در سلسله نشستهای طب اسلامی بیان شد:
۲۱روش از طبالمعصومین برای درمان بیماری ضعفاعصاب
پژوهشگر و مؤلف طب اسلامی از ۲۱ روش درمان طب المعصومین برای بیماریهای ضعف اعصاب و افسردگی خبر داد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني حج، حجت الاسلام و المسلمين سيدحسن ضيائي در سلسله نشستهاي طب المعصومين كه شنبههاي هر هفته در رواق دارالهدايه با حضور خيل عظيمي از زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي برگزار ميشود، گفت: با توجه به گسترش بيماريهاي عصبي و افسردگي در جامعه، استفاده از دستورالعمل معصومين (ع) در اين زمينه ميتواند درمانكننده بسياري از اين امراض باشد.
درمان با عطر خوش و شيريني عسل
وي در توضيح بيماريهاي عصبي گفت: افراد مبتلا به اين عارضه گاهي به قدري حساس ميشود كه به كوچكترين صداها عكسالعمل نشان داده و اين خود عامل پرخاشگري است.
وي در درمان اين بيماريها گفت: گلاب به همراه شيره طبيعي درمانكننده است، اما اين درمان در افراد مختلف، متفاوت است. در افرادي كه ضعف اعصاب به همراه فقرآهن دارند، گلاب به همراه شيرهٔ انگور، براي كساني كه ضعف اعصاب به همراه فقر آهن و فشار خون پايين و ضعف عضله دارند، گلاب به همراه شيره خرما و براي افراد با ضعف اعصاب متوسط دمكرده گل راعي به همراه شيرههاي مختلف درمانكننده است.
وي درمان بيماري ضعف اعصاب شديد يا صرع عارضي، افسردگي، استرس، اضطراب، وحشت، اختلال هراسي را در طب المعصومين، مصرف دمكرده گل بهار نارنج به همراه شيره توت يا انگور يا خرما و يا عسل هنگام صبح، دمكرده چاي كوهي در وقت ظهر و دمكرده گل بهار نارنج با يكي از شيرهها يا عسل هنگام عصر بيان كرد.
وي عسل را براي كساني كه سيستم دفاعي بدن آنها ضعيف است را بسيار مؤثر دانست.
فيلمهاي تخيلي از بين برنده تمركز و فكر خوب است
ضيائي، از بين رفتن تمركز و فكر خوب در نوجواني و جواني را از آثار سوء ديدن تصاوير و فيلمهاي مستهجن و خيال پردازانه هاليوودي عنوان كرد و گفت: عامل بيماري ماليخوليا و افسردگي درونزا كه در آن سيستم اعصاب افعال اختياري انسان دچار مشكل شده و فرد در خيالات زندگي ميكند، از عوارض تماشاي تصاوير تخيلي است.
وي همچنين اختلال در ذهن و ترشحات هورموني را از ديگر عوارض آن عنوان كرد و گفت: استفاده بيش از حد كودكان و مراقبت نكردن در استفاده از بازيهاي كامپيوتري، باعث ضعف ديد چشم در نوجواني ميشود.
ذكر بسم الله درمانكننده افسردگي
اين استاد حوزه گفت: ذكر بسم الله، اضطراب و افسردگي را كمرنگ كرده و گفتن اين ذكر از روي معرفت، زبانههاي ۱۹ گانه جهنم را بر انسان خاموش ميكند، زيرا كه تعداد حروف بسمالله ۱۹ حرف به تعداد حروف ۵ تن آل عبا است.
وي تقويت حس اعتماد به نفس با توكل به خدا و توسل به ۱۴ معصوم را نيز از راههاي درمان افسردگي عنوان كرد.
درمان بيماريهاي اعصاب با ميوه
ضيائي با تاكيد در امر نماز صبح و تاثير آن بر روح و روان انسان، گفت: روز خود را با بسمالله و خواندن نماز صبح آغاز كرده و بعد از آن صبح ناشتا يك استكان دمكرده گل راعي به همراه عسل آويشن ميل كرده و در وعده صبحانه، شير تازه گاو كم چرب به همراه عسل آويشن، در ميانه روز، گلابي رسيده شيرين، انار شيرين و انگور سياه با فاصله ميل و بعد از نماز ظهر چاي كوهي به همراه عسل آويشن ميل كرده و در ادامه روز به همراه ناهار روغن زيتون و چند برگ كاهو و يك پرتقال شيرين مصرف شود.
وي فقرآهن و غلظت خون و بالارفتن ضريب سلولهاي مرده خون در بدن را از دلايل افسردگي دانست و گفت: مصرف پرتقال متوسط جذب آهن را در بدن بالا برده و كاهو نيز گردش خون را در رگها تسريع ميبخشد و در افرادي كه كبد كم كار دارند، كاهو با سكنجبين مصرف شود. همچنين مصرف آبانار شيرين يا رب انار شيرين هر روز يك قاشق مرباخوري، از لختهشدن خون در بدن جلوگيري ميكند.
وي مصرف ميوه آناناس را عصرانه به صورت يك روز در ميان براي افراد مبتلا به افسردگي توصيه كرد و ادامه داد: در رساله ذهبيه امام رضا (ع)، مخلوط زنجبيل به همراه عسل آويشن را براي درمان اين امراض و ضعف حافظه توصيه شده است.
ضيائي درمان هيستريا را در مصرف دمكرده گل بهارنارنج به همراه عسل آويشن و دمنوش گل بهار نارنج به همراه عسل آويشن و مصرف نان سبوسدار بيان كرد و گفت: سوپ رقيق كه در آن هويج زرد و جعفري موجود باشد، بهترين شام براي افرادي است كه مبتلا به اين امراض هستند و اين اشخاص بايد قبل از خواب آب سيب رسيده شيرين به همراه عسل آويشن مصرف كنند.
وي به طور كلي براي افراد مبتلا به بيماريهاي عصبي و مبتلا به ضعف اعصاب و افسردگي، مصرف شربت زعفران با آب سرد در طي روز و نوشيدن دمنوش به ليمو به همراه زرفون به مقدار دوبار در روز را توصيه كرد.
وي در پايان جلسه منابع دانشنامه احاديث پزشكي محمدي ري شهري، طب اسلامي مرحوم مصطفي نوراني و طب الرسول المصطفي اثر آيتالله شيخ عباس تبريزي را براي مطالعات بيشتر معرفي كرد.