نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:

ماه رمضان، فرصتی برای تقویت اراده و مقابله جدی با نافرمانی خداست

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، تقویت اراده در مقابله با شَیطان را یکی از ثمرات قابل توجه روزه دانست و گفت: ماه رمضان ماهی است که برای همه انسان‌ها این فرصت وجود دارد تا در زمره بندگان خالص خدا قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي عسكر روز دوشنبه در جمع كاركنان و كارمندان سازمان حج و همچنين بعثه مقام معظم رهبري در تهران گفت: يكي از مهم‌ترين كارهايي كه مي‌تواند به تقويت اراده انسان كمك كند روزه داري است. انساني كه نتواند در مقابل چند ساعت گرسنگي و تشنگي مقاومت كند نمي‌تواند در مقابل ديگر شدائد زندگي استقامت كند.
وي افزود: ماه رمضان سبب مقاومت در برابر ارتكاب به گناه، تقويت اراده و تسلط بر نفس در فرد روزه‌دار مي‌شود و اگر انسان بتواند اين اراده قوي را بعد از ماه مبارك رمضان نيز در خود حفظ كند، در خواهد يافت روزه مي‌تواند بسياري از معضلات فردي و اجتماعي جامعه را برطرف كند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت اضافه كرد: نبايد نگاه ما به مسائل و آموزه‌هاي اسلامي نگاهي سطحي و تك بعدي باشد. بايد تلاش كنيم تا در اين ماه مبارك، هم به تقويت اراده خويش بپردازيم و هم از گناه بپرهيزيم زيرا شيطان راه‌هاي بسياري براي به گناه كشاندن انسان دارد.
وي با تاكيد بر ضروري تفكر براي انتخاب راه صحيح گفت: انديشه سبب مي‌شود كه انسان راه درست را از غلط تشخيص دهد. اين كه مرتبا در قرآن آمده «آيا تعقل نمي‌كنيد…؟ آيا تدبر نمي‌كنيد…؟» و…، معنايش اين است كه انسان را از نظر عقلي وادار به تفكر كند تا آن نعمت‌هاي ابدي را با جيفه دنيا معاوضه و معامله نكند در چنين حالتي عقل به كمك انسان مي‌آيد و او را به مسير صحيح هدايت مي‌كند.
آقاي قاضي عسكر تاكيد كرد: پايداري در اين راه نياز به اراده قوي و محكم دارد. چون خداوند پيوسته ما را از راه‌هاي گوناگون امتحان مي‌كند و براي هر كس امتحاني خاص در نظر گرفته است.
سرپرست حجاج ايراني در ادامه به موضوع صراط اشاره كرد و اظهار داشت: تعبيري درباره صراط در قيامت وجود دارد كه فرداي قيامت براي رسيدن به بهشت بايد از اين پل عبور كرد. درباره خصوصيات اين پل در روايت آمده است، اين پل از مو باريك‌تر و از شمشير برنده‌تر است. عده‌اي از افراد با سرعت از اين پل عبور كرده و به بهشت مي‌روند و برخي نيز افتان و خيزان عبور كرده و برخي ديگر سقوط مي‌كنند و نمي‌توانند بگذرند. وي افزود: صراط داراي دو بخش است؛ بخشي مربوط به دنيا و بخشي ديگر مربوط به آخرت است. كساني كه در دنيا داراي اراده قوي هستند و از آلودگي به گناه پرهيز مي‌كنند و دست رد بر سينه شيطان و وسوسه‌هايش مي‌زنند از پل صراط به سرعت عبور مي‌كنند و برخي هم فريب خورده و سقوط مي‌كنند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت تصريح كرد: تمامي كارهايي كه انسان در دنيا در طول عمر خود انجام مي‌دهد مورد محاسبه قرار مي‌گيرد و در قيامت انسان راجع به آنچه كه ديده، شنيده و گفته است مورد سئوال قرار مي‌گيرد و بايد پاسخگو باشد. كسي مي‌تواند از عهده آزمون مستمر دنيا برآيد كه اراده خود را تقويت كرده باشد.
وي برخورداري از اراده قوي براي مقابله با گناه و يا انجام وظايف را ضروري دانست و افزود: انسان با اراده قوي به مقابله با شيطان مي‌پردازد و وقتي كه نخستين قدم را در اين راه بردارد خداوند لطف خود را شامل حالش خواهد كرد.
آقاي قاضي عسكر تاكيد كرد: در روايات تاكيد شده است كه بايد بي‌درنگ و بدون تامل دست رد بر سينه شيطان زد چون فكر گناه سبب مي‌شود كه شيطان فرصت پيدا كند و بستر را براي ارتكاب گناه آماده نمايد و ماه مبارك رمضان تمريني است براي مقابله با گناه و وسوسه‌هاي شيطان.
وي با تبيين تفاوت‌هاي انسان‌ها در برخورد با مشكلات گفت: آنان كه داراي اراده‌اي قوي و پولادين هستند به هيچ عنوان تسليم مشكلات نمي‌شوند. شخصيتي مانند امام خميني (ره) در آغاز نهضت با مشكلات زيادي مواجه شدند و طي ساليان متمادي مقاومت كردند و با عنايت خدواند، و رهبري و مديريت خود توانستند اين انقلاب را به پيروي برسانند؛ بنابراين بايد مقاوم و با اراده باشيم تا در آينده دچار مشكل نشويم. ملت ايران از اول انقلاب تاكنون اراده قوي خود را نشان داده‌اند. در سخت‌ترين شرايط در حالي كه در معرض موشك‌ها و بمب‌هاي شيميايي دشمنان قرار داشتند، مقاومت كردند و تمام مصائب را به جان خريدند كه نتيجه آن پيروزي در عرصه‌هاي گوناگون بود.
آقاي قاضي عسكر در پايان خطاب به نمازگزاران روزه دار گفت: همه بايد در امور فردي، اجتماعي و سياسي دقت و مراقبت لازم را به عمل آوريم و با اراده قوي در تحقق فرامين الهي كوشش كنيم.