آموزش های عمومی – در تمتع و عمره؛
چگونه به رستوران برویم
امروزه در دنیا، روابط اجتماعی یکی از اصول و شرایط پیشرفت در هر زمینه ای می باشد. برخورداری از روابط صحیح، رعایت اصول ادب و نزاکت اجتماعی، آداب غذا خوردن، ارتباط کلامی و حتی راه رفتن، خندیدن و بسیاری از رفتارهای روزانه نه تنها برای فرد و مجموعه ارزش به حساب می آید بلکه توجه به آن ضروری و واجب نیز هست.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، يكي از مهمترين رفتارها، آداب غذا خوردن است كه در تمامي روابط فردي تا روابط ديپلماتيك مهم و ضروري بوده و مورد قضاوت قرار مي گيرد. بدون شك غذا خوردن حتي در يك ميهماني ساده، معيار بسيار مهمي براي قضاوت در رابطه با شخصيت فردي و اجتماعي يك انسان است.
سفرهاي عمره ، تمتع و عتبات اين فرصت را به ما مي دهد تا در يك دوره زماني از يكي دو هفته تا ماه ، با يك گروه زندگاني كنيم كه در آن افراد ازهمه طبقات اجتماعي حضور دارند با اين وصف عموميت هايي است كه لازم و شايسته است در همه حال و همه جا رعايت شود كه از آن جمله "رستوران " و صرف دستجمعي غذا مي باشد.
در هتل هاي ايراني در دوره هاي عمره و تمتع و عتبات ، به طور معمول غذاهاي ايراني عرضه مي شود. هيات پزشكي حج هلال احمر جمهوري اسلامي ايران به عنوان ناظر اصلي و ارشد ، در توصيه هاي غذايي خود نياز هاي زائران را برآورد و يك فرمول عمومي براي تهيه غذا ارايه مي كند. اين فرمول عمومي كه در كنار آن فرمول ديگري به نام رژيمي نيز قراردارد ، سعي مي كند تا همه ي سلايق را پوشش دهد.
نوع غذاهايي كه در رستوران هتل ها ي ايراني در سفرهاي زيارتي عرضه مي شود ، غذاهاي ملي است كه در همه ي شهرهاي كشور مصرف مي شود.غذاهايي مانند انواع خورشت ها و كباب ها همراه با سالاد و يا ماست و نوشيدني .
رستوران ها ساعت كاري دارند . اول اصلي كه بايد هميشه آنرا رعايت كنيم ، رجوع به رستوران در ساعت معين خودش است . نه زودتر و نه ديرتر .
در رستوران ميزها به گونه اي آماده شده است كه كاركنان رستوران بتوانند بسرعت از زائران پذيرايي كنند. لذا به راهنمايي كاركنان براي نشستن دور ميز معين شده توجه كنيم و در همان محلي بنشينيم كه توصيه مي شود.
در رستوران هتل ها بطور معمول دو نوع غذا عرضه مي شود. مي توانيد غذايي را كه ميل داريم سفارش بدهيم . در مقابل ما روي ميز سرويس هاي لازم مانند قاشق و چنگال و گارد قرار داده مي شود. حتما از آنها استفاده كنيم . در صورت استفاده از سرويس جلوي صندلي هاي ديگر ، ترتيب ميز به هم خواهد خورد.
براي هر زائر علاوه بر ميوه ، نوشيدني همراه با ليوان روي ميز قرار داده مي شود. حتما از همان ها استفاده كنيم . در مواقعي بواسطه نبود فضاي كافي روي ميز ممكن است برخي مواد غذايي به صورت جمعي و يا دو نفر ارايه شود. اجازه بدهيم كه ديگران هم از آن سهم داشته باشند.
در سفرهاي زيارتي تماس زائران با هم و با ديگران زياد است. از مصرف مواد غذايي كه ممكن است موجب نامناسب شدن بوي دهان شود ، خودداري كنيم.
غذا به يك ميزان براي همه زائران عرضه مي شود . شما اصراري به مصرف همه ي غذا نداريد ولي بهتر است اگر غذاي شما زياد است از كاركنان رستوران بخواهيد آنرا كم كنند و يا بهتر است كه همان ابتداي نشستن سفارش بدهيد كه براي شما چقدر غذا بياورند. محدوديت در عرضه غذا نيست ، اكر كسي غذاي بيشتري ميل داشته باشد ، باز مي تواند سفارش دهد.
مساله مهم ، نحوه استفاده از قاشق و چنگال است . حتما توجه كنيم كه ضمن آنكه با آرامش غذا مي خوريم ، از تماس زياد قاشق و چنگال با ظرف غذا و توليد صداهاي نامناسب خودداري كنيم.
اجازه بدهيم در رستوران آرامش حاكم باشد. وقت غذا را ترجيحا به صرف غذا و لذت بردن از نعمت هاي الهي بگذارنيم و اجازه دهيم صحبت با هم كاروانها و دوستان را بيرون ازرستوران و در محل و فرصتي مناسب داشته باشيم .
هميشه به اندازه غذا دريافت كنيم . بهداشت عمومي وضرورت حفاظت از آن اجازه نمي دهد غذاهاي اضافه آمده حتي اگر دست هم به آن نخورده باشد به چرخه توزيع باز گردانده شود . لذا لطفا به اندازه غذا دريافت كنيد و اگر به غذا ميل نداريد ، آنرا يابازگردانيد و يا دست نزنيد.