آیت‌الله سبحانی پاسخ می‌گوید:

کدام بدعت در سجده جایگزین سنت شده است؟

آیت الله جعفر سبحانی بدعت گذار نبودن شیعیان در مسئله سجده را با رجوع به حدیث و روایتی از پیامبر توضیح می‌دهد.

به گزارش سرويس انديشه پايگاه اطلاع رساني حج، آيت الله سبحاني با اشاره به حديثي مي‌گويد: «از افتخارات پيامبر يكي اين است كه فرمود: «زمين براي من، سجده گاه و پاك كننده است.» اين حديث بيان مي‌كند كه مسلمانان بايد بر روي زمين، يعني سنگ و خاك سجده كنند و در تيمم نيز بايد بر روي خاك تيمم كنند. بنابر اين سجده بر غير زمين فاقد شرط صحت نماز است. لذا از زمان پيامبر تا چند قرن، همه مسلمانان بر خاك مسجد و سنگريزه‌هاي مساجد سجده مي‌كردند. »
وي در ادامه مي‌افزايد: «صحابه پيامبر براي جلوگيري از داغ شدن سنگ ريزه‌ها به وسيله آفتاب سوزان عربستان، آنها در مشت خود نگاه مي‌داشتند و به هنگام سجده بر زمين مي‌گذاشتند و روي آنها سجده مي‌كردند. اگر مسلماني بر گوشه عمامه خود سجده مي‌كرد پيامبر آن را از زير پيشاني او مي‌كشيد و مي‌گفت: صورتت را بر خاك بگذار.»
مرجع تقليد شيعيان در پايان عنوان مي‌كند: «احاديث بسياري درباره سنت سجده كردن پيامبر و مسلمنان صدر اسلام وجود دارد. اما امروز متاسفانه سنت، بدعت شده و بدعتِ سجده بر فرش جاي سنت را گرفته است. اما شيعيان پاي‌بند هستند كه بر خاك سجده كنند و چون همه جا خاك فراهم نيست، مقداري خاك را به صورت مهر (خشك و قالب‌گيري شده) درمي‌آورند تا همه‌جا همراه آنها باشد و به سنت پيامبر خدا عمل كنند. »