میهمانی دادن در آموزه‌های اسلام

استاد اخلاق حوزه گفت: بر اساس روایات اسلامی، خانه‌ای که در آن مهمانی داده شود، ملائکه رفت و آمد می‌کنند و این خانه برای اهل آسمان می‌درخشد، همان‌گونه که ستارگان برای اهل زمین می‌درخشند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين حبيب‌الله فرحزاد، در يازدهمين روز ماه مبارك رمضان، در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي كريمه اهل‌بيت، با اشاره به اين‌كه مهماني دادن در اسلام بسيار تأكيد شده است، گفت: در روايت آمده «خانه‌اي كه در آن، قرآن قرائت نشود، توسل، دعا نباشد و مهمان رفت و آمد نكند، تاريك است».
وي ادامه داد: در روايت ديگر آمده «خانه‌اي كه در آن مهماني داده شود، ملائكه رفت و آمد مي‌كنند و اين خانه براي اهل آسمان مي‌درخشد، همان‌گونه كه ستارگان براي اهل زمين مي‌درخشند».
استاد حوزه علميه قم با اشاره به داستان فرعون، به مهماني دادن تأكيد كرد و خاطرنشان كرد: در روايت آمده «فرعون، اهل مهماني دادن بود و خداوند نيز به سبب اين خصلت، عذاب او را به تأخير انداخت».
وي افزود: احسان، بخشش و رسيدگي به ضعيفان اثر وضعي دارد، اگر مؤمن اهل بخشش باشد خداوند متعال او را بهشتي مي‌كند، اگر كافر اهل احسان و بخشش باشد، ممكن است خدا او را عاقبت به خير كرده، يا تخفيف عذاب داده و يا به عمر و رزق او وسعت بخشد.
حجت‌الاسلام والمسلمين فرحزاد با اشاره به روايتي درباره كمك به سائلان و نيازمندان، خاطرنشان كرد: خدا حتي فرعون را دست خالي رد نمي‌كرد و جاي تعجب دارد كه برخي از افراد با وجود خداي به اين مهرباني، كاملا از او نااميد هستند، امام صادق عليه‌السلام در روايتي مي‌فرمايند «بخدا قسم، كه خدا از ما اهل‌بيت، براي بندگان مهربان‌تر است».
وي تصريح كرد: فرعون به سبب اين‌كه از خدا ياري نخواست و در آخرين لحظه عمر خود توبه كرد، نجات نيافته و در رود غرق شد، حتي در روايت آمده كه خداوند متعال به حضرت موسي عليه‌السلام گفت «اگر فرعون مرا صدا مي‌زد، او را از غرق شدن نجات مي‌دادم»، انسان بايد قبل از شروع مرگ توبه كند، نه اين‌كه وقتي مرگ به گلوي او رسيد، توبه كند.
استاد اخلاق حوزه علميه قم با تأكيد بر اين‌كه خداوند متعال به تمام بندگان نظر لطف داشته و حاجات آن‌ها را بر آورده مي‌كند، گفت: خدا حتي به فرعون و شيطان نيز لطف كرد و خواسته‌هاي آن‌ها را برآورده كرد.
وي ادامه داد: اميرمؤمنان عليه‌السلام در روايتي مي‌فرمايند «فرعون اهل مهماني دادن بود، بر سر در خانه خود بسم‌الله نصب كرده، غيرتمند بوده و افراد را به آساني به حضور مي‌پذيرفت، از اين‌رو خدا عذاب او را به تأخير انداخته و چهار صد سال عمر به او داد»، هر چند فرعون كافر بوده و بايد لعن كرد ولي به سبب اين كارهاي كه انجام مي‌داده خدا عذاب او را به تأخير انداخته بود، چرا كه تمام اين كارها اثر وضعي دارد.
استاد حوزه علميه قم با بيان اين‌كه افراد به جاي نصب تابلوهاي غير شرعي در خانه، آيات قرآن و تصاوير حرم اهل‌بيت عليهم‌السلام، نصب كنند، خاطرنشان كرد: برخي از افراد، تصاوير افرادي را در خانه‌هاي خود نصب مي‌كنند، كه نه نفع دنيوي و نه نفع اخروي دارد.
حجت‌الاسلام والمسلمين فرحزاد در ادامه با بيان اين‌كه خداوند متعال، مؤمن غيرتمند را دوست دارد، گفت: متأسفانه برخي از افراد ناموس خود را به گناه تشويق و وادار مي‌كنند، درست است كه بخشي از بي‌حجابي مربوط به خود بانوان است، ولي در گسترش بي‌حجابي، والدين و شوهران نيز نقش دارند.
وي تصريح كرد: شوهران بايد همسران خود را به رعايت حجاب تشويق كنند، عفاف و حجاب بهترين افتخار براي يك زن است، زن بي‌حيا، همانند غذاي بدون نمك است، البته افراد متدين نيز در توصيه همسران خود به رعايت حجاب، افراط نكنند، بلكه رعايت حدود شرعي كافي است.


| شناسه مطلب: 38722