زیارت150میلیون زائر از امامزاده‌های کشور

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه گفت: 150 میلیون نفر زائر سال گذشته از امامزاده‌ها زیارت کرده‌اند. خبرگزاری فارس: 150 میلیون نفر زائر سال گذشته از امامزاده‌ها زیارت کرده‌اند

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از فارس، حجت‌الاسلام علی محمدی سرپرست سازمان اوقاف و خیریه در نشست خبری خود با اشاره به نامگذاری سال ۹۱ که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده‌ است، تصریح کرد: بنا داریم امسال اقدامات خوبی را برای تحقق این شعار به صورت عملی انجام دهیم و در پایان سال گزارش خوبی در خصوص تحقق شعار سال داشته باشیم.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در پیام نوروزی و همچنین در جمع برخی از مدیران و مسئولان دولتی تصریح کرد: اهداف موردنظر و رونق تولید ملی و حمایت کار از سرمایه ایرانی رمز اصلی و کلید موفقیت در این زمنیه تنها با اتحاد و همدلی ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: در ۱۲ اسفند ۹۰ مردم عملا این اتحاد  و همدلی را نشان دادند و برگه زرینی را برای جمهوری اسلامی ایران خلق کردند و در عمل نشان دادند که تابع و حامی مقام معظم رهبری هستند و به دعوت ایشان عملاً لبیک گفتند.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه در ادامه نشست خبری خود در خصوص مهمترین اقدامات سازمان در سال ۹۰ اظهار داشت: راه‌اندازی بانک اطلاعات موقوفات از جمله اقدامات مهم در سال  گذشته بود که با راه‌اندازی این سامانه عملیات اجرایی موقوفات از حالت سنتی خارج شد.

حجت‌الاسلام محمدی بر همین اساس شاهد افزایش نسبی آمار موقوفات در سال ۹۰ نسبت به سال گذشته بودیم و در حال حاضر ۱۲۸ هزار موقوفه و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار رغبه داریم.

وی بیان داشت: موقوفات درمانی بیش از ۴۰۰ درمانگاه و بیمارستان هستند که در کنار این موقوفات، موقوفات علمی و آموزشی نیز در سطح کشور وجود دارد که آمار این موقوفات بیش از ۵ هزار موقوفه است.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه با اشاره به موقوفات اجتماعی برای کمک به خانواده‌های نیازمند و بی‌سرپست تصریح کرد: بیش از ۹۰ موقوفه در این بخش وجود دارد که برخی از آنها در اختیار سازمان‌های حمایتی از جمله بهزیستی و هلال احمر است.

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: بیش از 700  موقوفات فرهنگی و هنری در کشور وجود دارد ضمن اینکه  یک هزار و  ۳۸۵ موقوفه در سال ۹۰ شناسایی شد که ثبت رسمی شدند که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشتیم.

وی اضافه کرد:‌ در بخش پیگیری حق و حقوق موقوفاتی اقداماتی در سال گذشته انجام شد ضمن اینکه یکی از اقدامات مهم برای نگهداری در این بخش اخذ سند رسمی بود.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه با اشاره به تفاهم‌نامه سازمان با سازمان اسناد و املاک تصریح کرد: با امضای این تفاهم‌نامه اقدامات قابل توجهی در بخش اخذ سند رسمی انجام گرفت.

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: برای اخذ حق و حقوق موقوفاتی تفاهم‌نامه‌ای با سازمان منابع طبیعی تنظیم شد که در این خصوص و در سطح استان‌ها برخی از اختلاف‌نظرها برطرف شد.

وی ادامه داد: برای نخستین بار در سال ۹۰ ارتباط و تعامل صحیح با متولیان موقوفات خارج از کشور برگزار شد که تقریبا ۱۵ هزار متولی موقوفات در کشور داریم که در یک همایش ۳ روزه شرکت کردند و در واقع بیش از ۳ هزار و ۸۶۷ نفر از متولیان در سال گذشته در دوره‌های آموزشی که برای آنها برگزار شده بود، شرکت کردند.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ادامه داد: اقدام دیگری که در سال گذشته انجام شد، ایجاد انضباط مالی برای حسابرسی و اخذ مفاصه حساب برای موقوفات و امامزادگان بود که در این بخش رشد ۲ برابری را نسبت به سال ۸۹ داشتیم و در واقع در حال حاضر شفاف‌سازی خوبی در بخش مالی سازمان وجود دارد.

حجت‌الاسلام محمدی بیان داشت: اقدامات عمرانی و احیای موقوفات در کشور بخش دیگری از اقدامات سازمان اوقاف در سال گذشته بود که ۸۱ پروژه با سرمایه ۲۸۱ میلیارد تومانی در دست اجرا بود.

وی ادامه داد:‌مدرسه حاج ملا صادق قم، امامیه، گوهرشاد خراسان رضوی، همدان، ملایر از دیگر پروژه‌های دردست اقدام است که امسال بنا داریم به بهره‌برداری برسد.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ادامه داد: یکی از مواردی که در سازمان اوقاف مطرح است اشکال در جمع‌بندی و گزارش عملکرد به صورت موضوعی مشخص است که البته نسبت به گذشته این موضوع  بهتر شده است اما کافی نیست و در این مسیر باید اقدامات بهتری را انجام داد.

حجت‌الاسلام محمدی اضافه کرد:‌بیش از ۵۶ میلیارد تومان از درآمد موقوفات در مسیر نیات واقفین هزینه شد که در همین خصوص نیز بیش از ۲۷ میلیارد تومان در بخش عزاداری و روضه‌خوانی و اطعام و پذیرایی عزاداران در سال گذشته هزینه شد.

وی کمک به فقرا بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، کمک به درمان و هزینه‌های دارویی ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، کمک به خانواده‌های بی‌سرپرست و ایتام ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، کمک به طلاب و مدارس دینی و مراکز حوزوی ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، کمک به نیات و موقوفات بیش از ۶ میلیارد تومان در سال گذشته هزینه شد.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه افزود: سطح بندی بقاع از دیگر اقدامات انجام شده بود به طوری که برخی از بقاع ملی،استانی،شهرستانی هستند.

حجت‌الاسلام محمدی یکی از سیاست‌های اوقاف در سال ۹۰ انتخاب هیئت امنا برای اداره بقاع متبرکه بود که در این بخش بیش از ۴ هزار نفر آموزش دیدند و در نهایت حکم ۵۵۰ نفر به عنوان هیئت امنا صادر شد.

وی ایجاد جاده‌سازی و ترمیم بقاع متبرکه از جمله اقدامات سازمان در سال ۹۰ بود که در این بخش اقدامات عمرانی و آبادانی قابل توجهی در بخش امامزاده‌ها و بقاع متبرکه انجام شد.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ادامه داد: از ۲۰ میلیارد اعتبار دولتی در سال گذشته ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان محقق شد.

وی با اشاره به اقدامات دیگر سازمان اوقاف و خیریه در سال ۹۰ گفت: در سال گذشته بیش از ۳ هزار مسجد مرمت و ترمیم و هزار و ۱۰۰ مسجد در مناطق محروم احداث شد که برخی از آنها به قابلیت بهره‌برداری رسید و بقیه آن امسال به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ادامه داد: حضور مردم در امامزاده‌ها در سال ۹۰ بیش از سال‌های گذشته بوده است و در واقع ۱۵۰ میلیون نفر زائر در امامزاده‌ها حضور داشتند که یک ظرفیت بسیار قابل توجه است.

حجت‌الاسلام محمدی به اقدامات دیگر سازمان در بخش‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، برگزاری مسابقات حفظ، ترتیل و تواشی و همچنین برگزاری محافل انس با قرآن از دیگر اقدامات انجام شده سازمان در بخش فرهنگی بود.

وی اضافه کرد: در بخش‌های دیگر نیز سازمان اوقاف اقدامات خوبی را انجام داد، به طوری که در حال حاضر بیش از ۳ هزار نفر در دانشگاه علوم قرآنی مشغول به تحصیل هستند که خوشبختانه در سال ۹۰ نیز بودجه مستقلی از سوی مجلس برای این دانشگاه تخصیص داده شد.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ادامه داد: برگزاری مراسم عزاداری، اعزام روحانی به مناطق محروم و شهرستان‌ها، جمع‌آوری صحبت‌های مقام معظم رهبری و تهیه کتاب و همچنین اجرای مسابقات برای پر کردن اوقات فراغت دانش‌آموزان از دیگر اقدامات اوقاف در سال ۹۰ بود.

حجت‌الاسلام محمدی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۹۰ علاوه بر اقدامات انجام شده، فعالیت‌های خوبی نیز در بخش مشارکت بانوان که برای نخستین بار از بانوان واقف و خیّر در یک همایش بزرگ تجلیل و تقدیر شد.

وی در ادامه در خصوص اولویت‌های برنامه‌ای سازمان اوقاف و خیریه در سا ل۹۱ تاکید کرد: در آخرین روزهای سال ۱۳۹۰ مدیران، کارکنان سازمان اوقاف خدمت مقام معظم رهبری رسیدند که ایشان مطالب کلیدی را فرمودند که این مطالب به صورت برنامه تدوین و برای سال ۹۱ اجرا خواهد شد.

سرپرست سازمان اوقاف و خیریه ۲تاکید کرد: ترویج و ترغیب سنت حسنه اوقاف و همچنین امانتداری برای هدایای ارائه شده به سازمان اوقاف از اولویت‌های سال ۹۱ است.


| شناسه مطلب: 3587