1 2 3 4 5

پخت و پز غذاهای ایرانی در مکه مکرمه عکس


آشپزخانه ابوجدائل مکه در دو بخش اصلی توزیع و آماده‌سازی و با داشتن انبار و سردخانه‌های مجزا در دو بخش اصلی توزیع و آماده‌سازی، میزبان پخت و سرو غذاهای زائران ایرانی بیت‌الله الحرام است.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع‌رساني حج به مكه مكرمه، آشپزخانه تمام مكانيزه ابوجدائل مكه در مساحتي نزديك 8 هكتار با داشتن انبار و سردخانه‌هاي مجزا در دو بخش اصلي توزيع و آماده‌سازي، ميزبان پخت و سرو غذاهاي زائران ايراني بيت‌الله الحرام به تعداد 13 هزار پخت است.
130 نفر در اين آشپزخانه از ساعت 3:30 صبح تا 4 بعدازظهر و حتي در صورت لزوم تا پاسي از شب، به فعاليت مشغولند كه 53 نفر اين تعداد را خدمت‌گزاران ايراني زائران بيت‌الله الحرام تشكيل مي‌دهند.
به همراه يكي از كاركنان فعال در اين آشپزخانه كه به خوبي هم، همه بخش‌ها را براي ما توضيح مي‌دهد، وارد سالن آماده‌سازي گوشت مي‌شويم، آنجا همه گوشت‌ها را به روز ذبح مي‌كنند، روزانه 200 رأس گوسفند.
سالني هم ويژه آماده‌سازي غذاي دورچين است كه در اصل محل طبخ غذا است؛ سه سرآشپز در اين بخش فعاليت مي‌كنند، خروجي اين سالن، غذاي خورشت، كباب و ماهي است.
طبخ كباب با آماده‌سازي و پخت متوسط 15 هزار سيخ كباب سخت‌ترين بخش كار را تشكيل مي‌دهد؛ اين كباب‌ها در دماي 35 درجه و در دستگاه‌هاي تمام مكانيزه آماده مي‌شود، از ساعت 11 صبح تا 4 بعدازظهر.
سالن پخت برنج شامل 3 بخش و 2 سرآشپز است كه آماده‌سازي برنج را در 4 خط 2 لاينه برعهده دارند. دستگاه‌هاي اين بخش آشپزخانه به اضافه ساير بخش‌ها مرتب شست‌وشو و ضد عفوني مي‌شود. سالن سوپ و غذاهاي رژيمي هم در امتداد سالن پخت برنج قرار دارد.
غذاها رأس ساعت 11 بايد آماده و با 10 دستگاه ماشين حمل غذا كه هر روز هم نظافت مي‌شوند، به هتل‌هاي محل استقرار زائران ايراني منتقل شود؛ 1 راننده و دو كمك وظيفه انتقال غذاها را به عهده دارند.
مهندس بهداشت از ابتدا تا پايان كار بر وضعيت ظرف‌ها، محيط و كارگران نظارت دارد، مسؤول فناوري تمام اطلاعات غذاها و تعداد زائران را روزانه ليست مي‌كند و اطلاعات شب قبل تحويل متصدي آشپزخانه مي‌شود.