حج و زیارت سازمانی کوچک با بدنه ای عظیم

رییس سازمان حج و زیارت گفت: توجه ویژه نظام به موضوع حج و زیارت از شاخصه های بارز جمهوری اسلامی است که با تشکیل شورایی با هشت وزیر و تشکیل سازمان حج و زیارت، اهمیت این حوزه را بیش از پیش تعیین کرده است.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: توجه ویژه نظام به موضوع حج و زیارت از شاخصه های بارز جمهوری اسلامی است که با تشکیل شورایی با هشت وزیر و تشکیل سازمان حج و زیارت، اهمیت این حوزه را بیش از پیش تعیین کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج از اراک ، "علی لیالی " در آیین تودیع و معارفه رییس سازمان حج و زیارت استان مرکزی با تبیین جایگاه ویژه حج و زیارت افزود: در کشوری مثل عربستان با خیل عظیم حج گزاران بالاترین مقام تصمیم گیرنده و مرتبط با حج، وزیر حج است که این موضوع با نگاه تیزبین رهبر کبیر انقلاب اسلامی با تشکیل یک شورا با هشت وزیر و معاون رئیس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان حج و زیارت به طور خاص دیده شده است.
وی اظهار داشت: اذعان وزرای حج کشور عربستان به اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان بهترین و موفقترین سازمان خدمت رسان به حجاج به عنوان افرادی که نحوه کارکرد و رسیدگی به عمره گزاران سراسر جهان را بررسی می کنند نشان دهنده انجام دقیق و اصولی کار در این حوزه است.
رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: مجموعه افرادی که در حوزه سازمان حج  زیارت مشغول خدمتگذاری هستند، از بهترین نیروهای وفادار به نظام و ولایت هستند.

image_2012424102613938.jpg



وی سازمان حج و زیارت را آبروی نظام اسلامی دانست و افزود: اگر بخواهمین کارآمدی جمهوری اسلامی را در حوزه مدیریت و خدمات رسانی را به رخ همگان بکشیم بهترین مکان جایی است که همگان در تجمعی بزرگ و در یک کنگره عظیم میلیونی خود را سهیم کرده اند.
وی با تقدیر و تشکر از همکاری نمایندگان بعثه مقام معظم رهبری در استان های مختلف کشور و مسئولین گفت: همکاری و هماهنگی خوبی که بین مسئولین در خصوص ساماندهی حج انجام شده است، زمینه را برای موفقیت های بیشتر و تسهیل در برگزاری اعمال حج برای زائران ایرانی فراهم کرده است.
معاون وزیر همچنین گفت: استان مرکزی یکی از بهترین استان های کشور از لحاظ زائرین و مسئولین بوده و دست اندرکاران این حوزه ، همواره در پیشبرد اهداف عالی نظام، این سازمان را یاری کرده اند.

حج و زیارت سازمانی کوچک با بدنه ای عظیم
رییس سازمان حج و زیارت گفت: هم اکنون نیروی انسانی در حال کار در سازمان حج و زیارت در کل استان های کشور حدود 300 نفر است که مجموعه ای بسیار کوچک در مقایسه با سایر دستگاه ها دارد.
وی همچینی افزود: به رغم وجود این تعداد نیروی کم، حدود 50 هزار نفر در کنار این تعداد پرسنل، کار بزرگ کمک به رسیدگی عمره گزاران را بر عهده دارند.

سواد آموزی حجاج در راس برنامه های حج و زیارت استان مرکزی
رئیس سابق سازمان حج و زیارت استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: با توجه به جمعیت بالا و سالمند عمره گزار و وجود بیش از تعداد جمعیت عمره گزار کشور بین 30 تا 40 درصد بی سواد هستند که به همین دلیل سواد آموزی در راس برنامه های این سازمان قرار گرفت.
"ابوالقاسم مسافر " بیان کرد: طرح سوادآموزی حجاج در استان مرکزی با هماهنگی های انجام شده از سوی این سازمان با نهضت سوادآموزی در سال 88 آغاز شد و در همین سال 40 نفر از حجاج این استان باسواد شدند.
وی اظهار کرد: همچنین با اجرای طرح کوثر 55 به حجاج، زمینه یادگیری هرچه بیشتر و عمیقتر مفاهیم دینی و زیارتی با کمک دفاتر زیارتی استان و شهرستان در دستور کار قرار گرفت و موجب بهبود انجام اعمال حج در سالیان اخیر شد.
وی گفت: خرید سه هزار متر مربع زمین و مجوز احداث سه طبقه با زیربنای 750 مترمربع در آن، تعیین چهار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه و ایجاد یک دفتر 120 متری بعثه از جمله موارد عمرانی انجام شده است.
وی همچنین از چاپ هشت کتاب در خصوص حج خبر داد و افزود: اجرای نمادین مناسک حج در یکصد مسجد استان و ایجاد زمینه برای فیلمبرداری از حجاج استان مرکزی توسط صدا و سیمای مستقر در این مکه و مدینه از جمله سایر اقدامات حج و زیارت استان مرکزی بوده است.

image_2012424102613936.jpg



ساماندهی 160 آشپز برای آشپزی در مکه و مدینه
رئیس سابق سازمان حج و زیارت استان مرکزی همچنین با بیان اینکه 160 نفر آموزش های آشپزی را دیده اند افزود: این تعداد آشپز در صورت آموزش یک استاد در خصوص قوانین آشپزی برای آشپزی در یک یا دو دوره جهت عزیمت به مکه مکرمه و مدینه منوره آموزش دیده اند.
وی ادامه داد: آنچه بیش از مدیریت بر دل مسئولان می نشیند تا موتور اصلی حرکت و نیل به اهداف عالیه نظام شود همانا توفیق خدمت گذاری و عشق و انگیزه ای است که در بین مسئولین این سازمان موج می زند.
مسافر از دیگر اقدامات انجام شده توسط سازمان حج و زیارت استان مرکزی را نوشتن توافقنامه برای ایجاد نمایشگاه دائمی حج عنوان کرد و افزود: در این نمایشگاه، ماکت اعمال، مناسک و اماکن حج از جمله صفا، مروه، عرفات، مسجد قبا، مشعر، مسجد مدینه و ستون ها جهت آموزش ساخته می شود.
وی گفت: با توافقات انجام شده با معاونت عمرانی استانداری مرکزی، پنج میلیارد و 700 میلیون ریا ل قول کمک مشروط بر همکاری سازمان حج و زیارن داده شده و شهرداری و شورای شهر نیز برای کمک به این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند.

اعمال حج پلکان سیر و سلوک است
معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی نیز در این مراسم گفت: تمامی اعمال حج، مراحل و پلکان سیر و سلوک معنوی است و این عرفان هیچ منافاتی با مسائل سیاسی و اجتماعی ندارد.
"ابوالقاسم نصراللهی " بیان داشت: عرفان غیر اسلامی انسان را به گوشه نشینی و انزوا  دعوت می کند حال آنکه عرفان اسلامی پدیدآورنده شکوفایی اجتماعی است همانگونه که امام عظیم الشان، این رشد و بالندگی را به جمهوری اسلامی هدیه کرد.
وی اظهار کرد: حج ای جمله مناسکی است که امام عظیم الشان انقلاب بر آن تاکید داشته و همواره بر حضور محکم و تاثیرگذار مسلمانان ایران در این فریضه الهی تاکید ویژه ای داشتند.
نصراللهی گفت: بیداری اسلامی که هم اکنون گیتی را در سیطره خود قرار داده، متاثر از انقلاب امامی است که بر اجتماع ویژه حجاج تاکید داشت.
سطح بندی سواد و تعداد طلاب حج نیازی اساسی
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت استان مرکزی نیز گفت: سطح بندی سواد و تعداد طلاب حج یک نیاز اساسی است و باید برای هر چه بهتر و باشکوهتر برگزارشدن مناسک حج تلاش کرد.
حجت الاسلام " سید محمدباقر حسینی اراکی  " بیان داشت: به منظور اجرای هر چه بهتر اعمال در عتبات عالیات لزوم سطح بندی و آمار دقیق روحانیون و طلاب و همچنین بومی سازی طلاب و استفاده از ظرفیت های هر استان ضروری است.
وی گفت: در چند سال اخیر شاهد رشد چشمیگیری در بخش های مختلف حج و زیارت در استن مرکزی بودیم که امیدواریم این روند با مدیریت جدید نیز تداوم یابد.
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از زحمات "ابوالقاسم مسافر "، "خلیل پاک دل " به عنوان رییس جدید سازمان حج و زیارت استان مرکزی منصوب شد.

عناوین مرتبط:

مراسم تودیع و معارفه رییس حج و زیارت استان مرکزی برگزار شد + تصویری

امنیت زائران عتبات عالیات تامین می شود


| شناسه مطلب: 3496