حال و هوای ثبت نام حج تمتع در روزهای نخست

همزمان با آغاز ثبت نام حج تمتع مردم مشتاق زیادی بعد از چند سال بالاخره به آرزوی خود رسیدند و خود را برای این سفر معنوی آماده میکنند.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج از مشهد مقدس، همزمان با آغاز ثبت نام حج تمتع مردم مشتاق زیادی بعد از چند سال بالاخره به آرزوی خود رسیدند و خود را برای این سفر معنوی آماده میکنند.
در همین خصوص به یکی از دفاتر ثبت نام حج تمتع سري زديم و با چند نفر از زائران هم کلام شديم. زائرانی که از عصر روز قبل از ثبت نام پشت درهای دفاتر خدماتي حج و زيارت صف بسته بودند و شب را به شوق سفر معنوی حج همانجا خوابیده بودند.
ابتدا با دو مادر 60 و 55 ساله که در سال 84 ثبت نام کرده بوده و بعد از 6 سال توفیق تشرف به خانه خدا را پیدا کردهاند گفتوگوی کوتاهی کردم. دلیل کوتاهی گفتوگوی ما این بود که این دو مادر فقط من و کسانی که به نوعی به مسئله اعزام زائرین مربوط میشدند را دعا میکرد: «کار ما را راه انداختید، حضرت اباالفضل پشت و پناهتان باشد. دل من دارد میترکد؛ اصلا میگویم همین الان برویم. ان شاء الله خدا قسمت همه بکند. من فقط حس خوبی، خوشحالی و امیدواری دارم.»
زائر بعد پدری 60 ساله بود که بعد از 7 سال نوبت به او رسیده بود و میخواست به اتفاق خانمش به این سفر معنوی مشرف شود: «من قبلا عمره رفتهام ولی این سفر با عمره خیلی تفاوت دارد. خیلی خوشحالم و امیدوارم اعمالم را صحیح انجام دهم و دعا میکنم سلامتی کامل داشته باشم تا هم خودم و هم خانمم همه اعمال را به درستی انجام دهیم که ان شاء الله مورد قبول واقع شود.»
من از این زائر در مورد تعامل با زائران کشورهای دیگر سؤال کردم که او گفت: «یکی از فلسفههای حج تماس با بقیه مسلمانان است و اینکه مشکلات همدیگر را متوجه شویم و حل کنیم. فلسفه حج این است که مسلمانان در طول سال با هم تماس داشته باشند که امیدوارم در این مورد هم موفق باشیم.
دفتر ثبت نام خیلی شلوغ است و مردم (که اغلب سنشان زیاد است به خاطر اینکه چندین سال در نوبت هستند) در حال و هوای خود هستند که با مرد دیگری هم صحبت میشوم. او 45 سال دارد و خرداد 84 ثبت نام کرده است و با همسر و 4 نفر از اقوام خود عازم سرزمین وحی هستند او مي گويد: «آرزوی هر کسی است که در جوانی بتواند به این سفر برود و الان نوبت من شده و شرایط مهیا است که به همراه خانوادهام زیارت خوبی داشته باشیم. عمره رفتهام ولی این سفر با عمره خیلی تفاوت دارد و شرایط خاص خود را دارد. بودن زائران مختلف از کشورهای مختلف دنیا یا اینکه همزمانی اعمال و اینکه همه با هم یک عمل خاص را انجام میدهند از شرایط خاص این سفر است. در عمره همه این مراحل را دیدهایم ولی انجام دادن آن شوق خاص خود دارد که امیدوارم اعمال را آنطوری که باید انجام دهیم و بتوانیم بر پیشرفت معنوی که دراین سفر خواهیم داشت باقی بمانیم.»
از او هم میخواهم در خصوص اين كه بايد براي قبل از سفر به حج چه كرد؟ گفت: با توجه به اين كه سفر معنوي حج تمتع بسيار مهم و يكي از اعمال واجب هر مسلماناني است، به همين دليل آشنايي با مناسك و بايدها و نبايدهاي حج بسيار ضروري است؛ لذا شركت در جلسات توجيهي و دوره هاي آموزشي كه از سوي بعثه مقام معظم رهبري برگزار مي شود شركت داشته باشيم و خودمان را براي اين سفر معنوي آماده كنيم؛ البته زوار عزيز بايد به اين مساله آموزشي دقت ويژه اي داشته باشند و هرگز از اين مهم غافل نشوند.
از وي درباره همجواری با دیگر مسلمانان پرسيدم كه تصريح كرد: «باید در همان حدی باشیم که رهبری اعلام میکنند و شاخصه کار را معرفی میکنند، یعنی همان حدی که از طریق نماینده مستقر در حج یا بعثه معرفی، راهنمایی و هدایت میشویم؛ همان حد را رعایت کنیم و پا را از آن فراتر نگذاریم مثلا اینکه در نماز چگونه باشیم یا اعمال خاص یا مراسماتی که هست چگونه انجام میشود»
سپس با یکی از مدیران سختكوش این دفتر همکلام شدم و او از اضطراب مردم در هنگام ثبت نام میگفت. ابتدا از او خواستم از اثرات معنوی کار خود بگوید. او گفت: «در کار حج خصوصا حج تمتع، اگر کسی به معنویات و پاداشی که به او تعلق میگیرد فکر نکند جز دردسر برایش چیزی باقی نمیماند. مثلا خود من از الان تا آخر آبان ماه، درگیر کارهای این کاروان هستم. ما مدیران و کارکنان کاروانها اثرات دعاهای خالصانه مردم و زائران خانه خدا را در زندگی و کار خود دیدهایم.»
وی همچنین از حال و هوای مردم بعد از انجام ثبت نام گفت: «مردم بعد از ثبت نام آرامش خاصی پیدا میکنند. زائران خانه خدا قدم به قدم ما را دعا میکنند. مانند مادری که الان ما را دعا میکرد (مادر 60 سالهای که من هم با او همصحبت شده بودم). از وقتی کاروان راه میافتد تا وقتی برمیگردیم ما را دعا میکنند. خالصانه هم دعا میکنند چون نیازی به من و دیگر مسئولین ندارند.»
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_201248952242033.jpg)
وی در آخر هم کمی درددل کرد و گفت: «مردم در هنگام ثبت نام مقداری اضطراب دارند. من به آنها گفتم احتیاجی به صف ایستادن و شب ماندن نیست. چون به تعداد زائران هر استان، کاروانهایی مشخص و اعلام شده است و به همه نوبت میرسد. زائرانی داشتیم که ساعت 10 صبح آمدند و ثبت نام آنها انجام شد و زائری هم که دیشب ساعت 5 آمده بود ثبت نام کرد. اگر بشود مردم را قانع کرد که کسی بدون کاروان نمیماند و این اضطراب را از دوش مردم برداشت به نفع زائران است. باید فرهنگ سازی شود. مثلا زائری که امسال ثبت نام کرد میتواند خیلی از مردم را هدایت کند. مردم دغدغه خود را بر روی نوع کاروان بگذارند که بعدا از درجه سه بودن کاروان گله نکنند...»
اخبار مرتبط:
برای مشاهده متن کامل اطلاعیه ثبت نام اینجا را کلیک کنید.