميدن احاديث و روايات است تا بتوان معني درست را منتقل كرد.
سخنران بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره ويژگي ديگر يك خطيب توانا را اهل بيان و گفتار بودن دانست و افزود: ممكن است يك نفر فاضل باشد اما توان تعامل با مخاطب را نداشته باشد، در اين صورت مفاهيم منتقل نشده و مخاطب بهره اي از جلسه نخواهد برد.
وي هم چنين رعايت حسن خلق در تحمل بعضي از رفتارها، گفتارها و كردارهاي ناخوشايند را از بايدهاي يك سخنران بيان كرد و گفت: احساس مسووليت هدايت بدون منت، توجه به نيازهاي فكر ي و فرهنگي زايران آنان و در نتيجه ارايه مطالب متناسب با خواست ونياز آنان از ديگر بايدهايي است كه يك خطيب بايد به آن ها توجه داشته باشد.
حميدزاده، پرهيز از تندخويي و داشتن شرح صدر را از ديگر موارد لازم براي موفقيت يك خطيب عنوان كرد و ادامه داد: پرهيز از تنگ نظري و دوري از مراعات نكردن ديگران در حوزه خود برتري بيني روحانيت و خطابه از آفاتي است كه مي تواند يك خطيب را از هدف والاي خود دور سازد.