میزان مصرف مواد غذایی زائران ایرانی در سرزمین وحی
مدیر آشپزخانه دخیل ویژه زائران ایرانی، میزان مصرف گوشت زائران مستقر در مدینه را در یک دوره۳۵ روزه و ۱۴ هزار پرس در هر وعده، ۵۲ تن اعلام کرد و گفت: این میزان گوشت از طریق قرارداد فی مابین سازمان حج و زیارت با شرکتهای بزرگ مستقر در مدینه تهیه و تامین میشود.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، «عليرضا رضايي» مدير آْشپزخانه ايراني دخيل در مدينه گفت: در حج به علت مدت سفرطولاني، استرس اعمال وشرايط سني زائران ايراني، مصرف موادغذايي نسبت به عمره كمتر است.
وي ميزان مصرف گوشت زائران مستقر در مدينه را در يك دوره۳۵ روزه و ۱۴ هزار پرس در هر وعده، ۵۲ تن اعلام كرد و گفت: اين ميزان گوشت از طريق قرارداد في مابين سازمان حج و زيارت با شركتهاي بزرگ مستقر در مدينه تهيه و تامين ميشود.
به گفته وي هر زائر ايراني در اين دوره بايد ۶۸۵ گرم گوشت قرمز مصرف كند.
رضايي درباره نحوه تامين ساير مواد غذايي مورد نياز زائران گفت: حدود ۶۰٪ اقلام شامل سبزيجات، حبوبات، رب گوجه، آلو، زعفران، ليمو خشك و جو پرك از ايران خريداري ميگردد و الباقي حدود ۴۰٪ مانند گوشت تازه گوسفندي، مرغ، فيله مرغ، ماهي، برنج، روغن و… از شركتهاي مستقر در عربستان تهيه و خريداري ميشود.
مدير آشپزخانه دخيل افزود: روزانه در وعده ناهار حدود ۱۴۰۰۰ پرس و شام ۱۲۵۰۰ پرس غذا در اين آشپزخانه طبخ و توزيع ميشود.
رضايي گفت: آشپزخانه دخيل داراي ۵۶ آشپز ايراني است كه از ساعت ۵ صبح تا ۱۷ عصر كار ميكنند و گاهي اوقات ايجاب ميكند كه به دليل نوع غذا، عده اي از آشپزها در طول شب بر سر كار خود حاضر باشند.
مدير آشپزخانه دخيل درباره نحوه توزيع غذا به زائران ايراني كه در مناطق مختلف مستقر هستند، خاطر نشان كرد: توزيع غذا در گذشته به صورت كارواني صورت ميگرفت و مشكلات فراواني به دنبال داشت، اما اينك غذاي زائران ايراني در هتلهاي محل استقرار كاروانهاي ايراني توزيع ميشود و با سهولت صورت ميگيرد.
شايان ذكر است، آشپزخانه دخيل كه عهدهدار بخشي از پخت غذاي زائران ايراني است در بخش شمالي شهر مدينه و نزديك مسجد شجره واقع شده و آشپزخانه زين نيز در نزديكي كوه احد قرار دارد.
اين گزارش حاكي است، عمره گزاران ايراني در زمان سفرشان به عربستان، ۶ روز در مدينه منوره و ۶ روز در مكه معظمه مستقر هستند كه كار پخت غذاهاي اين زائران در آشپزخانههاي متمركز و با نظارت آشپزهاي ايراني صورت ميگيرد.
گفتني است، هماينك زائران ايراني در ۲۷ هتل شهر مدينه اسكان دارند.