آشپزخانه‌های ایرانی با سازوکار مناسب در مکه

پس از اینکه آشپزخانه‌های مرکزی «زین» درمدینه منوره و «قحطانی» درمکه مکرمه، که نخستین‌ها دراین دوشهر بودند، ازمرحله آزمون عبور کرده وامتحان قابل قبولی را پس دادند، دفتر نمایندگی سازمان حج وزیارت درعربستان، تکثیر این واحدهای خدماتی را دردستورکار قرار داد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، تا مادامي كه دوآشپزخانه اوليه درماموريت تامين غذاي زايران فعال بودند، فقط بخشي از زايران ايراني در حج ويا عمره، تحت پوشش پخت متمركز قرار مي‌گرفتند وبقيه كاروان‌ها ناچار بودند كه ازهمان شيوه سنتي تامين غذا در درون كاروان‌ها و با بهره‌گيري از ديگ وبرگ‌هاي سنتي، استفاده كنند.
«ابوالجدايل» كه به نام مالك آن شناخته مي‌شود آشپزخانه‌اي است كه بنا به سفارش دفتر نمايندگي سازمان درعربستان ومتناسب با نيازهاي زايران ايراني ساخته شده ودستگاه‌هاي آن به گونه اي تعبيه شده كه بتواند غذا‌ها را باذايقه ايراني طبخ كند.
مسير آماده سازي مواد غذايي، گوشت، مرغ، وآماده سازي سوپ وخورش ومراحلي كه براي پاك كردن، پختن ودم كردن برنج تدارك شده، همه براساس طراحي‌هاي داخل كشور صورت گرفته ووسايل سخت افزاري آن نيز براساس سفارش دفتر نمايندگي سازمان حج خريداري شده است.
اين آشزخانه هم درموسم حج وهم درفصل عمره، بيشترين بار تامين غذاي زايران ايراني را برعهده دارد ودرعمره سال جاري هم حدود دوسوم غذاي مورد نياز را در دو وعده غذايي ناهار وشام تامين مي‌كند.
«الله وردي يموتي» درحال حاضر مديريت پنجمين دوره از اعزام‌هاي عوامل ثابت در عمره جاري را درآشپزخانه متمركز «ابوالجدايل» مكه مكرمه عهده دار است.
وي درگفتو گو باخبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج درمكه مكرمه، ازسابقه طولاني مديريت خود درآشپزخانه‌هاي متمركز درحج وعمره گفت وافزود: خداوند توفيق داده و سالياني است كه درحج تمتع وهم عمره، فعاليت مي‌كنم وبحمدالله خدمات مانيز مورد رضايت زايران بوده كه ان شاآلله خدا هم بپذيرد.
يموتي ادامه دا: با ۶۲ نفر ديگر از همكارانم كه همه تخصص‌هاي مورد نياز يك آشپزخانه مدرن را دارند ازتهران آمده‌ايم و اميدواريم كه در اين چند روز باقي مانده از دوره خدمت، بتوانيم مسئوليتي را كه برعهده داريم به نحو شايسته وخداپسندانه به پايان ببريم.
مدير آشپزخانه ابوالجدايل با بيان اينكه هرچه بيشتر كاركنيم، رضايت بيشتري داريم وبا خدا ومردم ارتباط بهتري برقرارمي كنيم اضافه كرد: خوشبختانه نيروهاي كارآمد ويك دست داريم افزون برانجام مسئوليت‌هاي روزانه، سعي مي‌كنيم كه از انجام به موقع فرايض وتشرف به حرم مطهر هم غافل نشويم.
وي خاطر نشان كرد كه آشپزخانه متبوعش اين روزها در هرنوبت غذايي، ۱۴ هزار پرس غذا توليد وبه وسيله ماشين‌هاي مخصوص، روانه بخش زيادي از هتل‌هاي محل استقرار زايران ايراني در مكه مكرمه مي‌كند.
يموتي، تامين غذاي رژيمي يراي هتل ها، رساندن غذاي اضافي مورد نياز هتل‌ها وتهيه شيريني ويا هرچيز ديگري كه مورد نياز جشن‌ها ومراسمات باشد را ازديگر كارهاي اين واحد خدمات رساني برشمرد وگفت: يه علت اينكه درآشپزخانه ۶۲ عامل ايراني داريم خودمان مناسبت هارا در درون آشپزخانه برگزار مي‌كنيم.
وي درپايان با اشاره به اينكه عوامل محلي، تاثير چنداني بر روند كاري آشپزخانه ندارند وبرخي اوقات حتي اخلال هم ايجاد مي‌كنند، اظهار اميدواري كرد كه روزي مسئولين تصميم بگيرند كه جاي اين عوامل هم به نيروهاي ايراني داده شود.


| شناسه مطلب: 37856




مكه آشپزخانه