همایش طلاب و روحانیان عمرهگزار برگزار شد
همایش طلاب و روحانیان عمره گزار عصر روز گذشته در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه قم با سخنرانی آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و به همت معاونت امور طلاب و دانشآموختگان حوزههای علمیه برگزار شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، اين همايش با تلاوت اياتي چند از كلامالله مجيد و پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران آغاز و در ادامه حجتالاسلام محمود ملكدار، معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزههاي علميه در سخناني گفت: اين همايش براي افزايش آمادگي طلاب و روحانيان اعزامي به عمره ترتيب داده شده است.
وي با اشاره به اينكه طلاب بايد آمادگيهاي خود را براي حضور هر چه بهتر در اين سفر عبادي و معنوي افزايش دهند، افزود: با توجه به وجود برخي مسايل، امسال نتوانستيم كاروانهايي را از همه استانهاي كشور اعزام كنيم و اين كاروانها در ۱۰ استان كشور همچون قم، تهران، اصفهان و مشهد تشكيل شد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزههاي علميه اظهار داشت: حوزويان عمرهگزار سربازان امام زمان (عج) و نمايندگان حوزه علميه و روحانيت شيعه هستند كه بايد در سرزمين وحي به خوبي پاسدار حريم تشيع باشند؛ زيرا تمام اعمال و رفتار آنان بازتاب خواهد داشت.
در ادامه اين همايش، آيتالله سيد هاشم حسينيبوشهري، مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه سفر معنوي عمره و حج همچون نماز است، گفت: نماز داراي مقدمات، مقارنات و تعقيبات است و عمره و حج هم اين شرايط را با خود به همراه دارند.
وي افزود: اولين گامي كه براي عمرهگذاران مهم و ضروري است، كسب معرفت الهي است چون عمره و يا حج در واقع يك سفر گردشگري و يا تاريخي نيست بلكه آنچه در اين سفر مهم و مدنظر است كسب معرفت و امور معنوي است.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با اشاره به سخن پيامبر اكرم (ص) كه فرمودند «كسي كه قصد خانه خداوند و سفر به ان را كند دنيا و آخرت خود را تضمين كرده است»، اظهار داشت: اصل سفر معنوي حج اين است كه به قصد خدا و براي خدا باشد كه اين امر سبب بركت عمر آدمي و توفيقات روزافزون ميشود.
در پايان همايش طلاب و روحانيان عمرهگزار، حجتالاسلام سيدعبدالفتاح نواب، مسؤول دبيرخانه شوراي عالي حوزههاي علميه به ذكر مولفهها و بايستههاي سفر معنوي حج اشاره كرد و افزود: براي انجام سفر معنوي عمره يا حج فرد بايد داراي آمادگيهاي معنوي، اخلاقي و احكام و مناسك حج است.
وي ابراز داشت: فرد عمرهگزار بايد داراي اخلاص باشد و حقوق اجتماعي و الهي خود را پرداخت كند و با دعا از منزل خود خارج و در طول انجام سفر عمره به ياد امام عصر (عج) باشد و سعي كند در عمره به نيابت از ائمه معصومين (ع) طواف انجام دهد و در هنگام برگشت و وداع با كعبه درون و قلب خود را پاك و منزه كند.
مسؤول دبيرخانه شوراي عالي حوزههاي علميه سادگي، انتخاب همسفر مناسب، تعاون و همگرايي و حفظ عزتمندي تشيع را از جمله موارد اخلاقي عنوان كرد كه عمرهگزار بايد به آن مقيد باشد و در طول عمره به آنها توجه كند.
گفتني است، اولين اعزام طلاب و روحانيان عمرهگزار در ارديبهشتماه سال جاري انجام شده و اعزام بعدي طلاب و روحانيان عمره گزار در تيرماه انجام ميشود.