تبدیل قبرستان حره به بوستان در مدینه منوره+تصاویر
قبرستان حره که صدها تن از صحابی رسولالله و حافظان قران در آن دفن شدهاند هم اینک به یک بوستان تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاعرسانی حج به مدینه منوره، این قبرستان که در قسمت مرکزی میدنه منوره واقع شدهاست تا دوسال گذشته به صورت یک قبرستان با دیوارهای بلندی محصور بوده است.
به گفته کارشناسان اماکن و تاریخ در این قبرستان صدها تن از کشتهشدگان واقعه حره که اغلب صحابی پیامبر مکرم اسلام و حافظان قران بودند دفن شدهاند.
واقعهی حره یا قیام حره قیامی است در سال 63 هجری قمری پس از واقعهی عاشورا که مردم مدینه به رهبری عبدالله بن حنظله غسیل الملائکه علیه یزید بن معاویه صورت دادند و حاکم یزید را از شهر بیرون کردند.
پس از شهادت امام حسین (ع) حاکم مدینه (عثمان بن محمد بن ابوسفیان) عدهای از صحابهی پیامبر و بزرگان مدینه را به دمشق و دربار یزید فرستاد.
آنها در این سفر به فسق و فجور و ظلم فراگیر یزید و دستگاه فاسد او آگاهی یافتند و در بازگشت به مدینه مردم را نیز از وضع فاسد دارالخلافهی یزید و اعمال او آگاه کردند و علیه امویان شوریدند.
حاکم مدینه و مروان و دیگر امویان و حامیان یزید را از شهر بیرون راندند و با عبدالله حنظله بیعت کردند. وقتی خبر این قیام به دمشق رسید، یزید سپاهی 12هزار نفری را به فرماندهی مسلم بن عقبه فرستاد. سپاه شام در حرهی واقم توقف کرد و مدتی شهر را محاصره کرد و سپس به شهر تاخته و به مدت سه روز به قتل و غارت پرداخت و نوامیس مسلمانان را هتک حرمت کرد، حتی عدهای را که به حرم رسولالله (ص) پناه برده بودند، در داخل حرم قتل عام کردند.
در این واقعه هزاران نفر از مردم شهر و تعداد زیادی از صحابهی پیامبر (ص) که تا آن زمان در قید حیات بودند کشته شدند.
موقعیت قبرستان حره در مدینه منوره
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_2012461052469376.jpg)
تصویری از دیوار و درب قبرستان حره قبل از تخریب
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20124521220461.jpg)
تصاویر از قبرستان حره که تبدیل به بوستان شده است
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20124521220622.jpg)
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20124521220623.jpg)
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20124521220624.jpg)